Okresní přebor Šumperk - Mistrem pro sezónu 2022/23 se stává Juventus Mohelnice

0

Sezóna 2022/23 je za námi. Ze zisku mistrovského titulu se raduje parta zkušených borců z týmu Juventusu Mohelnice. V soutěži nastupují proti daleko mladším hráčům, ale i tak svou zkušeností dokázali v letošní sezóně zvítězit a naprosto zaslouženě. 

Začátek sezóny začali výhrou na hřišti v Rapotíně, následně doma udolali Nový Malín a pak jejich jízda pokračovala. Po podzimu byli hráči Juventusu na prvním místě s luxusním náskokem osmi bodů před druhým Novým Malínem, a stejný počet bodů jako Malín měla i třetí Leština. Juventus potvrdil na startu jara formu z podzimu, ale dařilo se i Leštině, zatímco Nový Malín začal jaro špatně a postupně ztratil kontakt. Následně však přišla série méně povedených zápasů pro Juventus. Petrov dokázal i podruhé porazit první Mohelnici a následně přišla i nějaká ta remíza a zdálo se, že nás čeký velký boj o první místo mezi Juventusem a Leštinou. Leština stáhla ztrátu na první místo na pouhý bod a bylo v laufu po sérii devíti výher v řadě a čekalo ji utkání se Šumperkem "B". Na její přání se utkání odložilo na páteční den a přišla studená sprcha. Leština padla v Šumperku výsledkem 9:0. Juventus pak získal důležité výhry a bodově odskočil. A následně přišel vzájemný souboj prvního celku s druhým, ve kterém se radovali hráči Juventusu a odskočili tak na opět na větší bodový rozdíl. Tři kola před koncem měl Juventus už nedostižný náskok a mohl se radovat ze zisku titulu. Zbylé tři utkání si mohli hráči užít. V krásném gólovém utkání však podlehli Lošticím "B". V předposledním kole dokázali porazit Zábřeh "B". A poslední kolo je čekalo třetí mužstvo tabulky, Nový Malín, kde se nečekalo nic jednoduchého, ale Juventus i v posledním utkání převedl výborný výkon a po koncertu v první půli, kdy nasázel čtyři branky a zaslouženě zvítězil se právem mohl radovat. Po závěrečném hvizdu mohli hráči začít slavit vítězství v lize. Na řadu přišlo oficiální předání poháru pro vítěze okresního přeboru Šumperk. Vítězem se tak stává mužstvo Juventus Mohelnice, tímto gratulujeme! 

 

Klíčovým útočníkem byl Michal Svačina, který během sezóny nasázel dvacet branek. Dvanáct branek vstřelil Marek Duda. V záloze výborně hrál Petr Erneker, který si připsal sedm branek a několik asistencí. Výborné výkony předváděl také Jaroslav Appl. A v obraně se dařilo Kamilu Šafářovi, a Tomáši Šerhantovi, který v sezóně zaznamenal osm branek:

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou