FOTO: Divočina na Vyšehradě! Nedorazili rozhodčí? Nevadí, trenér Vyšehradu Jaroslav Klíma zaskočil a odřídil zápas Vyšehradu s druholigovou Příbramí osobně!

0

Velmi dobrý fotbal byl vidět v sobotu 17. února dopoledne na Vyšehradě. Domácí Slavoj vedl nad předním druholigovým celkem Příbramí brankami Heřmana a Drobílka už 2:0, výborně hrající soupeř ale těsně před poločasem snížil, po přestávce přidal další dva góly a odvezl si výhru 3:2. Zápas odřídil jako hlavní rozhodčí trenér a šéf Vyšehradu, Jaroslav Klíma!

Střetnutí začalo hlavičkovými pokusy domácích útočníků Heřmana a Čtvrtníčka, první skutečnou šanci měl však po čtvrthodině hry na druhé straně hřiště Antwi. Jeho střelu zblízka srazil Havránek na roh a stejně si poradil o pár vteřin později i s táhlým pokusem Matouška, kdy balon mířil pod břevno. Po dvaceti minutách hry a krásné kombinační akci Slavoje Máče našel na vápně Doležala, který zpětnou přihrávkou „nabil“ Heřmanovi a ten trefil do šibenice: 1:0! Uplynuly sotva dvě minuty, Čtvrtníček křížným centrem z levé strany našel zprava nabíhajícího Drobílka a ten netradičně hlavou trefil přesně k zadní tyči: 2:0!

 

 

Ve 40. min. po kombinaci Máčeho se Čtvrtníčkem se protlačil do gólové šance Heřman, byl mu však odmáván ofsajd. A minutu nato Doležal střelou z úhlu těsně minul. Hosté dali kontaktní gól ještě před pauzou. Hlúpik zprava odcentroval a ghanský ofenzivní fotbalista Antwi snížil: 2:1. Pět minut po změně stran měl obrovskou příležitost vrátit šemíkům vedení o dva góly Heřman, šel sám na brankáře Švengra, ten ale míč stihl zblokovat. Nedáš – dostaneš se dokonale potvrdilo, takže hned z protiútoku Příbram vyrovnala: Průcha střelou ze střední vzdálenosti na 2:2.

 

 

V 58. min. postupoval sám s míčem na Havránka Hlúpik, nicméně trefil břevno jeho brány. V 61. min. ale Grajciar vtisknul výsledku utkání konečnou podobu: 2:3. O dvě minuty později po rohu Drobílka mohl vyrovnat Máče, zblízka ale hlavičkoval mimo tři tyče. V 83. min. Havránek vykopl míč při velké šanci a střele Matouška, na druhé straně Čtvrtníček pálil z vápna nad. To už byla sestava příchodem střídajících hráčů hodně obměněna.

 

 

Trenér Milan Kopřiva (Vyšehrad): „Příbram nastoupila proti nám prakticky v nejsilnější sestavě, snažila se o technický a kombinační fotbal, ale góly jsme po krásnýchakcích dali my. Vedli jsme tak 2:0 a měli jsme dokonce možnost zvýšit na 3:0. Místo toho ale Příbram snížila na 2:1 a také ve druhé půli se prezentovala aktivní hrou, založenou na kombinaci s mnoha náběhy. Nakonec vývoj skóre otočila, ale myslíme si, že jsme jednou inkasovali z ofsajdové situace. Každopádně to však bylo kvalitní utkání, a tak ho lze i z naší strany hodnotit pozitivně. S výkonem proti jednomu z horkých adeptů na postup do první ligy můžeme být spokojeni.“

 

 

Trenér Josef Csaplár (Příbram): „Hezké utkání. Výsledek prvního poločasu ovlivnil fakt, že jsme neproměnili šest tutovek, a byli jsme za to potrestáni dvěma nádhernými góly v podání hráčů Vyšehradu, oba po rychlých akcích. Z naší strany to bylo dobývání obrany soupeře a jsem rád, že jsme právě takové utkání, pro nás pozitivní, absolvovali. Navíc pro diváky muselo být zajímavé. Vyšehrad ale také chtěl hrát fotbal, a tak se hrálo svižně a v tempu. Líbilo se mi to – jak po herní stránce, tak i proto, že jsme byli schopni vytvořit si velké množství šancí.“

 

Slavoj Vyšehrad – FK Příbram 2:3 (2:1)

Branky: 20. Heřman, 22. Drobílek – 45. Antwi, 51. Průcha, 61. Grajciar

Vyšehrad: Havránek – Matějka  (68. Vacík), Hradecký, Madej – Jakab, Máče (79. Šlegl) – Doležal (79. Kostorek), Drobílek, Junek (80. Gibilov) – Čtvrtníček, Heřman. Trenér Milan Kopřiva.

Příbram: Švenger – Zápotočný (66. Schwendt), Tregler, Soldát, Skácel – Průcha (71. Kilián) – Hlúpik, Grajciar, Matoušek – Antwi (66. Ric) – Ayong (46. Slepička). Trenér Josef Csaplár.

 

Zdroj: Denis Postler / www.slavojvysehrad.cz


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou