Děkuji své manželce, která hlasovala jako ďábel, směje se muž 5. kola Petr Filip

První zápas za Seč a hned z toho bylo vítězství v anketě o nejlepšího hráče kola. Petr Filip, nová posila z Tlučné začal své angažmá skvěle. Zkušený univerzál však sebevědomě dodává, že může zahrát ještě lépe. Tak uvidíme, co přinesou další zápasy...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Petře, zdravím. Lidé pohybující se ve 4. třídě na Plzni-jihu musejí zaznamenat nové jméno. Do Seče jste přestoupil teprve nedávno. Nyní máte prostor se fanouškům, spoluhráčům, trenérům nebo dalším soupeřům představit.
Dobrý den. Je mi 34 let, fotbal hraji od svých šesti let. Jinak sport mám rád celkově. Mimo fotbalu se od mala věnuji hasičům, u kterých jsem zůstal i ve svém povolání a momentálně se nejvíc věnuji rodině.
Jak byste sebe jako fotbalistu charakterizoval?
Nevím, jsem takový typický univerzální hráč, protože pro mě není problém nastoupit snad kdekoliv, včetně brány. Jinak teď mám za úkol se snažit tvořit hru, zakládat a připravovat útočné akce, ale i se snažit dávat nějaké góly. Snad se mi to bude dařit co nejlépe a gólů bude přibývat.
Předtím jste působil v Tlučné. Hrál jste tam vždy?
V Tlučné jsem s fotbalem začínal a fotbalově vyrůstal pod vedením vynikajícího trenéra p. Vašáka. Ve 14 letech vedla má cesta do mladšího dorostu v sousedních Vejprnicích. Tam jsem hrál také krajský přebor, kde jsem v 17 letech dostal šanci se připravovat a hrát v A mužstvu, které tam vedl p. Mysliveček. Následovalo několik hostování ve Stodě, Křimicích a pak jsem přestoupil do Slovanu Blatnice. Odtud jsem souhlasil s nabídkou a vrátil se po 5 letech zpět do Tlučné. Po přestěhování a založení rodiny jsem na chvíli, vzhledem k pracovnímu vytížení a rodině, na fotbal neměl tolik času. Až ted jsem kývnul na nabídku Seče.
Je někdo, koho byste ze svého předchozího angažmá rád přetáhl s sebou?
Ani nevím, těch spoluhráčů jsem potkal tolik, že je téžké vybrat jedno jméno. Asi snad Standa Klásek, se kterým jsme si v útoku Tlučné fantasticky rozuměli a mohli hrát i naslepo. Dále asi Radek Černý, fantastický stoper, nejlepší jakého jsem kdy poznal. Ale opravdu jich je dost, které bych mohl jmenovat.
Proč zrovna Seč a proč zrovna nyní?
Hodně je to zásluha Bohouše Plojhara, protože spolu pracujeme v zaměstnání. Věděl, že jsem fotbal hrál, a popravdě, mě nějakou dobu přesvědčoval. Až se mu to povedlo.
Zatím jste odehrál za Seč jen jeden zápas (prohra 2:4 s Ptenínem). Jaké po něm máte pocity?
Spíš smíšené. Čekal jsem spíš boj než fotbal, což se mi potvrdilo, ale musím říct, že jsme to Ptenínu usnadnili našimi chybami a nedodržením všeho, co jsme si řekli ať před zápasem, tak o poločase. Mrzí mě, že jsme nedokázali proměnit naše šance a chybami jsme pouštěli hráče Ptenína do příležitostí, se kterými dokázali naložit lépe než my. Ke konci už to byl z naší strany zmar a bezmoc. Já sám doufám, že i můj výkon pujde nahoru a bude jen lepší. Ještě to bylo z mé strany takové seznamování s hráči, prostředím a soutěží. Prohra mě tížila v hlavě dost dlouho, chtěl jsem začít angažmá lépe než prohrou.
Co chybělo k tomu, abyste Lučinu porazili?
Mimo toho, že nám chybělo 5 hráčů základní sestavy, na což se nechci vymlouvat, tak asi lepší efektivita v útoku. Také jsme dělali zbytečné chyby a byli nedůrazní v naší obraně. Ale hlavně chybělo dodržení dané taktiky a pokynů trenéra.
Sledoval jste hlasování o nejlepšího hráče kola? Překvapily vás výsledky, nebo jste s něčím podobným počítal?
Musím přiznat, že sledoval. Překvapilo mě hlavně to, že jsem se do ankety dostal po jednom zápase v dresu Seče a nakonec se mi povedlo i vyhrát, což mě dost potěšilo a překvapilo. S výhrou jsem upřímně vůbec nepočítal.
V Seči je tato rubrika velmi oblíbená, vždyť z celkových pěti vítězů byli čtyři hráči právě z tohoto klubu. Kdo všechno hlasuje?
Já ani nevím. Jsem v týmu teprve krátce, ale vzhledem k tomu, co jsem poznal, tak je zde fantastická parta a tým, takže asi všichni, co se točí okolo fotbalu v Seči. To, že bylo tolik vítězů, vím jen z doslechu. Hlavně bych chtěl poděkovat za hlasy všem spoluhráčům a svojí manželce, která hlasovala jako ďábel (smích).
Předpokládám, že vítězství neponechá týmový pokladník bez odezvy. Už víte, co to bude stát?
No, zatím nikdo nic neřekl, tak uvidíme, s čím kluci na mě přijdou (smích). Ale myslím, že s tím nebude u mě problém a něco vymyslíme (smích).
Děkuji za rozhovor a přeji šťastné angažmá v Seči!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.