Jaroslav Ježek, hráč 11. kola: „Kvůli sázce s tátou poběžím další půlmaratón“

Jaroslav Ježek se stal hvězdou utkání Jesenice - Sedlčany C a zvítězil i v hlasování o hráče kola, stal se tak už třetím hráčem Jesenice, kterému se letos povedlo v této ssoutěži vyhrát a nyní vám s ním přinášíme rozhovor, ve kterém se například, kromě hodnocení zápasu, dočtete, že v jesenickém týmu není jediným sázkařem Michal Havel a že další sázky můžou přijít v průběhu jara.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dobrý den, gratuluji k titulu hráče kola, mohl by jste pro začátek představit našim čtenářům a přiblížit jim své fotbalové začátky a kariéru?
Já jsem začínal už někdy v šesti letech v Počepicích, poté jsme se přestěhovali do Kosovy Hory, tak jsem hrál za Kosovu Horu a z té si mě vytáhly Sedlčany, tam jsem hrál v podstatě od přípravky až dá se říct chlapů, kromě jedné sezony, kdy jsem hostoval v Benešově. Po těch mládežnických kategoriích jsem šel na hostování do Jesenice a tady už jsem asi pět let.
Do sestavy kola jste byl nominován za výkon proti sedlčanskému céčku, mohl byste nám přiblížit průběh tohoto zápasu?
Já si myslím, že to byl zápas, který kvalitativně převyšoval tuto soutěž. Šance byli na obou stranách, takže fanouškům se určitě zápas musel líbit. Vyhrát mohli oba týmy, ale my jsme byli na konci ti šťastnější.
V zápase jste předvedl několik dobrých zákroků, vzpomněl by jste si na nějaký klíčový zákrok?
Tak to já si přesně nepamatuji, ve druhém poločase tam byl centr do malého vápna, střela do protipohybu, proti které jsem reflexivně vystrčil ruku, jinak si už ty zákroky přesně nepamatuji.
Zápasy Sedlčan a Jesenice prý bývají velmi vyhecované, jaký je důvod této rivality?
Tak mezi týmy v okolí je ta rivalita vždycky, je to takové místní derby, které je vždycky sledované a občas probíhá i nějaké hecování před zápasem nebo po zápase to má občas nějakou dohru, je to tak už od začátku, co spolu hrajemeJe u nás pár hráčů ze Sedlčan, všichni se známe, víme o těch lidech, oni o nás a je to prostě vyhecovanější.
A jak byste ohodnotil svůj výkon v podzimní části?
Tak já nerad hodnotím sám sebe, ale myslím si, že to byla sezona, kdy nerozhodoval tak často brankář, ale myslím si, že z mého pohledu to byla dobrá sezona, nevzpomínám si, že bych na podzim udělal nějakou větší chybu, takže z tohohle pohledu si myslím, že to byl povedený podzim.
Býval jste vždycky brankář nebo máte zkušenosti i z jiných postů?
Od malička jsem brankář, ale třeba v některých přípravných zápasech mě postavili do útoku, třeba v Sedlčanech v žácích jsem jednou nastoupil na poločas a dal jsem tři góly, tady před sezonou proti Přestavlkům jsem taky nastoupil na poločas a dal jsem góly čtyři, ale to jsou jenom takové výjimky v přípravných zápase, jinak jsem pořád v bráně.
A co výkon celé Jesenice, jak byste ho hodnotil vy?
My jsme neměli na začátku velké cíle, chtěli jsme teda hrát vepředu, ale asi nikdo nečekal, že budeme až takhle vysoko, tady hlavně bylo důležité, že lidi to začalo bavit, scházeli jsme se na tréninku a vytvořila se tu dobrá parta po delší době, je to úplně něco jiného, než v předchozích sezónách, což si myslím, že je důležité tady.
Jste již třetím hráčem Jesenice, který zvítězil, je to třeba tím, že máte hodně fanoušků, kteří přispěli svými hlasy?
Fanoušků u nás chodí hodně a to moje vítězství, to si myslím není jenom moje vítězství, ale vítězství celého týmu, protože co vím, tak spoluhráči hodně hlasovali a hodně pro to udělali abych vyhrál, myslím si, že je to i tou partou, že se podpoříme navzájem a přejeme jeden druhému úspěch.
Kromě fotbalu, věnujete ještě nějakému dalšímu sportu či máte nějaké další zajímavé koníčky?
Před sezonou jsem hodně běhal, byl jsem i na půlmaratonu v Českých Budějovicích, potom začala sezona a nebylo moc času, i kvůli práci. Teď jsem opět přihášený na další půlmaraton, i díky sázce s tátou, která proběhla v utkání proti Sedlčanům. Jinak mě baví třeba tenis, jízda na kole a tak nějak všechny sporty mě baví.
Vy máte v Jesenici sázky v oblibě, že?
Ano, to máme.(smích)
Můžeme se tedy na nějaké těšit i na jaře?
Tak já si myslím, že určitě, pokud budeme stále hrát, tak jako teď, myslím si, že nějaká přijde, třeba na poslední zápas se Sedlčanama, když půjde o nějaké pěkné umístění.
Chtěl byste závěrem ještě vzkázat něco spoluhráčů, fanouškům či fanynkám?
Tak fanynkám bych určitě vzkázal, ať chodí dál na zápasy podporovat náš tým a spoluhráčům bych chtěl poděkovat za hlasy a podporu v soutěži o hráče kola a že už se těším na závěrečnou, kde jim to určitě nějak vrátím.
Znáte náš portál fotbalunas.cz? Co si o něm myslíte a jak se vám líbí myšlenka psaní o nižších soutěžích?
Portál znám a líbí se mi, sleduji každý víkend naši soutěž, sleduji také sedlčanské áčko v divizi a prostě takhle ty okolní týmy vždycky zkouknu. Je to zajímavý nápad a je dobře, že se to takhle chytilo.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.