Radek Bukač se vrátil ke svým fotbalovým pramenům

0

V okresních přeborech jich je jako šafránu - fotbalistů, kteří se mohou pochlubit prvoligovou historií. Okresní přebor Pardubice takový klenot má, je jím Radek Bukač. Útočník, který aktuálně prožívá skvělý vstup do nového ročníku, se v Sezemicích symbolicky vrátil ke svým fotbalovým pramenům. 

Je mu 42 let a stále mu to pálí! Nejlepší fotbalové roky prožil ve Viktorce Žižkov, se kterou se probojoval až do nejvyšší profesionální soutěže. V ní nasbíral celkem 20 zápasů a vstřelit se mu povedly 3 góly. 

Mnozí jeho současní spoluhráči sní třeba jen o 2.lize, v ní Radek patřil několik sezón kolem roku 2005 k TOP střelcům. Je veliká škoda, že ho často brzdila nepříjemná zranění. Každý fotbalista ví, jak těžké je se pak dostávat zpátky do té správné formy. Kdo ví, kam to mohl vysoký, urostlý útočník jednou dotáhnout. Jeho velkým snem bylo zahrát si italskou Serii A. 

Těch štací, kterými prošel bylo opravdu hodně. Posuďte sami: Sezemice - Dropa Pardubice - Lázně Bohdaneč - Ústí nad Orlicí - FK Pardubice - Mogul Kolín - Dukla Banská Bystrica - Viktorka Žižkov - Hradec Králové - Vlašim - Lovosice - Jirny - Bohemians Praha - Dukla Praha - Libišany - Živanice - Sezemice.

Na Slovensku v banskobystrické Dukle dokonce vyhrál Slovenský pohár a ve 2 utkáních ochutnal Evropskou ligu.

Jeho fotbalovým vzorem byl a je Zlatan Ibrahimovič.

Radkova fotbalová kariéra je opravdu bohatá a je obdivuhodné, že se symbolický kruh uzavírá právě ve Spartaku Sezemice, kde to všechno začalo. 

A ještě nekončí! Naopak, to, co tento hráč, narozený ve znamení Blíženců, ve své fotbalové kolébce předvádí, je skvělé. Loni dovedl sezemický klub svými góly ke stříbrné pozici, letos zahájil ročník dvěma hattricky ve dvou zápasech.

Tak ať drží zdraví a padá to tam!


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou