Hráčem 22.kola se stal suchdolský útočník Štěpán Kacafírek

0

 Také ve 22. kole se volil nejlepší hráč. Horcí kandidáti byli hned dva a oba se za sebou seřadili na stupních nejvyšších. Po zásluze vyhrál Štěpán Kacafírek ze Suchdolu, který čtyřmi góly  zdecimoval Ostrou. V těsném závěsu za ním skončil zkušený středopolař Filip Dort z Dobříše, jen svému týmu pomohl k vítězství jednou brankou a třemi asistencemi. Pomyslný bronzový stupínek obsadil rejšický šikula Zdeněk Bělík, který spolu se svým týmem vybojoval cenný bod na sedlčanské půdě.

 Štěpán Kacafírek - Sparťanský odchovanec si první ligu ve svém mateřském týmu nikdy nezahrál. To se mu povedlo až při angažmá v Blšanech, kde nastřádal celkem 13 prvoligových minut ve 3 zápasech. Poté hostoval v druholigovém Mostu, následně působil ve Vlašimi či Velimi. Vyzkoušel také zahraniční angažmá v nižších německých a rakouských soutěžích. Suchdol táhne za postupem do divize. V letošní sezóně nastřílel úctyhodných 25 branek!

 

Filp Dort - Také tento záložník začínal ve Spartě Praha, z její rezervy zamířil do Opavy, kde se rozzářila jako hvězda. Následně měl přestoupit do Žižkova, ten však spadl z první ligy, a tak z angažmá sešlo. Místo toho Dort zamířil do Blšan, odkud jej v roce 2005 koupil Liberec. Zde však nedostával mnoho prostoru, a proto uvítal návrat do obce chemlu - tedy do Blšan. Druhé angažmá v Liberci však šikovnému fotbalistovi vyšlo, stal se stěžejní postavou v cestě za mistrovským titulem. Dalším Dortovým prvoligovým angažmá byly Teplice. Následoval třetí návrat do Liberce, kde vydržel další dva roky, načež přestoupil do Příbrami. Posledním jeho prvoligovým působištěm byla Jihlava. Kvůli osobním problémům se ale z nejvyšší soutěže nepozorovaně vytratil. Do fotbalu se vrátil v 1.A třídě v dresu Dobříše, se kterou vybojoval postup do krajského přeboru. Ten si ale nezahrál, neboť kývl na nabídku divizní Nové Vsi pod Pleší. Po finančních problémech v Nové Vsi se před letošní sezónou do Dobříše vrátil. V české nejvyšší soutěži odehrál 145 zápasů a vstřelil 24 branek.

 

Zdeněk Bělík - Šikovný záložník je odchovancem Mladé Boleslavi, kde prošel všemi dorosteneckými kategoriemi. Jeho prvním angažmá v seniorském fotbale byly Benátky nad Jizerou, hrající krajský přebor, tam se však nedokázal prosadit do základní sestavy a po necelých třech měsících skončil. To v divizním Turnově to bylo o něčem jiném. Bělík začal střílet gól za gólem a byl jednou z největších hvězd tohoto týmu. Proto byl možná překvapivý jeho odchod do Rejšic, tehdy hrajících 1. A třídu. Právě s tímto týmem vloni vybojoval postup o patro výš.

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou