Přines hračku - daruj úsměv

0

Hráči Pelhřimova a Humpolce přinesou dětem z pelhřimovské nemocnice během nedělního derby úsměv a radost. To vše díky charitativní akci Přines hračku - daruj úsměv. Nyní si můžete přečíst rozhovor s jednou z organizátorek této akce, s humpoleckou Radkou Vazačovou.

1. V neděli se na derby Pelhřimova s Humpolcem chystá charitativní akce Přines hračku - daruj úsměv. Popište nám, prosím, blíže tento projekt.

Jedná se o společný charitativní projekt našeho klubu a FK Pelhřimov. Smyslem akce je zpříjemnit dětem pobyt v pelhřimovské nemocnici, kde musí nedobrovolně pobývat. Vykouzlit jim na tváři úsměv a alespoň trošku nechat zapomenout na jejich starosti. Fanoušci obou klubů mohli nosit (a stále nosí i nyní v týdnu) v rámci zápasů Humpolce i Pelhřimova na stadion hračky, ať už nové nebo ty, co doma zabírají místo. Vše, co se vybere, bude před zahájením mistrovského utkání FK Pelhřimov – AFC Humpolec předáno v neděli 22.4.2018 primáři dětského oddělení Nemocnice Pelhřimov. Předány budou i další dary od sponzorů. A třešničkou na dortu bude překvapení od hráčů obou „áček“.

2. Jak vůbec vznikl nápad na tuto akci?

V Humpolci jsme se již k podobné akci chystali dříve, bohužel kalendář máme hodně nabitý, takže nezbývá moc času. Říkala jsem si, že derby přitáhne opět nejvíce diváků v celé soutěži, stejně jako tomu bylo na podzim v Humpolci. A právě toho by se dalo využít při pořádání nějaké charitativní akce. S Pelhřimovem jsme se velmi rychle domluvili na spolupráci. Udělali na tom projektu veliký kus práce, musím jim poděkovat za to, že do toho šli.

3. Máte již nějaké předchozí zkušenosti s podobnými akcemi, nebo je to poprvé?

Charitativní akci děláme poprvé. Rozhodně bychom ji ale chtěli zopakovat. Něco už chystáme, ale je to teprve „v plenkách“. Nejbližší společenská akce, která nás čeká, je již druhý galavečer fotbalu, ten bude v pátek 8.6. a opět v sále městského kina v Humpolci.

4. Fanoušci mohli nosit hračky na utkání obou týmů již o víkendu. Kolik hraček se vybralo?

Hraček se vybrala spousta, od plyšáků až po stavebnice… Obrovské díky našim fanouškům, nejenže přišli fandit klukům z áčka v neděli na zápas proti Okříškám, ale zároveň i ve velkém podpořili dobrou věc. Co mám zprávy z Pelhřimova, i tam se lidé činili a stále ještě hračky nosí například v rámci tréninků. Nechci ale, abychom z toho dělali závody, kdo vybere víc, je to společný projekt.

5. Jaký má tento charitativní zápas ohlas ve společnosti?

Trošku jsme ze začátku nevěděli, jak tento projekt lidé přijmou, jak se k tomu postaví. Byla jsem ale mile překvapena reakcemi lidí. Ozvali se dokonce i tací, kteří běžně na fotbal nechodí. My i Pelhřimov jsme amatérské fotbalové oddíly a takovýto projekt není jen tak lehké zorganizovat. Reakce našich fanoušků jsou pro nás odměnou. Akci zaznamenali i na FAČR a oba kluby dostali poděkování za tuto aktivitu od generálního sekretáře. Úplně největší odměnou ale pro nás pro oba oddíly budou dětské úsměvy a zase o něco příjemnější prostředí pelhřimovské nemocnice.

6. Myslíte, že díky této akci půjde v neděli rivalita stranou?

Jak znám naše hráče, tak rivalita půjde určitě stranou. Ale jen do úvodního hvizdu sudího. Už jen proto, že trenér našeho prvního týmu je z Pelhřimova a před štací u nás zde i dlouho působil.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou