Košutka opět pomáhá

0

S nápadem darovat krev přišel Milan Primas, který se rozpovídal o prvotním impulsu a plánech do budoucna. Dále také poslal vzkaz lidem, kteří o podobném činu přemýšlí. 

 

Do stejné řeky dvakrát nevstoupíš. Tímto pořekadlem se v Plzni na Košutce naštěstí neřídí.
Fotbalisté Košutky se totiž rozhodli opakovat úspěšnou akci "Košutka pomáhá" a opět se vydali hromadně darovat nejcennější tekutinu - krev. Akce se nezúčastnili pouze hráči, ale také fanoušci. Oproti předchozí akci v srpnu, se počet zvýšil téměř dvojnásobně. 

 

"Chtěl jsem to uspořádat už tak dva roky zpátky, ale nakonec to nevyšlo. Povedlo se to až v loni v srpnu. Říkal jsem si, že kdo jiný by měl jít pomoct, než my sportovci - mladí a plný síly. Tak jsem to oznámil klukům v kabině a šli jsme na to. Bylo nás deset a teď v únoru dokonce osmnáct. Kouzlo týmového darování je v tom, že jdete v kolektivu a je to příjemnější, jsem přesvědčen o tom, že pokud bychom nešli jako tým, tak by tam většina jednotlivců sama nešla," říká devětadvacetiletý hráč Milan Primas.

 

Fotbalisté Košutky mají i plány do budoucna. "Budeme akci opakovat třikrát ročně. Navíc nebude to jenom o darování krve. Již 8.5.2018 se na Košutce uskuteční charitativní turnaj mladších žáků a výtěžek poputuje na podporu plzeňského hospicu. Dále se někteří z nás přihlásí do registru dárců kostní dřeně a ještě nosím v hlavě jeden nápad, akce by se měla uskutečnit koncem roku, ale to je zatím tajné, neřekl jsem to ještě ani spoluhráčům."

 

Na závěr Milan poslal vzkaz nejen ostatním fotbalistům. "Nemějte strach a vyrazte co nejdříve. Blíží se léto a bohužel zvýšený počet autonehod. Krve bude potřeba dost, sestřičkám, doktorům a celému personálu uděláte velkou radost. Vám to zabere půl hodinky života, ale někomu to může život dost výrazně prodloužit."

 

Za úžasné fotky děkujeme Karolíně Polanské.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou