Staříč je krůček od předkola MOLcupu!

0

MOLCup a Okresní přebor? Zní vám to jako vtip? Po včerejší překvapivém, ale za to zaslouženém vítězství týmu FK Staříč nad Sokolem Věřňovice se toto spojení může stát realitou!

 

Včera se odehrálo semifinále Poháru Moravskoslezského kraje a Staříč v něm jakožto účastník nižší soutěže (Okresního Přeboru) přivítal na svém hřišti účastníka 1.B třídy sk. C  Věřňovice. Při pohledu na tabulku bylo jasné, že favorita bychom měli před utkáním hledat na straně třetího celku 1.B třídy, který teprve před pár týdny ztratil přímý kontakt s lídrem jejich soutěže. To domácí ve svém okresním přeboru mají plné ruce práce se záchranou soutěže a jsou v této nižší soutěži aktuálně až jedenáctí. Staříč provedl před dvěma týdny radikální řez a vyměnil trenéra. Zdálo se že si mužstvo pod novým koučem bude muset nejprve sednout, ale jak se později ukázalo, opak byl pravdou. O víkendu totiž Staříč při premiéře pod novým koučem svedl více než vyrovnanou partii s lídrem Okresního přeboru Oldřichovicemi (porážka 1:2). A nyní ve středu přišel první dílčí úšpěch!

Trenér Blahuta dal prostor všem hráčům včetně mladých dorostenců. Zápas byl víc než vyrovnaný a šance se střídaly na obou stranách. Už ve 4.minutě Vandasova střela jen těsně minula cíl a Peška v deváté minutě vychytal brankář Novotný. Ve 24.minutě trefuje Kocich tyč a hosté po několika šancích trefují taky tyč ve 32.minutě. V závěru poločasu si domácí připravili čtyři zajimavé brankové příležitosti, ale Pešek,Jukl a hlavně Říha se do sítě netrefili a když ani stoper hostů nám málem vlastní brankou nepomohl, a veřňovičtí si vylámali zuby na dorosteneckém golmanovi Vavříčkovi končí poločas stavem 0:0.

 

Už před poločasem nedisciplinovaného Zátopka nahradil Růžička a do hry šli další čtyři hráči : brankář Smetana, dorostenec Krpec, Hradil a Musálek.Obraz hry se ale nezměnil, oba týmy zahazovaly šance a gólmani Smetana a jeho protějšek předváděli excelentní zákroky. A tak není divu, že utkání končí bez branek a přichází na řadu pro diváky atraktivní penaltový rozstřel. Na straně hostů selhali ve druhé a třetí sérii Danel a Hruška. Hráči FKS se ani jednou nemýlili, když postupně s přehledem své penalty proměnili Strakoš,Pešek,Trčka a Hradil. Na posledního exekutora Musálka se už nedostalo a tak po vítězství 4:1 se může vítěz okresního poháru F-M FK Staříč těšit na finále. To se uskuteční na neutrální půdě ve středu 13.6. v Šilheřovicích a soupeřem našich borců bude SK Moravan Oldřišov, který si ve druhém semifinále lehce poradil s Jakubčovicemi 6:1.

Trenér Martin Blahuta : „Nakonec jsem za toto utkání moc rád, vyzkoušel jsem další hráče a to že jsme  nakonec přes penalty postoupili je malý bonus. Asi jsme měli rozhodnout už během utkání, ale co my nedáme to je neuvěřitelné. Musím pochválit oba naše brankáře, moc se mi líbil výkon Karla Trčky, dorostenec Krpec mě rovněž mile překvapil a mohl bych zase jmenovat i další, ale důležitý bude hlavně výkon v neděli, to musíme ty body urvat. Sestava bude oříšek.“

Vítěz utkání SK Moravan Oldřišov vs. FK Staříč si zajistí vstupenku v předkole MOLcupu. FK Staříč je opravdu blízko historickému momentu, protože dosud v historii českého poháru (ať už Pohár České pošty, MOLcup či Ondrášovka cup) nehrálo mužsvo hrající okresní soutěž!

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou