ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 10.kolo Jihomoravský | Znojmo | IV. třída sk. B, 2015-2016

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 10. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Michal Bíla z celku Jezeřany-Maršovice "B". Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Prvně bych Vám rád pogratuloval k získání ocenění hráče kola. Jaký je to pocit?
Děkuji. Pocit je to samozřejmě dobrý, ale myslím, že by si to zasloužili všichni naši hráči za perfektně odmakaný zápas.
V minulém zápase jste svým výkonem přispěl k remíze na hřišti Olbramovic „B“. Můžete nám popsat zápas?
Zápas to byl hodně zvláštní. Ještě 5 minut před zápasem nás bylo sedm a první půlku jsme hráli o desíti. Proti Olbramovicím, které mají velice dobrý tým a byly myslím první v tabulce, jsme chtěli hrát hlavně z obrany a vyrážet do brejku nebo čekat na chybu. Jedna chyba přišla a Kuba Popela ji perfektně využil. Škoda že se neujala má střela z velkého vápna, která orazítkovala spojnice břevna a tyče a potom obrovská šance Honzy Šlese v úplném závěru prvního poločasu, mohlo být veseleji. Bohužel jsme se také dopustili jednoho zaváhání v našem pokutovém území a Olbramovice ještě v prvním poločase srovnaly. Druhý poločas začal stejně jako první. Pozorně jsme bránili a vyráželi do brejků. Olbramovice se tlačily do útoku, ale jejich akce končily ještě daleko před vápnem na perfektně pracující obraně, kterou dirigoval Lukáš Vlk. Naše akce byly nebezpečnější. Kuba nevyřešil situaci nejlépe, kdy měl místo střely z velkého úhlu přihrávat před prázdnou branku na dva volné kluky. Následně poprvé zaúřadoval rozhodčí Fousek, kdy jasnou penaltu na mě nepískl a ještě mi dal žlutou za následné řeči. Penaltu viděli všichni (i protihráči a fanoušci Olbramovic), pouze pan Fousek ne. V 82. minutě jsme ale už udeřili. Kuba poslal pas za obranu na mě a já šel skoro sám na gólmana. Viděl jsem, že se mnou ještě sprintuje Honza Šles. Šel jsem trošku z úhlu a tak bylo lepší přihrát Honzovi před prázdnou bránu. A Honza s přehledem zavěsil. O tři minuty později šel ještě sám na gólmana Kuba. Škoda že nedal, mohlo být o vítězi rozhodnuto. Je 90. minuta a rozhodčí sděluje, že nastaví tři minuty. Běží 95. minuta a domácí z posledního nákopu před bránu střílí do šibenice krásnou branku. Ještě pět minut před zápasem jsme si říkali, že budeme rádi, když nedostaneme „bůra“. Po zápase jsme naštvaní za remízu.
Na první místo ztrácíte 3 body. Jaké jsou Vaše cíle pro tuto sezónu?
U nás bude záležet na A-mužstvu. Chybí tam teď hodně zraněných hráčů a tak musí benfika doplňovat Á-čko. Když bude Béčko kompletní, má cíle samozřejmě ty nejvyšší.
Jak dlouho už hrajete fotbal? Kdo Vás k fotbalu přivedl?
Hraji od svých 6 let. Nevím, kdo mě k fotbalu přivedl, ale od malička mám rád kolektivní sporty a na vesnici byla v tomhle pouze jediná možnost a to hrát fotbal.
Kterými kluby jste během své kariéry prošel a na jaké angažmá nejraději vzpomínáte?
Jako žáci Jezeřan jsme hráli v Loděnicích pod panem Psotou. Následně jsem byl rok v dorostu v Olbramovicích, (protože v Jezeřanech dorost nebyl). Od šestnácti let založili dorost i v Jezeřanech a od té doby jsem věrný našim barvám. Nikdy bych nikam jinam nepřestoupil. Nejlepší vzpomínky jsou na dorost, a pak samozřejmě na postupy s Á-čkem z III. třídy do okresu a následně tři roky poté z okresu do I. B třídy kraje. Tento postup byl určitě mým vrcholem kariéry a nejlepším fotbalovým zážitkem.
Která pozice Vám na hřišti nejvíce sedí?
Hrál jsem vždy zálohu, ať už levou, pravou nebo střed. Nejvíc mi vždy ale seděla pravá záloha.
Jak trávíte volný čas, když zrovna nejste na hřišti?
Volný čas trávím na stavbě RD, s přítelkyní s malou dcerkou a rodinou. A když zbyde trošku času, rád si zajdu zahrát další sporty jako je tenis, beachvolejbal nebo v zimě hokej.
Chodí Vás na zápasy někdo podporovat?
Přítelkyně s dcerkou a otec.
Znáte náš fotbalový web? Líbí se Vám myšlenka zviditelnit kluby z nižších soutěží?
Určitě. To co děláte je super myšlenka a myslím, že to může být dobrá motivace i pro samotné hráče, jak podávat lepší výkony na hřištích.
Děkuji za rozhovor a přeji mnoho štěstí jak ve fotbalovém, tak i v osobním životě.
Taky děkuji a přeji Všem hlavně zdraví a mnoho fotbalových úspěchů.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.