FOTO: Pohárové derby pro favorita z Ústí nad Orlicí. Do konce sezóny ale přišlo o oporu defenzivy!

0

Fotbalový tým Jiskry si podruhé za sebou vybojoval účast v 2. kole Mol Cupu. Prestižní derby ve V.Mýtě přilákalo do ochozů více jak 600 diváků, ale ti co fandili domácím byli zklamáni. Hosté zápas jednoznačně ovládli a bez problémů vyhráli. 

1. KOLO MOL CUP

SK VYSOKÉ MÝTO - JISKRA ÚSTÍ N.O.  0:2 (0:0)          

SESTAVA ÚSTÍ :

Jech - Lněnička – J.Chleboun – Strnad/58.Mory/ - Langer

Smejkal/72.Pazdera/ - Falta/80.Brabec/ – Souček – Tichý – Nikodem

Vaňous  

SESTAVA V.MÝTO :

V.Krátký – Hock – Valášek – Mokrejš/68.Trnka/ - Tlapák

Kopřiva – Tomášek – M.Fišer – Rezek/78.D.Fišer/

Novák/80.Bačkovský/ - Kouřil

BRANKY:   53.´ Strnad, 63.´ Tichý

 

Fotbalový tým Jiskry si podruhé za sebou vybojoval účast v 2. kole Mol Cupu. Prestižní derby ve V.Mýtě přilákalo do ochozů více jak 600 diváků, ale ti co fandili domácím byli zklamáni. Hosté zápas jednoznačně ovládli a bez problémů vyhráli. Vítězství má však trochu hořkou příchuť, krátce po vstřeleném gólu ve 2. poločase si obnovil zranění kolena klíčový hráč ústecké defenzívy Strnad a sezona pro něj skončila. Svěřenci trenéra Chudého od úvodních minut potvrzovali aktuální formu, soupeře přehrávali ve všech směrech, ale stejně jako v Radotíně je trápila koncovka. Už do poločasu mohlo být rozhodnuto, většinou po rychlých křídelních akcích. V 11. min. se po přihrávce Smejkala netrefil z 10m Souček, ve 14. min po úniku a střele Nikodema vyrazil gólman míč před Smejkala, který zblízka pálil vedle. Ve 25. min. po dalším úniku Nikodema vyrazil Krátký hlavičku Vaňouse před Tichého, jenž další šanci pokazil zbytečnou kličkou do chumlu obránců. Domácí ohrozili nováčka v brance Jiskry Jecha jen pokusem Kopřivy z přímého kopu, který ústecký gólman vyboxoval do bezpečí. Ve 42. min. se v další vyložené šanci neprosadil Chleboun, když jeho skvělou hlavičku po rohovém kopu zázračně vytáhl Krátký do zámezí.

 

Ani po přestávce se obrázek hry nezměnil, rozdíl byl jen v tom, že začaly padat góly. V 52. min. si na přesně zahraný přímý kop Langera naskočil ve vápně Strnad a nekompromisní hlavičkou otevřel skóre – 0:1. Poté však přišlo zranění a střelec úvodního gólu musel střídat. Tento moment ovlivnil rozpoložení hráčů Jiskry, jejich projev už nebyl tak suverénní, přesto však byli viditelně lepší než soupeř. Potvrdili to v 63. min., kdy po krásné přihrávce Smejkala za obranu proměnil Tichý samostatný nájezd přesnou střelou k tyči – 0:2. V 75. min. ještě Vaňous ideálně nabil na vápno Součkovi, jehož pokus zastavila obranná hráz. Zápas pak v poklidu skončil zaslouženým vítězstvím hostujícího celku.  

Druhé kolo Mol Cupu se bude hrát ve středu 29. 8. od 18.00 hod. Soupeře i domácí hřiště určí los v závěru tohoto týdne. 

 

Autor: Jan Skácel


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou