Začátek jara se blíží! Pojďme si ukázat, jak se týmy připravovaly

0

Zima se krátí a to znamená jediné. Jarní část je tu! Před začátkem jsme se rozhodli vám ukázat zákulisí všech týmů. Podíváme se tedy na to, jak jednotlivé týmy trénovaly a jak se připravovaly na jaro. Jestli vás tedy zajímá to, jak se kluby připravovaly na jaro, jaké jsou jejich očekávání a cíle, přečtěte si následující článek, kde si vše uvedeme a to u každého týmu!

Před jarní částí spousta týmů intenzivně trénuje a snaží se co nejlépe připravit na finální část. Probíhá tzv. zimní příprava, která je často náročná a vyčerpávající. Pojďme si u každého týmu okresního přeboru Plzně ukázat jejich přípravu, očekávání i jejich cíle. A začneme rovnou od vrchu tabulky!

 

Starý Plzenec je dosavadním lídrem tabulky s úžasnými 37 body. Jejich příprava ale začala velmi klidně a pozvolna. 10. 1. byla příprava zahájena. Tým začal trénovat 2x týdně. Ve většině tréninků převažovala spíše hra nad kondičními a taktickými cviky. Po cca 14ti dnech začali hráči do tréninku zařazovat i kondiční prvky jako například běh, posilování, koordinace apod. Kádr také sehrál několik přátelských utkání se soupeři, kteří byli kvalitou výše. Celek si tedy mohl ověřit jejich kondici, zdatnost a schopnosti. Výsledkově i herně se Plzenci dařilo, což vedlo k velké spokojenosti v týmu. I přes několik zranění tým věří, že do začátku budou všichni na svých značkách. Celý tým věří, že jaro se povede ještě lépe jak podzim a jejich vysněný postup si obhájí.

 

Union Plzeň je druhým týmem v tabulce. Má 28 bodů a na jaře se bude rozhodně snažit dosáhnout na první příčku. Nebude to ale jednoduché. Příprava Unionu začala v půlce ledna krátkým soustředěním, kde se tým zaměřil hlavně na utužení party a kolektivu. Od konce ledna kádr začal trénovat na hřišti nebo v tělocvičně a odehrál 1 vítězný přátelský zápas a před startem sezóny jej čeká ještě jeden. Žádné velké změny se v úspěšném mužstvu uskutečňovat nebudou. Tým ale trápí dlouhodobá zranění některých hráčů, kteří jsou oporou. Podzim tým hodnotí úspěšně a cílem je si udržet 2. nebo 3. pozici v tabulce.

 

Ledce jsou v tabulce na 3. místě. Získaly 22 bodů a na 2. Union ztrácí pouze bodů 6. Jejich start na jaře bude obtížný. V přípravě je totiž trápí spousta zranění a absence. Ledce ale doufají, že se to do 1. zápasu zlepší. V přípravě fotbalisté trénovali 2x týdně a to v pondělí a v neděli. V přípravě také absolvovali několik výběhů a měli by být na začátek jak herně, tak fyzicky připravení. Jejich cíl bude určitě dotáhnutí Unionu či dokonce Plzence.

 

SK Roudná je 4. klubem tabulky. Ztrácí pouze 1 bod na třetí Ledce a mezi jejich ambice bude určitě patřit dotáhnutí tohoto klubu. Ve 14. kole Roudná narazí na Chotíkov B a bude doufat v dobrý start. Cílem také určitě bude dotáhnutí Unionu a umístit se na co nejlepší pozici. Budeme tedy čekat na to, jak si tento tým povede!

 

Vochov je 5. týmem v tabulce. Ztrácí 3 body na Roudnou. Jejich příprava začala 26. 1. na umělé trávě. Trénovalo se 1x týdně ve čtvrtek. Příprava se bohužel neobešla bez absencí. Vochov věří, že má velice kvalitní kádr, se kterým se může držet v předních příčkách tabulky. Jejich cíle jsou vysoké. Dalším cílem je také zapojení mladších hráčů Vochova. Vochov tedy pevně důvěřuje kvalitě svého kádru a pokusí se to dotáhnout co nejdál.

 

Sokol Lhota B je 6. klubem v tabulce. Jejich postavení je též velice zajímavé. Jejich cílem bude určitě dostat se co nejdál. Od začátku února trénují 1x až 2x týdně. V přípravě je trápila absence, která ovšem nemine žádný klub. Uvidíme, jak si Lhota B povede. 

 

Plzeň Letná se aktuálně nachází na 7. místě v tabulce. Hráči trénují 3x týdně, absolvovali mini soustředění a odehráli přátelské utkání s Touškovem, přičemž skóre bylo 6:6. Jejich ambice budou určitě co největší. Jakožto tým, který je přesně ve středu tabulky, bude zajímavé sledovat, jestli se posunou do spodní části či do části horní.

 

Plzeň Černice B jsou 8. týmem naší tabulky. Jejich zimní příprava je neobvykle obtížná. Mají totiž problém s velkou týmovou absencí, a tak musí zbytek týmu, který je zdravý, trénovat s Ačkem. Jejich postavení v tabulce ale není vůbec špatné a bude zajímavé sledovat to, kam to dotáhnou do konce sezóny. Ve 14. kole je čeká Letná, která má pouze o 1 bod navrh. Tento zápas prvního jarního kola bude velmi zajímavý.

 

Plzeň Rapid B je 9. Má stejně bodů jako předchozí Černice a jako Hradiště. Zimní příprava začala velmi brzy a to 3.1. Tréninky probíhaly cca 3 týdny v prostředí areálu na Lopatárně a následně na Sencu Doubravka. Kádr také absolvoval čtyřdenní soustředění v Sušici. Hráč Pavel Nový přípravu komentuje jako jednu z nejnáročnějších, co kdy zažil. Účast hráčů byla nadstandardní a žádný z trenérů si nemohl stěžovat. Tvrdé tréninkové dávky proložila přátelská utkání, kterých nebylo málo. Mezi ně patří například utkání s FCVP B, Petřín A+B, Lhota, Nýrsko, Beroun a Petřín U19. Tým má také spoustu nových posil jako například Petra Jílka z Petřína. Bude tedy zajímavé sledovat, co tento tým dokáže předvést na jaře!

 

Plzeň Hradiště je 10. týmem v tabulce. Příprava ale oproti Rapidu B byla složitější. Tým bohužel trápí větší absence a to zapříčinilo občasné tréninky a výběhy. Nicméně to nic nemění na tom, že tým má velice zajímavé postavení v tabulce a bude jen na něm, co předvede v jarní části. V prvním jarním kole jej čeká venkovní zápas s Vochovem. Uvidíme tedy, jak si tento tým povede.

 

Litice jsou na 11. příčce. Příprava probíhala 2x týdně na umělce v Liticích. Na začátku ledna se uskutečnilo soustředění na Modravě. Změny v kádru by měly být minimální, tým tedy sází na stejnou kartu. Cíl pro Litice je jasný. Jelikož je letos soutěž velmi vyrovnaná, je cílem vyhnout se bojům o záchranu a pojistit si tak podobné či vyšší umístění.

 

VS Plzeň je týmem, který najdeme na 12. pozici. Jejich příprava probíhala 2x-3x týdně, z toho 2x v hale a 1x na Sencu. V přípravě fotbalisté odehráli dobré 3 přátelské zápasy. Tým určitě doufá v co nejlepší umístění a vyhnutí se bojům o záchranu. Uvidíme, jestli se jim tyto cíle podaří naplnit.

 

FC Chotíkov B je 13. v naší tabulce. Začátek přípravy se uskutečnil v polovině ledna. Tým se scházel 1x týdně s přibližnou 60 % účastí. Chotíkov doufá, že bude plně připraven na jarní část. Čeká je před startem ještě jedno přípravné utkání s Chlumčanami B. Tým doufá, že po tomto zápase bude mít jasno v tom, jak je na tom. 18. 3. je čeká první zápas s týmem Ledce. Trenér uvedl, že doufá, že se Chotíkovu podaří nejen zachránit a nespadnout, ale i hrát klidný střed tabulky.

 

Košutka Plzeň B je posledním týmem na 14. pozici. Jejich cíl je očividně jasný. Zachránit se a nespadnout. Podaří se jim to? Uvidíme. V přípravě hráči odehrají přátelský zápas s Křelovicemi. Tým je složený z dorostenců a gardy, takže skloubení morálky a party nemusí být nejjednodušší. Tým ale pevně věří a doufá, že ho čeká úspěšné jaro!

 

Aby jsme si to shrnuli. Jaro bude v této lize velmi zajímavé. Hned v 1. kole jarní části nás čeká spoustu zajímavých zápasů. Pokud vás tedy bude zajímat to, jak tyto zápasy dopadly a jak probíhaly, rozhodně přijďte na naše stránky, kde to najdete! 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou