Popelář a ekologický aktivista Dominik Němec

Další fotbalista sedlčanského Tatranu ovládl hlasování o Hráče kola, tentokrát zvítězil útočník Dominik Němec. Má stanovenou metu v počtu gólů, které by chtěl dosáhnout? Jak vzpomíná na své roky v Českých Budějovicích, co za práci vykonává? Odpovědi nejen na tyto otázky si přečtěte v našem rozhovoru!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Po kratší odmlce další vítězství pro zástupce Sedlčan! Neomrzely se vám v kabině už výhry v hlasování?
Nezačínají. Sedlčany hrají poprvé ve své historii tuto soutěž, takže si to užíváme, dá se říct.
Nominován jste byl za dva góly a další šance v utkání s Českým Krumlovem. Jaký to byl zápas?
Řekl bych, že Krumlov hrál na začátku dobře, ničeho se nebáli. My jsme naštěstí dali rychlý gól, Krumlov zrovna nemá na kontě moc bodů, takže je naše branka asi trochu psychicky shodila dolů. Pak jsme přidali další góly během patnácti minut na konci první půle a na začátku té druhé, to je definitivně zlomilo a složilo. Zápas jsme si pohlídali a v pohodě udrželi vedení.
Po deseti kolech máte na kontě pět přesných zásahů. Máte vytyčenou metu, které byste chtěl dosáhnout?
Ne ne, vůbec žádnou nemám. Důležité je dát co nejvíc a ať to dopadne, jak to dopadne, tak to snad bude dobré. Hlavně, aby to pokračovalo dál.
Tatran se drží na třetím místě se ziskem 22 bodů, jste spokojeni?
Určitě spokojeni jsme. Nenakupovali jsme žádné hráče, celý náš tým hrál kraj. Hrajeme fotbal dobrovolně, nikdo od nás nečekal, že bychom hráli takhle nahoře. Jsme všichni rádi.
V hodnocení dosavadního průběhu soutěže vás vedoucí mužstva Jiří Voráček označil spolu s brankářem Pavlem Capouchem za jednoho ze dvou klíčových hráčů týmu.
Pavel Capouch je určitě klíčový hráč týmu. Kdybych neměl dobré spoluhráče, co mi posílají míče dopředu, tak bych já určitě klíčový nebyl. Pokud jsem, tak jen díky klukům, co za mnou hrají.
Slyšel jsem, že děláte nějaký bojový sport…
Přesně tak. Dělal jsem víc bojových sportů, teď se věnuji sebeobraně - se zbraní, beze zbraně, proti přesile a tak.
V kolika letech jste se sebeobraně začal věnovat?
Začal jsem s ní, když jsem šel studovat do Českých Budějovic, protože jsem tam šel hrát fotbal za Dynamo. Což je začátek střední školy, takže se jí věnuji od nějakých patnácti šestnácti let.
Jak vzpomínáte na své roky v Dynamu?
Jo, to bylo dobré. Jako dorostenec jsem za chlapy hrál jeden ročník třetí ligu, ten byl povedený. Jinak jsem strávil čtyři roky v dorostu. Hrál jsem vysokou soutěž, nabral jsem hodně zkušeností, hodně jsme jezdili po republice. Vzpomínám na to jedině v dobrém.
Co říkáte na současnou situaci Dynama?
Podle mě jsou Budějovice klub, který by měl hrát první ligu. Je škoda, že je tam teď fotbal na úrovni, na jaké je. Budějovice byly vždy spíš hokejové město, takže ani moc lidí nechodilo. Je škoda, že to tam tolik nefunguje.
Od vašich spoluhráčů jsem se také doslechl, že pracujete jako barman v jednom pražském podniku.
Přesně tak, pracuji v Rock café.
Co vás na této práci nejvíc baví?
Jsem hodně mezi lidmi, když je dobrá párty, tak se člověk baví. Je to pro mě velké odreagování. Celý život jsem sportoval, a když jdu do klubu, je tam spousta lidí, kteří jsou fajn. Uděláte si i nové přátele, kteří za vámi chodí častěji. Mám vystudovanou hotelovku, míchání drinků také patří mezi věci, co mě baví.
Prý snad pravidelně po každém domácím utkání třídíte v kabině odpadky a vynášíte koše, aniž by vás někdo nutil, je to pravda?
Je to pravda, je to moje dobrovolná věc. Nejsem nějak vyhrazený ekolog, ale mám rád, když se třídí odpad a když se člověk chová šetrně k přírodě.
Takže se dá říct, že jste týmový popelář a střelec?
Teď jste to nazval úplně přesně! Jsem popelář a ekologický aktivista! Ne tak úplně, ale lehce.
V následujícím kole jedete do Čížové, co od zápasu očekáváte?
Musím ještě zjistit v práci, jestli budu mít volno a budu moci jet. Každopádně Čížovou znám z divize z Benešova, když jsem v něm působil před dvěma lety. Čížová má nejmenší hřiště, na kterém jsem hrál, takže vůbec nejde předpovídat, jak bude zápas vypadat. Její hráči jsou na hřiště zvyklí, my vůbec. Je menší než umělka, tvrdé, každý zápas je úplně jiný. Kdo dá dva góly na začátku, tak už to nějak ukope. Je to podle mě jejich velká výhoda a nevýhoda všech soupeřů, kteří do Čížové přijedou.
Děkuji za rozhovor a ať se daří nejen ve fotbalové sféře!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.