Miroslav Dolejš: "Nejraději bych hrál volného hráče jako byl Maradona nebo Messi."

Velice překvapený byl Miroslav Dolejš, hráč Slavoje Ratboř, když jsem mu volal s gratulací k výhře v anketě o hráče desátého kola okresního přeboru. Díky trvalé marodce v celku naskočil do prvního zápasu jako výpomoc a hned byl nejužitečnějším hráčem. Nepomohl sice svému týmu k bodovému zisku, ale jeho zkušenosti byly platné. Ayste se o Mirkovi mohli dozvědět více, položil jsem mu pár otázek.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Mirku, gratuluji vám k vítězství v anketě Hráč kola kolínského přeboru vyhlašované webovým portálem "Fotbal u nás". Znáte a sledujete tento web? Doporučil byste ho známým a kamarádům?
Musím přiznat, že tento web vůbec neznám, takže ho nesleduji. Ale po mém úspěchu asi začnu (úsměv). Vidím ho dnes poprvé a asi ho teda kamarádům doporučím :-)
Co na toto ocenění říkáte? Nastoupil jste v této sezóně poprvé a hned hráč kola. Podle první reakce jste se mi zdál překvapen...
Vůbec jsem nevěděl a nevím, kdo nominaci na hrače kola z týmu dává, takže jsem byl hodně překvapen. Volal mi to první náš gólman, Denis Jeřábek a hned jsem mu říkal (docela vážně), že si dělá srandu!!! Asi chtějí, abych chodil pořád hrát (smích). V zápase určitě záhráli líp jiní hráči -třeba Kemza, můj brácha, Švarc nebo právě třeba Jeřábek :-) Na ocenění nic neříkám, pro mě už to nic neznamená. Jen děkuji všem, kdo pro mě hlasoval. Ani nevím, jak to probíhá.
Jen na vysvětlenou - nominace do sestavy kola dávají trenéři. Bylo vaše nasazení nutností kvůli marodce v týmu nebo jste se vy sám z nějakého zranění zotavil?
To se vždycky musíte zeptat trenéra, z jakého důvodu nasazuje hrače :-) Né, bylo to kvůli marodce v týmu. Trenér s manažerem mě oslovili, jestli bych nešel píchnout, tak jsem za určitých podmínek šel. Manažer mi vše splnil, tak nebylo, co řešit (smích).
Víte, že jste druhý oceněný hráč Slavoje Ratboř v této sezóně? Máte tolik fanoušků?
Tak to jsem dosud nevěděl. Kdo byl první? Denis Jeřábek? Tak to musím uznat, že je dobrej, když mě překonal :-) Jo Ratboř má hodně příznivců :-)
Pamatuje sazebník kabiny na tento titul?
Kluci budou rádi, že jsem to vyhrál a že jsem jim píchnul v zápase. Tak třeba ještě něco dostanu já (smích)
Kdo a kde vás přivedl k fotbalu?
K fotbalu mě přivedli rodiče, jsme taková fotbalová rodina. Začínal jsem v Kořenicích, má rodná vesnice.
Na které trenéry vzpomínáte nejraději, kdo vám nejvíce dal?
Na všechny!! Měl jsem vždy štěstí na trenéry! Od žáků až doteď! A každý z nich mi něco dal a se všemi jsem byl spokojený.
Kde všude jste působil? Jaké bylo prostředí a parta v oddílech?
V mládežnickém věku jsem byl v Kořenicích, Ratboři a Kolíně. V dospělém věku jsem působil v Kolíně, Čáslavi, Suchdole a teď v Ratboři. V každém klubu je jiné prostředí a jiná parta. To se odvíjí i s věkem. Já zažil pěkné prostředí a party ve všech klubech. Samozřejmě, když jsem byl mladý, tak jsem vzhlížel a učil se od těch starších, no a teď je to naopak, teď hraju já s těmi mladšími... takže taky sranda :-)
Na jakém postu nastupujete nejraději? A proč?
Já bych nejraději nastupoval na ofenzivním středním záložníku. Takovej volnej hráč jako byl Maradona nebo teď Messi. A proč? Protože bych byl nejvíc ve hře a hodně bych si zahrál. Bohužel jsem takovej univerzál a zahraju všude dobře (smích)
Popište víkendové utkání v Jestřábce. Zkoušel jste lobovat gólmana, ale nevyšlo to - děláte takové kulišárny rád?
Utkání jsme nezačali vůbec dobře a hned v první minutě inkasovali góla. První poločas se nám nedařilo, Jestřábka byla lepší, ale nějak neohrozila. Druhý poločas zase lepší my, ale taky nic moc zakončení. A když nedáme góla, tak nemůžeme pomýšlet na úspěch. Líbilo se mi jen, že kluci chtěli a bojovali až do konce. Ano, zkousel jsem vše možné, jak překonat gólmana, proto ten lob. Mám rád fotbalové věci, takže takové kulišárny dělám rád :-)
Co děláte (zaměstnání)? Jaké jsou vaše další koníčky mimo fotbal?
V jedné americké firmě vyrábím klimatizace. Koníček je všeobecně sport - hokej, tenis, kolo atd. Pak hudba, koncerty, kino, cestování, výlety.
Hrajete ještě stále aktivně nebo to byla pouhá výpomoc?
Fotbal hraji stále aktivně, ale času už moc není. Béčko nemáme, tak chodím i za gardu. Také se věnuji trenéřině. V současné době dělám asistenta trenéra v Libici nad Cidlinou.
Mirku, děkuji za rozhovor a přeji vám ještě další krásné chvíle s fotbalem. Ať už hráčské nebo trenérské.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.