GALERIE: V rámci oslav padesáti let od založení slabeckého fotbalu se představil Sigi Team!

0

Slabce -  V rámci výročí padesáti let místního fotbalu se uskutečnilo nejprve utkání mladých fotbalových nadějí, na které navázaly staré gardy. Vše vyvrcholilo zápasem mezi místním A-týmem a Sigi Teamem, který přijel opravdu v nabitém složení!

V pátek se na slabeckém hřišti konaly oslavy padesáti let od založení klubu. Vše vyvrcholilo zápasem slabeckého áčka proti partě Horsta Siegla. Zápasem provázel Martin "Maty" Štiller, počasí přálo a diváků přišlo také dost. Slabečtí fotbalisté si tak zahráli proti legendám českého fotbalu, kterými na hřišti byly především Antonín Panenka a Karol Dobiáš.

 

Dále mohli příchozí hosté vidět v akci Jaromíra Blažka, Tomáše Řepku, Tomáše Skuhravého, Martina Frýdka staršího, Jiřího Novotného, Zdeňka Svobodu, hlavní tvář týmu Horsta Siegla a jeho syna. Kromě Sparty svého zástupce měla zde i Slavia, a to Jaroslava Černého. Představil se zde i Lukáš Pešek, který ukázal, že mu to jde jak na motorce, tak i v kopačkách.

 

TJ Slabce - Sigi Team 5:6 (1:3)

 

Branky: Melichar, Mužík, Cílek, Mužík a T. Černý - Pešek, Svoboda, Siegl st., Siegl st., Čiha vlastní a Dobiáš

 

Od začátku zápasu se bylo na co dívat. Osobnosti českého a československého fotbalu předváděli klidný a pohledný fotbal, Slabce se také snažily a šly do vedení, když se za vápnem trefil Vít Melichar - 1:0. Za vyrovnáním nastartoval svou motorku Lukáš Pešek - 1:1. Vedení zařídil Zdeněk Svoboda, když zakončil do odkryté branky klasickou akci až do kuchyně - 1:2. Konečné poločasové skóre stanovil Horst Siegl st. přesnou střelou za tyč - 1:3.

 

O poločas si vytáhl komentátor Martin Štiller na rozhovor Víta Melichara a za osobnosti Antonína Panenku. Domácí fotbalista nejprve poděkoval všem sponzorům a divákům, kterých bylo opravdu mnoho. Zároveň je i vybídl, že by mohli fandit ještě více. Nutno však dodat, že aplaus zněl ze všech stran. Jeho protějšek se při otázkách např. s úsměvem nechal slyšet, že proti dorostu už dlouho nehrál.

 

Po celý druhý poločas mohli diváci u tribuny slyšet povedené hlášky Karola Dobiáše. Toho vysunul pěkným pasem za obranu Lukáš Pešek, ale legenda československého fotbalu za míčem neběžela a svému spoluhráči dala jasně najevo, že mu už není dvacet let a že nejezdí na motorce. I s Antonínem Panenkou si vyměnili pár úsměvných výčitek a narážek. Autor legendárního penaltového dloubáčku sdělil svému spoluhráči, že by měl více žít na nohou, načež se Karol Dobiáš obrátil k pomeznímu sudí a k divákům a řekl, že Antonínu Panenkovi říkají Christo Stočikov, že také jen stojí.

 

Na začátku druhého poločasu vychytal Hrbek hned dvakrát Lukáše Peška. Na druhé straně až moc vymýšlel Jaromír Blažek s Tomášem Řepkou, jejichž zaváhání potrestal Karel Mužík - 2:3. Vyrovnání měl na kopačce slabecký "Ferda", ale mířil jen do připraveného brankáře. Na druhé straně se ve vápně odpoutal opět Horst Siegl st. a navýšil vedení - 2:4. I Jiří Čiha se zapsal mezi střelce, to když si uklidil do vlastní branky centr jednoho z protivníků - 2:5. Z pohledu diváka se jednalo o úmyslně vstřelený gól, proti kterému brankář nemohl opravdu nic dělat.

 

Slabce se ale nadále snažily o korekci výsledku. Ondřej Cílek umístěnou střelou ze strany vápna na zadní tyč překonal exsparťanského brankáře - 3:5. Další gól zařídil Tomáš Černý, když se prokličkoval do vápna a jeho vybídnutí využil Karel Mužík - 4:5. To, na co všichni čekali, tak přeci jen přišlo! Penalta a Antonín Panenka. Kdo ovšem čekal památný dloubák, tak se nedočkal. Srdcař Bohemians Praha pokutový kop rozehrál na krátko a Karol Dobiáš se zapsal na listinu střelců - 4:6. Posledním, kdo se v zápase prosadil, byl Tomáš Černý, když střelou kolem Jaromíra Blažka stanovil konečné skóre zápasu - 5:6.

 

Celkem jedenáct branek bylo k vidění a k tomu spousta pěkných fotbalových momentů. Pro místní fotbalisty jistě nepospatelný zážitek zahrát si s takovými osobnostmi. Co jméno, to fotbalový pojem.

 

Galerii v podání Davida Svobody si můžete prohlédnout také ZDE


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou