ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 8.kolo Ústecký | Děčín | Okresní přebor | Vilém Hájek: "K fotbalu mě přivedl děda."

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 8. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jaký je to pocit, stát se nejlepším hráčem kola? Motivuje Vás toto ocenění?
Je to super pocit, nečekal jsem to. Jestli mě motivuje? Určitě ano.
Dolní Poustevna zažívá v poslední době bodový vzestup, v čemž si myslíte, že tkví tento prozatímní úspěch?
Podle mě je to týmová práce, máme kvalitní tým, takže si myslím, že bychom se měli udržovat v této pozici i nadále a spíše bojovat o vyšší příčky.
V posledních třech kolech jste celkem nastřílel sedm branek. Něco se u Vás zlomilo nebo jste byl odjakživa rozený střelec?
Rozený střelec ne, ale vždy mě bavilo dávat góly. V minulosti jsem neměl až tak výraznou možnost, jelikož jsem hrál obránce. Teď hraji útočníka, takže se ty branky snažím dávat v co největším měřítku. Ty braky jsou povětšinou týmová práce, já jen „ doklepávám“. (smích)
Dvanáct branek na kontě je určitě příjemný pocit, se kterými jistojistě přichází i určitá zodpovědnost za tým. Vnímáte, že se Vaše role v týmu od dřívějších dob poněkud změnila?
Myslím si, že se moje role nezměnila, hrajeme jako tým. U nás střílí góly i obránci, takže si myslím, že se má role vůbec nezměnila.
Další negativum velkého počtu branek je samozřejmě uvědomování Vašich obranných soků, že zrovna přijede ten střelec Hájek z Poustevny a musíme si tedy na něj dát bacha… . Už jste se setkal až s nepříjemně těsnou obranou?
Pár zápasů bylo takových, které bolely, ale to je součást této hry. Že by se někdo na mě trochu důsledněji zaměřil, jsem zatím nezpozoroval.
V posledním utkání proti Březinám se Vám povedl nevídaný kousek, 2 branky ze dvou trestných kopů, což vám vyneslo cenné tři body. Myslíte, že tyto dvě branky byly tím hlavním důvodem, proč jste uspěli nebo zde sehrálo roli i něco jiného?
Určitě nám ten první gól pomohl, po něm jsme zklidnili hru. Zápas byl vyrovnaný. Březiny měly mnoho "tutovek", které neproměnily a pro nás tedy jenom dobře. A co se týče té druhé branky, tak ten nás určitě navedl k jasnému zisku 3 bodů.
V nadcházejícím kole vás čekají druhé Mikulášovice, což bude určitě ukrutně těžké utkání. Připravujete se na toto utkání nestandardním způsobem nebo se spolehnete na osud a bojovnost vašeho kádru?
Nějak zvlášť se na ten zápas nepřipravuji, hraji, jak nejlíp umím. Na každý zápas soustředíme jako tým a ne jako jednotlivci.
Pojďme se přesunout na téma, kde se dozvíme také něco o Vás. Jaké je Vaše zaměstnání?
Pracuji v ÚSP (Ústav sociální péče).
Máte nějaký svůj idol, ať už sportovní či osobnost z jiného „průmyslu“?
Můj idol respektive můj nejoblíbenější hráč je Neymar. Je to nesmírně kvalitní útočník, jeho technika je neskutečná.
Jak jste se vůbec dostal k fotbalu? Kdo Vás poprvé postavil před kulatou, koženou mičudu?
Fotbal hraji od malička, asi od 6 let. Vždy mě to tam táhlo. Měl jsem dědu fotbalistu, takže to byl on, kdo mě přivedl k fotbalu.
Sledujete náš portál fotbalunas.cz? Jaký máte na něj názor?
Sleduji, je to super přehledná stránka. Všechny soutěže, komentáře a vše ostatní najdu tam, kde potřebuji.
Vřelé díky za poskytnutí rozhovoru a doufám, že se nepotkáváme naposledy.
Já také děkuji. Nashledanou.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.