Hráč kola Jan Šebesta : "Oblékal jsem sešívaný dres pouze půlrok, ale musím říci, že mi tento klub hodně přirostl k srdci."

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 13. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Honzo Gratuluji k jednoznačné výhře v sestavě kola . Vaši fanoušci náš portál určitě sledují, co myslíš.
Děkuji. Ano fanoušci v Jaroměři tyto ankety sledují především díky skvělé práci Honzy Rupricha s Václavem Mlejnkem, kteří se starají o propagaci a díky ním fungují webové stránky na velice vysoké úrovni
Jak si byl spokojený se svým výkonem ve Velichovkách, kde si obdržel pouze 1 gól.
Nastoupil jsem po celkem dlouhé době způsobené zlomeninou malíčku na ruce, takže jsem si zápas snažil především užívat. Od hodnocení mých výkonů jsou jiní lidé, ale já jsem spokojený především s tím, že jsme v poslepované sestavě dokázali v tomto nevyzpytatelném derby zvítězit.
V minulosti si hrál za Slávii Hradec, co tě přivedlo do Jaroměře.
Po 3 skvělých letech v Opavě jsem se vrátil před loňskou sezónou do svého mateřského týmu Sokola Třebeš, kde jsme se stali podzimním králem 1.A třídy. Přes zimu se hradecké Slávii zranil brankářský parťák Jirka Mašek, tak Slavia na rychlo sháněla brankáře pro krajský přebor. Kontaktoval mě trenér Pleskot a já jsem za tuto šanci Slavii velice vděčný, protože si myslím, že jsme si v tomto klubu sedli jak fotbalově, tak lidsky, což je na této úrovni snad to nejdůležitější. Na konci sezóny mě kontaktoval předseda Jaroměře Jiří Lebedinský s tím, že po postupu do divize tým potřebuje dva brankáře. Neváhal jsem a nastoupil s jaroměřským týmem do přípravy.
Říkal si, že jsi po zranění malíčku, což je pro brankáře je veliký problém. Jak se ti to stalo a na jak dlouho tě to vyřadilo ze hry?
To máš pravdu. Zvláště pro brankáře je to velký handicap, ale léčba šla podle plánu, tak jsem se zhruba po měsíci vrátil do plného tréninku. Stalo se mi to možná trošku kuriózně vlastním přičiněním, když jsem se natahoval po míči a na malíček celou vahou dopadl. Trénink jsem dochytal, ale po sundání rukavice jsem věděl, že je zle.
Kolika celky sis prošel za svůj fotbalový života a kde se ti nejvíce líbilo?
Těch celků na můj věk bylo docela dost. Určitě bych zmínil mateřský klub Sokola Třebeš, odkud jsem putoval na hostování do Nového Bydžova po celý dorostenecký věk a především zápasy v dorostenecké lize byly velkou zkušeností. Na mé štaci v Opavě bych rád zmínil tým Hradce nad Moravicí, kde jsem si díky fantastické partě zpříjemnil poslední rok bakalářského studia. Ale pokud se ptáš opravdu na top tým, tak je to jednoznačně právě hradecká Slávie. Kluci kteří ve stejném složení především díky skvělé partě vybojovali pro tento klub krajský přebor. Oblékal jsem sešívaný dres pouze půlrok, ale musím říci, že mi tento klub hodně přirostl k srdci.
Určitě by jsi se chtěl prosadit do branky v “A” týmu, myslíš že dostaneš přednost před brankářem Ondráčkem?
U brankářů je to specifické a chytat může jenom jeden. Se svojí pozicí jsem byl při příchodu do Jaroměře seznámen a pokorně jsem ji přijal. Michal Ondráček podává mezi tyčemi kvalitní výkony, takže nebyl důvod ke změně. S Michalem máme velmi dobrý kamarádský vztah.
Jaroměř si asi v klidu dokráčí pro postup do vyšší soutěže. Máte v týmu někoho, kdo patří do Áčka a je ho v rezervě škoda ?
Všechno je to o tréninkové morálce. Nebudu soudit, kdo si zaslouží místo v divizním týmu a kdo ne, ale Standa Kašajík je na okresní přebor opravdu nadstandardní hráč.
Co vidíš na sobě vidíš jako největší slabinu a jak se hodláš posouvat ?
Vzhledem k né příliš vysoké postavě nechodím příliš do centrovaných míčů. V budoucnu bych právě na tomto faktoru chtěl zapracovat a svým spoluhráčům v tomto vice pomáhat.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.