Esa z pralesa jdou znova do akce! Vrací se III. třída JIH!

0

Zbývají už jen poslední hodiny zimní pauzy klubů, hrající III. třídu JIH. Již v sobotu 8. dubna nastoupí některé mančafty ke svým prvním jarním zápasům. Pojďme se tedy podívat, jak jednotlivé týmy hodnotí zimní přípravu.

V sobotu 8. dubna nás čekají dva zápasy. Tím první je od 16:30 zápas mezi Chotyní a Vescem B. Chotyně by měla do jarní části sezóny nastoupit v podobném složení, jako na podzim. Není limitována žádnými zraněními a povedlo se jim v přestupovém okně přivést Matěje Marka z Nové Vsi. Zimní příprava byla ve znamení fotbálku. Zpočátku v tělocvičně, později tým přešel na venkovní hřiště. Z důvodu roztroušenosti hráčů po univerzitách mimo Liberec, nebyla Chotyně schopna domluvit žádné přátelské utkání. Pro poměrně mladý tým bude tedy důležité zvládnout hned první utkání s Vescem B. Ten to s ambicemi na postup myslí vážne, a proto v přípravě nezahálel. Ze čtyř přípravných duelů s týmy z vyššich soutěží dokázalo vesecké "béčko" vybojovat jednu výhru. Lídra tabulky ale stále trápí marodka. Proto muselo vedení jednat a přivést náhradu. "Tak určitě, přišlo pár nových vlků, kteří hned krásně zapadli do týmu." popisuje situaci v týmu křídelník Schmidbauer.

 

V dalším sobotním zápase vyzve od 17:00 Zdislava "B-tým" Rozstání. Tým Zdislavy se dle vlastních slov pokusí vstát z popela stejně, jako bájný pták fénix. Proto se v posledním týmu tabulky věnovalo přípravě sto procent. Scházeli se pravidelně, někdy až v krutých zimních podmínkách, na umělé trávě. Pro zpestření přípravy uspořádali i dva miniturnaje v malé kopané. Zdislava také vítala novou akvizici na pozici hlavního trenéra. Tým povede Martin Soldát, který bude zodpovědný za složení týmu. Zda se zdislavskému výběru povede něco s nelichotivými výsledky udělat napoví možná už první zápas jara.

 

V neděli 9. dubna se proti sobě postaví od 16 hodin Vratislavice nad Nisou B a Hlavice. Výběr Vratislavice nad Nisou B využil přes zimu možnosti trénovat se svým "A-týmem". Spousta hráčů "béčka" nakoukla do přípravných zápasů "áčka". Přípravný duel, který odehrál vyloženě jen "B-tým" byl pouze jeden. Šlo o zápas s vratislavickým dorostem, kde si "béčko" připsalo výhru 4:3. Pro tým je největším otazníkem, kdo jej povede, jelikož se během zimní pauzy museli rozloučit s trenérem Žabkou. Pro první zápas se očekává, že proti soupeři z Hlavice bude sestava vzhledem k marodce a karetním trestům doplněna dorostenci a hráči "A-týmu". Pro Hlavice znamenala zimní příprava již tradičně futsal v tělocvičně. Část týmu chodí hrát nohejbal a někteří hráči se zúčastnili futsalového turnaje v Raspenavě. Zda se jim povede futsalové dovednosti zúročit v prvním ostrém zápase jara se dozvíme v neděli. 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou