GENERÁLKY TŘETILIGOVÝCH TÝMŮ: FOTO: Drobílek dvěma góly zajistil zmrzlé vítězství Vyšehradu s Velvary

0

Poslední přípravný zápas před zahájením jarní části ČFLfotbalisté Slavoje Vyšehrad zvládli, v sobotu 3. března porazili doma 2:1 Velvary díky dvěma krásným gólům Filipa Drobílka. Navzdory mrazivému počasí mělo utkání velmi dobrou úroveň a soupeř prokázal, že je oprávněně v čele tabulky divize B.

Slavoj Vyšehrad – Slovan Velvary 2:1 (1:1)

Branky: 39. a 81. Drobílek – 70. Pavlíček.

Vyšehrad: Havránek – Matějka, Hradecký, Madej – Máče, Jakab (68. Macej) – Doležal, Drobílek, Kostorek – Heřman, Čtvrtníček (62. Šlegl).

Velvary: Měsíček – Šalda, Obrtlík, Ludvík, Nosek – Tenkl – Kalaš (46. Stýblo), Budějský (60. Holub), Pavlíček – Křtěn (46. Chrobák) – Müller (46. Vašut).

 

 

V sestavě hostí se objevili tři bývalí hráči Vyšehradu Lukáš Budějský, Tomáš Nosek a Jan Kalaš. Velkou hrozbou pro domácí Slavoj byl však zejména Vít Pavlíček, který se snadno uvolňoval a dostal se v tomto utkání k osmi střeleckým pokusům, prosadil se ale až po změně stran. V první půli vždy buď ztroskotal na novopečeném kapitánovi šemíků Havránkovi, nebo minul jeho bránu. Ve 13. min. šel Pavlíček úplně sám na Havránka, obešel ho a vystřelil, míč však ještě dokázal na čáře odvrátit vracející se Hradecký. Po rohu pak hlavičkoval Kalaš z malého vápna nad.

 

 

Na druhé straně po půlhodině hry vypálil zdálky Jakab, balon mířil pod břevno, ale gólman Měsíček ho vyrazil na roh. Ve 37. min. odcentroval zprava Doležal a na zadní tyči Kostorek ve skluzu minul bránu. Dvě minuty nato byl právě Kostorek faulován na hranici vápna a Drobílek parádní trefou z trestného kopu, kdy se míč odrazil od břevna dolů a do brány, otevřel skóre: 1:0! Tři minuty před poločasem měl velkou možnost vyrovnat Pavlíček, ale těsně minul. Hned po změně stran a po rozehrání druhé půle se dostal do zakončení Čtvrtníček, ale minul. V 57. min. Madej přímo z rohového kopu trefil břevno. Na druhé straně to zkoušel z trestného kopu Budějský, Havránek byl připraven. V 72. min. ho ale přehodil Pavlíček poté, co domácí obrana chybovala: 1:1.

 

 

Rozhodnutí padlo deset minut před koncem utkání. Madej přihrál zleva na střed hřiště Heřmanovi, jenž sklepl balon Macejovi a ten „nabil“ finální přihrávkou Drobílkovi: 1:1! Jeho střela na zadní tyč byla milimetrově přesná a rozhodla o výhře Slavoje. V neděli 11. března už fotbalisté Vyšehradu vkročí do jarní části ČFL, a sice zápasem ve Štěchovicích. Výkop je ve 14.30 hod. a půjde o měření sil osmého s šestým mužstvem tabulky podzimní části třetí nejvyšší soutěže.

 

 

Asistent Milan Kopřiva: „Utkání mělo oboustranně velmi dobrou úroveň a výsledek 2:1 v náš prospěch je podle mě spravedlivý. V první půli jsme měli sice úseky, kdy jsme se dopouštěli a chyb a pustili Velvary do několika šancí, byli jsme to však my, kdy šel zásluhou Drobílkovy trefy ze standardky do vedení. Druhý poločas už byl z naší strany herně lepší, přestože soupeř vyrovnal. Po krásné kombinační akci na jeden dotek však dal opět Drobílek náš druhý a vítězný gól.“

 

Trenér Velvar Pavel Janeček: „Z naší strany velmi dobrý výkon v prvním poločase, ale bez zakončení – z řady šancí jsme nedokázali proměnit ani jednu. S herním projevem v tomto utkání mohu být spokojen, zato s výsledkem ne.“


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou