Zdeněk Macek se zatím do brankářského důchodu nechystá

Vítězem hlasovací soutěže Hráč kola III. třídy skupiny A se s převahou stal devětatřicetiletý brankář Valeče Zdeněk Macek. K výhře v naší anketě mu dopomohl skvělý výkon s Rapoticemi. I díky němu tým Valeče vede tabulku o skóre před Třebenicemi. Nyní si s tímto hráčem můžete přečíst rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Zdeňku, gratuluji ti k vítězství v naší anketě a zeptám se, jak by jsi hodnotil svůj nedělní výkon?
Děkuji, nejprve bych chtěl poděkovat všem lidem kteří mě poslali hlas, překvapilo mě kolik procent hlasů jsem dostal a s jakým náskokem jsem vyhrál, to jsem opravdu nečekal. Svoje výkony nerad hodnotím, od toho je trenér, ale když mě zvolil hráčem zápasu, tak byl asi dobrý. Je pravda, že jsem chytil i něco navíc, takže se svým výkonem mohu být spokojen.
Jaký byl zápas s Rapoticemi z tvého pohledu?
Z mého pohledu nebyl příliš povedený. Hlavně první poločas byl velmi špatný. Po přestávkové domluvě v kabině jsme se zvedli a druhý poločas už byl lepší. Podařilo se nám vstřelit v rychlém sledu dvě branky, což asi zápas rozhodlo. Další šance jsme neproměnili po inkasované brance jsme se začali obávat o vítězství, naštěstí jsme je i se štěstím ubránili.
Který tvůj zákrok si myslíš, že byl nejpovedenější?
Asi ten, kdy si hostující útočník obešel dva naše hráče a z hranice malého vápna tvrdě vystřelil a já jsem stihl reflexivně míč vyrazit na roh.
Jak se hraje týmu, když nastupuje do zápasu jako lídr tabulky?
Podle našeho výkonu v prvním poločase asi špatně, nevím jestli nás to svazovalo a nebo jsme si mysleli, že to půjde samo a bylo tam takové to uspokojení.
Čím to je, že se Valeči tak daří?
Já myslím, že to je dané už zimní přípravou, která se i díky našemu postavení po minulém podzimu (14.místo čili poslední s pouhými 7 body) snažila brát zodpovědně. Podařilo se nám jaro a tím i záchrana v soutěži a nyní na to navazujeme. Nesmím zapomenout na trenéra a jeho přípravu tréninků. Dále si myslím, že máme v mužstvu dost mladých kluků, kteří se v minulé sezóně otrkali a nyní se postupně lepší a samozřejmě nesmím zapomenout na štěstíčko.
Na svém kontě máš tři vychytané nuly. Máš větší radost po výhře s čistým kontem, nebo ti je jedno jak se vyhraje?
Pro mě je důležité jakékoliv vítězství mužstva, protože fotbal je kolektivní hra. Samozřejmě z vychytané nuly mám radost, je to taková třešnička na dortu.
Máš nějaký rituál před zápasem?
Na to by měli odpovědět spíš spoluhráči (smích). Před zápasem jsem držel životosprávu, býval jsem doma a soustředil se na zápas, když už jsem někam šel tak jsem pil jen nealko. Na začátku jara mě spoluhráči přinutili udělat změnu abychom vyhrávali, takže nyní musím večer před zápasem jít na dvě piva a vídeňskou kávu. Před zápasem mám rituál v postupu při oblékání v kabině.
Na který zápas v sezóně se nejvíc těšíš?
Na poslední (smích), abych si odpočinul.Teď vážně, letos se potkáváme v soutěži s Třebenicemi, takže na tyto zápasy, jsou to derby.
Jaké jsou tvé fotbalové začátky? Kdo tě k fotbalu dovedl?
K fotbalu mě přivedl v 6 letech táta.
Jak vypadala tvoje jistě bohatá kariéra?
Moje kariéra je spjata od začátku až po současnost s klubem SK Valeč.
Věděl jsi hned, že budeš chtít být brankářem?
Nevěděl, ale vzhledem k tehdejší silnější postavě to na mě tak nějak zbylo, navíc chytal i brácha.
Věk se nedá zastavit, je ti 39 let. Kolik sezón si myslíš, že se dá ještě strávit mezi třemi tyčemi?
Spoluhráči říkají do 50 nebo než si vychovám nástupce. Kamarádi a známí když mě vidí po fotbale, tak říkají ať se na to už vykašlu. Já sám nevím. V mém věku se to těžce odhaduje. Dokud budu pro mužstvo prospěšný a bude sloužit zdraví tak bych chtěl chytat.
Jaký je tvůj největší fotbalový úspěch?
Postup s týmem mužů SK Valeč do Okresního přeboru.
Máš oblíbeného brankáře?
Gianluigi Buffon a Petr Čech.
Kterému fotbalovému klubu fandíš?
Slavia Praha.
Kdo podle tebe vyhraje domácí titul?
Viktorie Plzeň.
Jak si myslíš, že dopadnou naši reprezentanti na Mistrovství Evropy?
Tak myslím si, že pod trenérem Vrbou se naše reprezentace zvedla. Na Mistrovství Evropy bude záležet na mnoha okolnostech (zdravotní stav hráčů, forma, los), taková hranice úspěchu je postup ze skupiny a tajně doufám, že bychom mohli postoupit do čtvrtfinále.
Máš v klubu nějakou přezdívku?
Nemám, i když nyní mě mladí spoluhráči nalepili k místu kde sedám ceduli "POZNEJ SVÉHO FARMÁŘE", tak třeba se ujme "FARMÁŘ" (smích).
Jaké máš koníčky?
Sport. Hlavně fotbal a hokej, ale zajímám se o všechny sporty. Jízda na kole, rybaření (na to už ale bohužel nezbývá moc času).
Jakou muziku rád posloucháš?
Poslouchám skoro všechno, podle nálady.
Tvoje oblíbené jídlo a pití?
Je jich více.Těžko vybrat, ale asi nejvíc knedlo, zelo, maso, svíčková, palačinky a šišky s ovocem.
Sleduješ naše webové stránky?
Ano.
Jak si myslíš, že dopadne váš příští zápas v Mohelnu?
V Mohelně nás čeká těžký zápas, ale doufám, že se nám podaří zvítězit a udržet vedení v tabulce.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.