VIDEO: Jatka v Glasgow, Slavia si odvezla víc než jen postup

0

Fotbalisté pražské Slavie zažívali na hřišti po celý zápas doslova boj o zdraví všech svých hráčů. Tento cíl však bohužel nebyl naplněn a někteří hráči si z Ibrox Stadium odvezli i četná zranění.  

Zápas to byl bojovný od samotného začátku a každou minutou se agresivita hráčů skotského Glasgow Rangers stupňovala. Aktuální mistr skotské Premiership zřejmě velmi těžce nese porážky a již po úvodní brance Petera Olayinky začal do svého soupeře zařezávat. 

 

Po hodně nesmyslném pokusu o zpracování vysokého míče ve vápně Slavie sestřelil hřebíky Kemar Roofe hostujícího Ondřeje Koláře, který s četným zraněním v obličeji musel být střídán. Svůj debut v prvním týmu Slavie si tak odbyl osmnáctiletý Matyáš Vágner, který udržel nulu na kontě obdržených branek Slavie až do konečného hvizdu. Kemar Roofe si za nebezpečný zákrok vysloužil červenou kartu.

 

Druhá červená karta pro hráče Rangers na sebe nenechala dlouho čekat. Po zákroku Leona Baloguna před svou šestnáctkou na Masopusta, udělil sudí Grinfeld nigerijskému zadákovi druhou žlutou kartu a poslal jej za Roofem do sprch. Z nařízeného přímého kopu se brilantně trefil Nicolae Stanciu a poslal tak svůj tým do čtvrtfinále Evropské ligy.

 

Ještě před samotným koncem zápasu byl nepříjemně k zemi sestřelen Jan Kuchta, do kterého následně na zemi ještě hráči Rangers dvakrát kopli míč, za což si nepochopitelně odnesl trest pouze Connor Goldson, nikoliv i jeho spoluhráč Bongani Zungu, který kopl do Kuchty jako druhý v pořadí. 

 

Následnou situaci vygradoval Ondřej Kúdela, který svým výrokem vůči Glenu Kamarovi rozdmýchal vášně všech jeho spoluhráčů a označil následně Kúdelu za rasistu. Za vyvolání šarvátky byl následně Kúdela odměněn žlutou kartou. Co ale hráči černé pleti sdělil, vědí jen oni dva. Kúdela se brání, že sdělil Kamarovi "You're fucking guy", Kamara kontruje, že se jednalo o rasistickou urážku. 

 

Toto ale nebyla dohra. Po ukončení zápasu nebyl nikdo z českého týmu vpuštěn do útrob stadionu, až na zraněného Koláře a ošetřujícího lékaře. Následně byl Ondřej Kúdela před zraky Stevena Gerrarda a členy UEFA zbit Glenem Kamarou pěstmi do obličeje, což vyústilo v krvavá zranění českého obránce. 

 

Český mistr následně cestou přes české Velvyslanectví ve Skotsku kontaktovalo místní policejní složky, které celý tým následně eskortovaly na hotel. Celou situací se mimo policejní složky bude jistě zabývat i UEFA. 

 

Následná pozápasová vyjádření obou týmů:

 

 

 

 

 

GLASGOW RANGERS FC

"Můj hráč říká, že šlo o rasistickou urážku. Další hráči to slyšeli také. Znám Glena a stoprocentně mu věřím. Proto teď nemám ani trochu chuť mluvit o fotbale. Jsem zklamaný a naštvaný. Ať se stane cokoli, stojím za Glenem," citovala BBC trenéra Rangers Stevena Gerrarda.

 

"Ptal jsem se ho u postranní čáry, zda chce vystřídat, ale chtěl pokračovat. Po zápase byl očividně rozrušený. Zklamáním pro mě je i to, že se soupeřovi lidé snaží svého hráče bránit a říkají nám lháři," pokračoval Gerrard, který se po závěrečném hvizdu vydal za trenérem Slavie Trpišovským a delegátem UEFA. "Nyní je to na UEFA. Doufám, že to nezamete pod koberec."

 

SK SLAVIA PRAHA

"Řekl jsem mu „You're fucking guy". Bylo to řečeno v emocích po dvou červených kartách a řadě brutálních zákroků soupeře, ale naprosto odmítám rasismus," řekl Kúdela.

 

"Slavia rezolutně odmítá nechutné nařčení jednoho ze svých kapitánů Ondřeje Kúdely z rasistického chování. Slavii už její zakladatelé vtiskli barvy, kde bílá znamená čistotu sportovní myšlenky a čestného boje, kde protivník není nepřítel, ale uznávaný soupeř. Dnes je Slavia multikulturním klubem, který si zakládá na úctě k soupeři a vzájemném respektu lidí všech kultur. Odsuzujeme rasismus v jakékoliv podobě," reagovalo na incident v Ibroxu vedení pražského klubu v prohlášení vydaném pozdě v noci.

 

"Hráči Slavie v zápase čelili nevídaně zákeřné hře soupeře, kterou v historii moderních evropských pohárů nezažili. Řada brutálních zákroků soupeře skončila zraněním našich hráčů, brankář Ondřej Kolář skončil s deseti stehy na obličeji a otřesem mozku v nemocnici. Po utkání nebyl tým vpuštěn do kabin a Ondřej Kúdela byl zbaběle bez varování zbit pěstmi do obličeje hráčem Kamarou za přítomnosti trenéra Stevena Gerrarda. V šoku byli i zástupci UEFA, kteří byli u celého incidentu osobně přítomni. Tým je nyní v bezpečí na hotelu pod dohledem skotské policie," doplnilo vedení klubu.

 

DALŠÍ VYJÁDŘENÍ K INCIDENTŮM NALEZNETE V GALERII

 

SESTŘIH CELÉHO UTKÁNÍ NALEZNE KLIKNUTÍM NA TENTO ŘÁDEK


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou