GENERÁLKY TŘETILIGOVÝCH TÝMŮ: Domažlická Jiskra odehrála generálku v pracovním týdnu a při výhře nad Doubravkou si užila pořádného mrazu. Jirny si zahrály s Kolínem až po oteplení v neděli a za daleko příjemnějších podmínek také vyhrály.

0

Generálka se dá odehrát v různorodých podmínkách. Domažlice vyzvaly Doubravku ve čtvrtek, tedy v době, kdy v Česku panovaly silné mrazy. Naopak Jirny si zahrály s Kolínem při teplotě nad nulou. Oba týmy vyhrály, jen Domažlice vstřelily více gólů.

Senco Doubravka – TJ Jiskra Domažlice 3:7 (2:4)

Doubravka: Turek, Světlík, Knakal, Novák – Do Thanh Tung, Skopový, Krejčí, Trojanec, Sýs, Künstner, Ungr.

Domažlice: Brych (46. Švihořík) - Chocholoušek, Hájovský, Braun, Mlynařík - Hrubý, Vais,  Mužík, Bezdička- Hejda, Matějka. (Střídali: Teršl, Roubal, Buršík, Blažek.)

 

Utkání se hrálo za úmorné zimy, pocitová teplota okolo -20, což pro oba mančafty bylo velmi nepříjemné. Po úvodním hvizdu rozhodčího se do vedení hned ve čtvrté minutě dostalo domácí Senco. Ungr prostrčil balon mezi stopery Jiskry na Krejčího, který z pravé strany z hranice šestnáctky na vzdálenější tyč otevřel skóre. Lehce zaskočená Jiskra odpověděla ve 25. minutě. Pohlednou akci začal u lajny Hejda, našel Chocholouška, který balon prostrčil na Mužíka a ten přihrávkou pod sebe oslovil Vaise, který zpoza šestnáctky vyrovnal pokusem k levé tyči branky Turka.

 

Za tři minuty bylo skóre lepší pro Jiskru, Mlynařík vyslal Matějku na střed hřiště, Matějka si míč zpracoval, z levé strany se dostal až do šestnáctky, kde z deseti metrů překonal Turka po druhé. Po půl hodině hry se Sýs protáhl po levé straně, míč nacentroval a Hrubý si nešťastně srazil balon do branky. Naopak 39. minuta přinesla Chodům opět vedení, důrazný presink Jiskry přinesl ovoce, když Mužík prostrčil na Matějku a ten z voleje levačkou z šestnácti metrů překonal Turka. Za minutu se Domažlice radovaly se čtvrtého gólu, Mužík vyslal za stopery Matějku, který obešel brankáře a zvýšil na poločasových 4:2 pro Domažlice. Do druhého poločasu domácí prostřídali na hřiště šli čtyři nadějní dorostenci.


V 64. minutě podnikli domácí rychlí brejk, po kterém  propadl míč a Knakal prostřelil Švihoříka z 11. metrů na 3:4. Běžela 75. minuta, Bezdička navedl balon po pravé straně, nacentroval na Matějku, který do prázdné branky zvýšil na 3:5. V dalším průběhu zápasu  Bezdička neproměnil penaltu. V 78. minutě rozehráli hosté standardku Braun s Vaisem, který mu balon skvěle prostrčil mezi obránci, Vais nahrával do prázdné branky Matějkovi a bylo to 3:6. Konečnou podobu výsledku zpečetil Bezdička, který do prázdné branky zasunul balon po Vaisově přihrávce.

Ohlasy:

Jonáš Vais (záložník TJ Jiskra Domažlice): ,,Začátek se nám moc nevydařil, dostali jsme brzo gól, ale potom jsme začali dominovat, mrzí nás tři obdržené góly“.


Pavel Vaigl (trenér TJ Jiskra Domažlice): ,,Začátek zápasu jsme hodně zaspali, dostali jsme hned ve 4. minutě gól, což si budeme muset rozebrat. To se nám v mistrovských zápasech stávat nesmí. Potom jsme soupeře tlačili, byli jsme o trochu lepší týmem, vstřelili jsme dva góly. Potom přišla hrubá chyba, kde se nedohodli Hájovský, Hejda a Chocholoušek. My jsme si po brejku Doubravky dali vlastní gól. Takové góly bychom dostávat neměli, byly hrozně laciné a lepší soupeř by nás potrestal ještě víc. V dalším průběhu zápasu jsme nedali penaltu. Mohli jsme dát i více gólů, kdybychom proměnili šance. Se vstřelenými brankami jsem spokojený. Senco má určitě dobré mužstvo, musím je pochválit. Do stavu 3:5 byli vyrovnaným soupeřem. Potom jsme branky dali a byly tam dobré věci, ale také hodně našich chyb!“

 

Petr Chaluš (sportovní manažer a asistent trenéra SK Senco Doubravka): ,,V prvním poločase byla vyrovnaná hra. Nám se povedlo vstřelit gól, což nám samozřejmě pomohlo. Potom jsme se stáhli. Nějaké šance měli, ale za stavu 2:2 jsme udělali chybu a dostali na 2:3. Dál to bylo poměrně už jednoznačné pro Domažlice. My jsme tam postupně poslali čtyři dorostence. V přípravě nás prakticky nikdo neprověřil ani ve finále našeho turnaje Přeštice ani Čížová, která v utkání s námi měla problém se sestavou. Takže jsme se konečně těšili na soupeře, který nás prověří. Bohužel jsme v utkání postrádali sedm hráčů, což je hodně museli jsme zařadit dorostence, kteří jsou perspektivní  nadějí do budoucna“.

Zdroj: www.fotbaldomazlice.cz

 

SK Viktorie Jirny - FK Kolín 3:1 (1:0)

Branky: 32 Hruška, 69 Čepelák, 81 Mareš - 73. Němeček.

Jirny: Kafka – Parys, Hruška, Kejha, Čepelák – Procházka, Mareš, Škorvánek, Kocourek, Honcharenko – R. Stockner.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou