BLIKANEC TÝDNE: Zápas IV. třídy Mělník se nedohrál, přijet musela policie

1

Do Úžic byla zavolána policie, aby řešila konflikty mezi domácími a hosty z Turska v zápase IV. třídy na Mělnicku. Utkání se nakonec nedohrálo. Popis událostí, co se vlastně dělo, se ale různí.

Na zápas Úžice – Tursko (IV. třída C Mělník)  už jsme upozornili v našem pravidelném přehledu NEJ VÍKENDU jako na Divočinu víkendu. Úžice v zápase inkasovaly tři červené karty, hosté pak jednu.

 

K prvním vyloučením došlo ve 27. minutě. Sudí Miroslav Hampl po strkanici vyloučil domácí hráče Pšeničku a Valjenta, utkání skončilo i pro brankáře Turska Zahradníka. Domácí po zápase měli rozhodčímu za zlé už toto posouzení, dle nich vyprovokovali potyčku hostující fotbalisté a dvojité vyloučení domácích tak neodpovídalo situaci, navíc jednomu z domácích hráčů měl být při napadení zlomen palec.

 

Poslední vyloučení poté přišlo v 75. minutě, kdy po druhé žluté kartě šel ze hřiště úžický Jiří Humpl.

 

Ale nejdramatičtější okamžiky se odehrály až v 90. minutě. Za stavu 1:1 měli hosté zahrávat roh, hostující Klouda se snažil za bránou rychle vzít míč od hlavního pořadatele (z domácího klubu) a oba se svalili do brankové sítě, kterou strhli z úvazků. A začala mela. Dle rozhodčího Hampla k dvojici přiběhl vyloučený z prvního poločasu Michal Valjent, který začal po Kloudovi šlapat a nadávat mu.

 

Rozhodčí poté rozhodl o ukončení zápasu. Prý z důvodu bezpečnosti a strachu o zdraví hráčů hostů. Následně byla přivolána policie.  „Utkání jsem ukončil z důvodu hrubě nesportovních projevů obecenstva a z důvodu pro vniknutí skupinky diváků na hrací plochu, kde začala strkanice diváků domácích do hostujících hráčů,“ vysvětloval Hampl ve zprávě rozhodčího. Utkání tak bylo ukončeno ještě před závěrečným hvizdem, nekopaly se ani penalty, které by jinak zápas rozhodovaly.

 

Na úžické hřiště dorazily hlídky Policie ČR. Hosté odjeli, posléze i rozhodčí, který ještě na žádost domácích podstoupil dechovou zkoušku s negativním výsledkem.

 

SK Úžice se s předčasným ukončením a zdůvodněním rozhodčího nehodlají smířit. Tvrdí, že sudí pochybil, když rozhodl o předčasném ukončení utkání, když nebyly vyčerpány všechny možnosti utkání dohrát. Poukazují také dle nich na nepřesné, zavádějící a nepravdivé skutečností uvedené v zápise o utkání. „Během chvilky po události z 90. minuty se rozhodčí poradil s hráči hostů a pískal konec utkání. V tento moment nebyl na hrací ploše žádný divák. My jsme se dokonce domnívali, že došlo k napadení pořadatele a budou následovat penalty. Jenže hráči hostů odcházeli do kabin a po nich i rozhodčí,“ přibližovali svůj pohled domácí.

 

„Teprve po chvíli rozhodčí objasnil, že byl napaden hráč hostů a utkání je předčasně ukončeno. Ještě na hrací ploše jsme protestovali, že není důvod ukončovat utkání a měly by se kopat penalty. Ale rozhodčí to odmítl. Diváci samozřejmě verbálně dávali najevo svou nespokojenost. V kabině jsme vyrozuměli, že hostům v žádném případě nevyhovuje výsledek na penalty a potřebují tři body. A po předčasně ukončeném utkání automaticky předpokládají, že bude kontumováno v jejich prospěch,“ sdělil zástupce Úžic.

 

Ten dokonce zmínil, že byl jeho klubu předložen návrh, že když utkání potvrdí jako dohrané s výhrou pro hosty, na všechno ostatní se zapomene, nebo rozhodčí uvede takové důvody, že se ukončení obhájí a ke kontumaci dojde a může to Úžice mrzet. „S tím jsme ale nesouhlasili. Podle hlídky PČR z Odoleny Vody byla situace klidná, neshledala důvod k zásahu a podávání hlášení,“ zní z úžického klubu.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
27. 4. 2018 12:50
Na začátek chci podotknout,že vůbec nevím,kde je pravda,jelikož jsem to utkání neviděl ani o něm od nikoho zodpovědného neslyšel.ALE...z vlastní velmi dobré zkušenosti vím,že každé mužstvo,které se nějak hrubě proviní,hledá chyby někde jinde a pokouší se z velkého prů..ru vybruslit jakýmikoli způsoby-od zpochybňování pravdivosti uvedených údajů rozhodčím,uváděním vlastních lživých vyjádření až po hledání skulin v pravidlech či disciplinárním řádu.Měl jsem tu čest se s podobnými případy seznámit jak jako rozhodčí,kdy se mi za skoro 20 let několikrát stalo,že došlo k nějakým větším problémům (od hromadné bitky po zápase přes předčasný odchod mužstva po konflikt mezi hráči a diváky...),tak jako fanoušek vlastního klubu,kdy došlo k napadení soupeřova oddílového pomezního.A provinivší se klub se vždy brání všemi silami...

Ostatní čtou