EXPERT TIP - 1.kolo Středočeský | Mělník | Okresní přebor , 2016-2017

Datum kola: 14.8.2016

0

Je to tady, prázdniny jsou u konce a Okresní přebor Mělník opět startuje. Na nějakou dobu je to asi naposledy, co začínáme již v polovině srpna, jelikož se od příští sezóny soutěž navrátí k modelu se 14 účastníky. I proto se očekává ještě větší souboj o záchranu soutěže, než bývá obvyklé. Soutěž opustily týmy Tišic, Velkého Borku (postup), Kralup a Dolan (sestup). Ty byly nahrazeby mužstvy Řepína, Labského Kostelce (sestup), Horních Beřkovic a Lobkovic (postup). Jak se jednotlivé celky připravily, jak posílily a jaké mají ambice, to budeme postupně odkrývat až v průběhu soutěže. Úplným úvodem bych chtěl popřát všem zúčastněným, ať se fotbalem baví, hrají i fandí v rámci slušnosti a fair-play a vytvoří si tak ze své soutěže skvělou zábavu. K tomu se budu snažit přispět svou trochu i já, váš redaktor. Tak hodně štěstí!




Karel Vlasák

Kdo sledoval OP Mělník na našich stránkách již v průběhu minulé sezóny, ten už jistě tuší, že 1. kolo natipuji já - váš redaktor soutěže. Se mnou se budete potkávat v průběhu celého roku a doufám, že budete s mou prací spokojeni. Je mi 23 let a budeme se moci potkat i na trávnících naší oblíbené soutěže. Budu totiž (více či méně pravidelně) nastupovat za Pšovku B. V neděli se můžete přijít přesvědčit o mé fotbalové formě do Horních Beřkovic...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
Tip experta: 1 100 - 0 - 0 %
Komentář experta:

Zatímco Všestudy posílily ve všech řadách, Vysokou postihl spíše odchod hráčů. Zrušení farem totiž znamenalo rozpad partnerství s Mělníkem a odchod mnoha opor do vyšší soutěže. Tým tak opustili například Vála, Pražák, Rolenc či oba Skopkové. Novými tvářemi jsou naopak zkušený stoper Martinec, navrátilec z Řepína Štolba či exotický Ghanmi. Vzhledem k pohybu v kádrech favorizuji domácí tým. 4:2.

Tip experta: 0 0 - 100 - 0 %
Komentář experta:

Hořín se v letní přestávce snažil pod vedením trenéra Kaisera zejména zkonsolidovat kádr. Velkou posilou bude návrat Ondřeje Kettnera na trávníky, do hry by se mohl zapojit i věkem stále dorostenec Machek. Libiš naopak i přes odchod Jiřího Kabyla z vedení klubu bude pod vedením trenéra Urbance razit stejnou strategii, kterou je zejména zapojování nadějných dorostenců do hry. Na výbornou hru i konečné umístění (6. místo) ale bude těžké navázat, což se projeví i v úvodním kole. 2:2.

Tip experta: 1 100 - 0 - 0 %
Komentář experta:

Veltrusy končily minulou sezónu ve skvělé formě a téměř zázračně se zachránily, to samé ale platí o Mšenu, které můžeme opět považovat za jednoho z kandidátů na nejvyšší pozice. Zajímavou variantu předvedli domácí v generálce, ve které porazili Jestřebí-Provodín 8:0. Na hrotu se totiž vedle sebe představili otec a syn Guttenbergové. Veltrusy dle mého názoru po záchraně poleví a domácí si vítězství pohlídají. 2:0.

Tip experta: 1 25 - 75 - 0 %
Komentář experta:

V souboji dvou nováčků soutěže favorizuji domácí tým. Hosté se už v závěru svého působení v I.B třídě potýkali se složením sestavy, čemuž určitě nepomohou další odchody Štolby (Vysoká), Šmída, Matějčka (oba Kly) či Kympla (Neratovice). I proto v úvodním zápase sezóny favorizuji tým, který ještě v loňské sezóně působil o dvě třídy níže. 5:3.

Tip experta: 0 75 - 25 - 0 %
Komentář experta:

Za velkou neznámou můžeme považovat po sestupu z I.B třídy formu Labského Kostelce. Hosté dohrávali závěr soutěže v agonii a bez naděje na záchranu. Uvidíme, zda se jim podaří začít novou sezónu lépe na hřišti nepříjemného Obříství. Domácím se podařilo udržet nejlepšího střelce Hovorku a tým navíc získal zajímavou posilu v podobě Franze z LIbiše. Hosté si s bojovnou hrou domácích neporadí a připíší si pouze remízu. 1:1.

Tip experta: 2 0 - 0 - 100 %
Komentář experta:

Vojkovice v létě posilovaly a jistě budou chtít útočit na nejvyšší pozice v tabulce. Novými tvářemi jsou například Hubička (Čechie), Jonák (Mělník) a zejména trio z Kostelce: Priatka, L. Temiak, K. Temiak. Vehlovice se v minulém ročníku zachránily opravdu až na poslední chvíli administrativní cestou, když už byly smířeny se sestupem. Posilování se ale ve velkém nekonalo a jmenovat můžeme snad pouze návrat Sochůrka z hostování v Cítově a přestup Waltra z Dolních Beřkovic. Vojkovice vykročí do sezóny pravou nohou a na Vehlovicích zvítězí. 1:4.

Tip experta: 2 25 - 50 - 25 %
Komentář experta:

Nemohu jinak, než bezmezně věřit svému týmu. Do Beřkovic pojedou hráči, kteří pravidelně trénují s A-týmem, takže by se nemuselo stát, že po poločase zcela odpadneme, jak bývalo zvykem v minulé sezóně. Horní Beřkovice ale suverénně vyhrály loňský ročník III. třídy a budou se chtít před svými fanoušky předvést i ve vyšší soutěži. Očekávám útočný a pro diváka pěkný zápas se šťastnějším koncem pro nás. 3:4.

Tip experta: 1 100 - 0 - 0 %
Komentář experta:

Velké derby hned na začátek soutěže prožijí Horní Počaply. Domácí se v minulé sezóně zachraňovali velmi ztěžka a k úplné definitivě jim pomohla až pro fotbal velmi smutná výhra 6:7 na hřišti Pšovky B. Dolním Beřkovicím se na jaře také vůbec nedařilo, měly ale nahráno z podzimní části. Letos se ale dají očekávat v dresu hostů problémy - někteří hráči totiž zamířili jinam (Hájek, Vu) a tahoun zálohy Kadlec je nadále zraněn. Opačný signál ale vysílá přihlášení B-týmu do IV. třídy, takže se nechme překvapit, v jakém stavu se Beřkovičtí představí. Předpokládám ale výraznější výhru domácích. 6:1.

Výsledky tipování

Pořadí Jméno Počet bodů
1. jakub polák 5
2. Jan Havlík 5
3. Tomáš Přibík 2
Body za jednotlivá utkání se připisují automaticky druhý den ráno.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.