Okresní přebor Pardubice - preview

0

Nová sezóna 2023/24 je tady! Co je nového v jednotlivých klubech? Komu vyšla příprava na výbornou a komu úplně ne? Který tým má ambice stát se novým vládcem okresu? Je tu preview - novinky, cíle klubů, posily a příprava - vše přehledně a s fotogalerií, která přiblíží, co se v klubech dělo přes léto.

SK Holice "B"

Holické béčko v loňském ročníku dlouhou dobu pomýšlelo na první místo, v konečné tabulce z toho nakonec byla bronzová příčka. Tým, složený ze skupiny matadorů a dravého mládí, má v soutěži respekt a každý se chce proti němu ve vzájemném utkání vytáhnout. Kádr z loňské úspěšné sezóny zůstal v podstatě stejný. V otázce ambicí byl trenér Zdeněk Nývlt diplomatický: "Hrát fotbal, který bude bavit nás a hlavně diváky."

Do přípravy před nadcházejícím ročníkem tradičně v Holicích patří Memoriál Luďka Kotfalda v Chvojenci. Letošní III.ročník se konal 29. července za účasti domácího Sokola Chvojenec, Třebše, Spartaku Sezemice a právě holického béčka. Holice turnaj vyhrály a obhájily tak prvenství z předchozího ročníku. Nejlepším střelcem turnaje se stal nestárnoucí Jakub Černý.

V prvním utkání okresu čeká na holické béčko těžký duel na hřišti Titanicu Srch a jak zní z Holic: "Prohrát bychom nechtěli."

SK Dražkovice

Jedním z nováčků soutěže, kterému se podařilo postoupit ze III.třídy, jsou Dražkovice. Bude tak divácky atraktivní sledovat vzájemné souboje trojúhelníku sousedních vesnic blízko krajského města - Ostřešany, Mikulovice, Dražkovice. O cílech klubu promluvil jeden z hráčů Lukáš Němec: "V roli nováčka musí být prvořadým cílem udržení v soutěži. Vstupujeme do soutěže s respektem a pokorou, zároveň se určitě nikoho nebudeme bát. V minulosti jsme si v přátelákách proti tradičním týmům okresu dokázali, že se s nimi hrát dá."

Úspěšnou partu z postupové sezóny se podařilo v Dražkovicích udržet pohromadě, navíc se uzdravili někteří marodi. Kádr pro okres se povedlo navíc zkvalitnit příchody Dominika Čecha (návrat k fotbalu), Petra Chvojky (Dříteč) a Tomáše Marečka (Nemošice).

V přípravě rozdrtily Dražkovice Slovany 8:0, když se gólově blýskl hattrickem T.Šmarda. V další přípravě v Cholticích už to tak slavné nebylo (0:7). Generálkou před okresem pak bude 1.kolo poháru OFS na hřišti PARAMO Pardubice.

V prvním utkání okresu čeká nováčka soutěže veletěžký souboj na půdě Sokola Újezd, kde mohou hosté pouze převapit. Dle zpráv z kabiny odevzdají maximum a uvidí se , na co to bude stačit. 

Titanic Srch

Loňské 5.místo by rádi minimálně zopakovali v Srchu, zároveň by chtěli v novém hracím termínu (sobota odpoledne) nabídnout divákům pohledný, kombinační fotbal.

Zásadní změnou v kádru je návrat staronového trenéra Michala Šmída, případné posily jsou ještě v jednání.

Jediný přípravný zápas bude zároveň generálkou na okres - v 1.kole poháru OFS prověří Titanic nováčka soutěže Sokol Dříteč na jeho hřišti.

Pak už přijde v sobotu 12.8. první mistrák, do Srchu přijede holické béčko. Čeká se ostrý boj, ze kterého by ani jeden z týmů nerad vyšel s prázdnou. 

AFK Ostřešany

Devátý celek loňského ročníku slaví v roce 2024 výročí 100 let vzniku klubu a to je motivace jako hrom. V Ostřešanech mají velké ambice skončit v konečném účtování na bedně.

V kuloárech zaznívají hlasy o značném posílení kádru AFK, zatím jedinou potvrzenou je Libor Kořínek, který hrál za Ostřešany naposledy v žákovských kategoriích. Ostřešany ovšem hlásí změnu i na trenérském postu, když Ujce nahradí Zbyněk Sekyrka.

V přípravě rozdrtil AFK 13:4 Mnětice, v generálce před úvodním kolem přeboru se v poháru OFS představí na hřišti Sokola Rohoznice.

Jak se vysoké ambice slavícího klubu projeví ve skutečnosti, napoví již první mistrák doma proti SK Křičeň. Domácí věří, že nastoupí v plné sestavě a za plný počet bodů budou i bodovat.

SK - 1.FC Mikulovice

Navázat na loňské 10.místo a hlavně nemít starosti se záchranou (což se loni povedlo) - to jsou cíle Mikulovic pro letošní ročník Okresního přeboru Pardubic. 

Ohledně změn kádru napsal sekretář Martin Karlík: "Změny v kádru u nás nejsou na běžném pořádku, samozřejmě nová krev z řad dorostenců je vždy vítána a snažíme se je postupně zařazovat do áčka. Na druhou stranu věk a zdraví dopadá na všechny, stejně jako pracovní vytížení, a tak se občas někdo omluví."

Krátce po skončení poslední kola oslavily Mikulovice povedenou akcí 80 let trvání klubu. Samotnou generálkou na okres pak bude 5.8. tradiční duel s Dřenicemi.

V úvodním zápase letošního ročníku přeboru narazí Mikulovice jako hostující celek na Sokol Rohoznici. Uvidíme, zda precizní obrana Mikulovických bude slavit úspěch.

TJ Sokol Újezd

Ambiciózní tým z Újezdu dlouho bojoval o nejvyšší příčky loňského přeboru, když dokázal porazit i pozdější vítěze z Přelouče. Skončit na předních příčkách je tak cílem i v letošním ročníku.

Kádr Újezdu zaznamenal jednu ztrátu, když jeho dres již nebude oblékat Josef Pelant. Velkou posilou pro tvořivou hru bude naopak jistě Filip Gočaltovský (Rohoznice) a Bendig (Kunčice).

Přípravné utkání nakonec Újezdu nevyšlo, když jej Probluz na poslední chvíli odřekla. Generálkou tak bude až úvodní kolo poháru OFS v Semíně.

Přestože první utkání sezóny bývá často nevyzpytatelné, v domácím duelu s nováčkem z Dražkovic by jakýkoli výsledek než výhra Újezdu byl senzací.

SK Starý Mateřov

Sedmý tým loňské sezóny okresního přeboru má vysoké ambice, chce být nevyzpytatelným týmem, který dokáže potrápit každého. Alespoň tak to formuloval hrající trenér Peter Nägele. 

Tady je ovšem třeba podotknout, že vážnou překážkou v naplnění tohoto cíle určitě bude absence dlouholeté opory a kapitána Jana Hlaváčka, který s fotbalem ze zdravotních důvodu musel skončit. 

V přípravě překvapil Mateřov remízou 3:3 na hřišti účastníka 1.B třídy Tatranu Hrochův Týnec, když se prosadila obě útočná esa týmu - Žďára a Fenyk. V poháru OFS 6.8. zajíždějí Mateřovští na hřiště Dašic a o týden později už to vypukne. V úvodním kole jede Mateřov do Dříteče a Peter Nägele varuje:"V Dřítči je to vždy velice těžké a náročné. Já osobně jsem tam nikdy nevyhrál. Rád bych to zlomil!"

SK Pardubičky "B"

Rychlý, běhavý fotbal 6.celku uplynulého ročníku nechutnal žádnému týmu a nejinak tomu bude i v sezóně, která se blíží a ve které chtějí Pardubičky atakovat nejvyšší příčky. 

Kádr nedostál takřka žádné změny, nicméně trenér Stanislav Procházka si libuje nad přesunem Filipa Krejčího z áčka. Největší aktuální změnou tak je stavba nového parkoviště před stadionem v Pardubičkách, což je nákladná investice, vyžadující značné pracovní úsilí.

Příprava týmu zatím výsledkově příliš nevyšla, když podlehl 3:6 Zámrsku a 2:3 Přelovicím. Generálkou bude 6.8. duel s béčkem Přelouče a 9.8. v Opatovicích nad Labem.

Úvodní zápas nového ročníku okresu bude pro tým Pardubiček poněkud symbolický, protože změří síly s TJ Sokol Roveň. Právě Roveň se loni po remíze 1:1 v Pardubičkách v posledním kole zachránila, takže je jasné, že budou chtít domácí tentokrát zvládnout utkání s lepším výsledkem.

Sokol Rohoznice

V uplynulém ročníku okresu obsadila Rohoznice 8.místo a sestupové starosti se jí prakticky netýkaly. Vlatimil Halbich, předseda klubu, by si přál umístění klidně do 5.místa. To ovšem ještě netušil, že Rohoznice nebude moci počítat se svým playmakerem Gočaltovským, který přestoupil do Újezdu. Co to s týmem udělá, to může napovědět už úvodní kolo poháru OFS, ve kterém Sokol změří síly s AFK Ostřešany.

O týden později již přijde ostrý start soutěže a domácí duel s Mikulovicemi. Domácí věří v úspěšné vkročení do okresních vod.

SK Křičeň

Tým, kterému šéfuje Petr Hanzl, si loni užil sestupové strachy dosyta, a proto nepřekvapí, že by se jim v letošním ročníku chtěl obloukem vyhnout. Kádr dostál jistých změn, když odešel na jaře gólově produktivní Petr Kuric (Libišany). Do SK Dolany odešli zkusit štěstí Kučera se Zemanem. Naopak novými tvářemi v dresu Křičeně jsou Tadeáš Ryšavý (Lázně Bohdaneč), Tomáš Havlíček (SK Dolany) a Marcel Homolka (SK Dřenice).

Přípravné zápasy se klubu docela vydařily, když nejprve zdolal Kratonohy 7:1 a poté v úvodním kole poháru hejtmana Pardubického kraje statečně vzdoroval áčku Přelouče (1:2). Generálkou na okres bude 6.8. pohár OFS ve Starém Hradišti a nezapomínejme, že Křičeň tuto trofej obhajuje.

Pak už přijde úvodní kolo okresního přeboru a duel v Ostřešanech, kde se hosté pokusí překvapit a uloupit alespoň bod.

SK Sokol Dříteč

Dříteč s přehledem opanovala III.třídu a postoupila do okresu, navíc si dokázala spanilou jízdou do finále poháru OFS, že se s týmy z vyšší soutěže dá hrát. Cílem nemůže být ovšem nic jiného, než vyhnout se sestupovým vodám, což nebude nic jednoduchého.

Kádr oslabil odchodem Kubisty (návrat z hostování do Pardubiček) a Zemana, který si dal fotbalovou pauzu. Přišli naopak Pozler s Červinkou (oba Třebeš). Citelným oslabením pro nováčka soutěže ovšem bude zranění nejlepšího střelce týmu Ondřeje Loudy, termín jeho návratu je zahalen v mlze.

Dříteč pracuje i na kvalitním zázemí svého fotbalového areálu, kde proběhla kompletní oprava střešní krytiny.

V přípravě zvítězil Sokol 3:2 ve Valech a 5.8. změří síly v malém derby doma s Titanicem Srch v poháru OFS. 

O    O týden později už startuje naostro Okresní přebor Pardubice a do Dříteče přijede Starý Mateřov. K tomuto duelu říká sekretář domácích Jaroslav Vinkler:"Poslední zápas s Mateřovem v roce 2022 jsme vyhráli 3:0 na jejich hřišti. Budeme velmi spokojení, pokud tento výsledek zopakujeme, ale je to těžký soupeř, toho jsme si vědomi."

 Sokol Roveň

 Roveňští se loni zachránili až v hodině dvanácté, letos by se tedy rádi sestupovým bojům vyhnuli. Klidný střed tabulky a zapojování mladých dorostenců do sestavy - to jsou hlavní cíle klubu pro tuto sezónu.

 Na postu trenéra došlo v Rovni k rošádě, když Tomáše Kopřivu (jinak zároveň hráče holického béčka) střídá Ladislav Skalický. Aby nebylo funkcionářským změn málo, má klub i nového předsedu Davida Šišána, který nahradil Petra Kopu. Novou tváří v kabině hráčů je Jan Vrzal.

 V přípravě podlehla Roveň 1:2 ve Chvojenci a 4:7 v Lípě nad Orlicí. Ostrou genrálkou na přebor bude souboj na domácím hřišti 6.8. se Sezemicemi v poháru OFS. 

 Los úvodního kola Okresního přeboru si trochu zalaškoval, když svedl dohromady stejnou dvojici jako v posledním kole loni. Roveň by se opět nezlobila, kdyby si z Pardubiček odvezla nějaký ten bodík.

Spartak Sezemice

Loni stříbrné Sezemice budou chtít určitě navázat na úspěšnou sezónu 2022/23 a cílem je umístění na bedně v první trojice.

O změnách kádru bohužel informace z klubu nedorazili a tak až první kolo na půdě Chvojence prozradí, jaká tajemství Sezemičtí nechtěli odkrýt. Právě souboj s týmem Chvojence, který sestoupil z 1.B třídy, bude asi největším šlágrem úvodního kola okresního přeboru. 

Příprava Sezemickým výsledkově úplně nevyšla, když na Memoriálu Luďka Kotfalda obsadili poslední místo. Nepovedlo se jim však vyloženě pouze utkání s holickým béčkem 0:3, předtím hráli s Chvojencem 1:1 a těsně podlehli Třebši 2:3.

Sokol Chvojenec

Tým, který sestoupil z 1.B třídy, se natají na svém Instagramu nejvyššími ambicemi a cílem vrátit se okamžitě zpět. V letní přestávce v Chvojenci nelenili a na stadionu proběhla kompletní výměna branek plus další drobné úpravy terénu.

Potěšující zprávou pro Sokol je, že se po dlouhodobém zranění zapojil do přípravy Petr Ehl. Po půlročním angažmá v Býšti se do týmu vrací Lukáš Pavelka. Hlavní posilou by se měl stát útočník Zdeněk Mach.

Zodpovědná příprava přinesla Chvojeneckým ovoce v podobě výhry s Rovní 2:1 a úspěšného vystoupení na Memoriálu Luďka Kotfalda, kde z toho byl bronz. Na Chvojenec Stadium již všichni netrpělivě vyhlížejí úvodní prestižní duel se Spartakem Sezemice. O týden dříve ještě přijde pohár OFS a ožehavé derby v Býšti.

 

 

      

 

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou