Písečtí vyzvali mladíky z Plzně a dokázali je těsně porazit

0

Druhý týden přípravy zakončili třetiligoví fotbalisté Písku přátelským utkáním s hráči juniorky Viktorie Plzeň, kteří jsou u Otavy na soustředění.

Příroda se rozhodla, že udělá sobotní střetnutí zajímavější a na hrací plochu seslala ještě před výkopem velkou porci sněhových vloček, které oběma celkům ztěžovaly pohyb po hřišti.

 

Ve žlutomodrém dresu zasáhli do hry také další dva novicové na zkoušce. Trenéru Grosmannovi se předvedli devatenáctiletý záložník Nicolas Hlůže (FK Jablonec) a o dva roky starší obránce Štěpán Holý (1. FK Příbram).

 

Úvod zápasu byl ze strany domácích bleskový. Plzeňští ještě zkoušeli kluzkost zasněženého terénu, když Filip Řezáč přihrávkou v pokutovém území hostů vyzval Martina Helda k otevření brankového účtu - běžela stále 1. minuta.

 

Také další průběh úvodní půle přinesl zajímavé momenty, ale brankové příležitosti přišly až po uplynutí třiceti minut. Na 2:0 mohl zvýšit sám Filip Řezáč, který se prodíral do šestnáctky Plzně, ale jeho střelu na zadní tyč gólman Šampalík vyrazil.

 

Před přestávkou se zahřál také Kamil Hajdušek hájící domácí branku, který nejprve musel řešit nepříjemný centr a následnou dorážku Tomáše Arzbergera a o dvě minuty později ještě prudkou střelu Václava Svobody. Když se v zápětí ani na druhé straně neprosadil Jakub Held, měnily se strany za stavu 1:0 pro FC Písek.

 

Pět minut po pauze bylo vyrovnáno. Ondřej Štursa vykouzlil umístěnou střelu na zadní tyč, na níž Jakub Rondzik (jeden z devíti do druhého poločasu střídajících hráčů Písku) nemohl dosáhnout. Viktoriáni chtěli využít výrazných změn na domácí straně a nadále útočili, skóre se však měnilo zásluhou žlutomodrých.Aleš Kočí vrátil z penalty vedení na stranu domácích.

 

Třetí trefa jihočeského celku přišla po standardní situaci. K centrovanému míči si našel cestu Jakub Kalášek, jehož zásah byl nakonec rozhodující, protože poslední slovo si vzali Plzeňští. Na konečných 2:3 z pohledu hostů snížil pohotovou střelou z jedenácti metrů původem Blateňák Dušan Pinc, který v žákovských kategoriích oblékal písecký dres.

 

FC Písek - FK Viktoria Plzeň jun. 3:2 (1:0)

Sestava FC Písek: Hajdušek (2. poločas Rondzik) - Benetka, Rendla, Holý, Skála, J. Held, Milec, Hlůže, Froněk, M. Held, Řezáč. Do 2. půle nastoupili: Kulík, Kinkor, Petřík, V. Hrachovec, Kalášek, Grobár, Kočí, Zeman.

Sestava FK Viktoria Plzeň jun: Šampalík - Čihák, Pihrt, Pinc, Ruška, Řezáč, Vilček, Arzberger, Pavlík, Pek, Svoboda. Střídali: Holík, Suchý, Štursa, Kulhánek, F. Hrachovec.

 

Komentář trenéra FC Písek Rostislava Grossmanna: „Myslím, že to byla přínosná příprava. Soupeř byl zdatný a běhavý, takže perfektní trénink. Prostřídali jsme všechny hráče, které jsme měli k dispozici, což je smyslem aktuální fáze přípravy. Někteří kluci naznačili své možnosti a některé výkony byly velmi nadějné.“

 

Zdroj: www.fcpisek.cz


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou