Tomáš Sýkora začal v bráně

Vítězem hlasovací soutěže Hráč kola se stal Tomáš Sýkora z Koněšína. Pomohl svému týmu k remíze 2:2 na hřišti Rouchovan. Celý rozhovor s tímto hráčem si nyní můžete přečíst.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ahoj Tomáši, gratuluji ti k vítězství Hráče kola. Mohl by jsi mi popsat svůj nedělní výkon?
Ahoj, děkuji. A zároveň chci poděkovat svému týmu za podporu při hlasování. Šlo o poslední kolo podzimu a já si jel zápas užít, myslím, že to se splnilo a podle toho vypadal můj výkon. I bez dvou neproměněných šancí tedy za mě říkám, že dobrý.
Je bod z Rouchovan ziskem nebo ztrátou?
Poté, co jsme minulý týden remizovali ve Valči, jsme chtěli jet do Rouchovan pro tři body. S ohledem na tabulku je jasné, že jsme je potřebovali a tudíž o ně bojovali do posledního hvizdu. Nicméně jak z výsledku víte, vydřeli jsme pouze bod. Rozhodčí proti nám nařídil dvě penalty, z nichž jedna, dle mého úsudku, byla zbytečná. Leč je to faktor, který s sebou fotbal přináší a my se s tím museli smířit. Určitě jsem mohl výsledek svýma nohama zvrátit, ale nestalo se, jednoznačně ztráta.
Třebenice v posledních dvou zápasech nebodovaly a jejich náskok na ostatní se smrskl na minimum. Na jaře nás asi čeká zajímavá bitva o postup, myslíš si, že má váš tým velké šance na postup? A kdo bude největší adept?
Vývoj tabulky a bodové rozdíly týmů naznačují opravdu zajímavé jaro. Každý zápas může být v závěru sezony tím, co rozhodl. Pokud nic nepodceníme a budeme ke všem soupeřům přistupovat s respektem, na konci sezony můžeme slavit postup.
Jaká bude vaše příprava přes zimu?
Začneme zakončením zimní části, což znamená pár piv a oddech po náročném podzimu. Přes Vánoce se nikomu nic nechce, ale od ledna začneme makat naplno, abychom do sezony přišli s ještě větší kvalitou, než doposud, od toho příprava je.
Měl by váš hráčský kádr zůstat pohromadě?
Samozřejmě. Jedná se o skvělý kolektiv, který si na hřišti rozumí. Někdy to tak nevypadá a sem tam do sestavy sáhnout musíme, ale nakonec je to právě tenhle tým, který navzdory loňské mizerné sezoně letos útočí na první příčky.
Jak si odpočineš přes zimu Ty?
Já nijak a vyhovuje mi to tak. Jelikož zároveň s fotbalem hraji florbal za Snipers Třebíč, čeká mě ještě několik týdnů tréninků a zápasů. Pak bych si chtěl najít čas aspoň na měsíc individuální přípravy a poté začínáme zase s fotbalem.
Který zápas byl tvůj nejpovedenější a na který by jsi nejraději zapomněl?
Byl to můj úplně první zápas za Koněšín. Hráli jsme doma a byla zrovna pouť. V té době nás vedl ještě Pepa Suchánek a rozhodl se mě nasadit na druhou půlku. Poprvé jsem hrál na velkém hřišti a běhalo se mi parádně. Dostal jsem se i do dvou šancí před prázdnou bránu, které jsem bohužel neproměnil, což z toho zápasu dělá i ten, na který bych nejraději zapomněl, jelikož jsme tenkrát remizovali a já mohl rozhodnout.
Kdo tě k fotbalu dovedl?
Určitě můj táta, který mě dovedl k fotbalu v Třebíči, kde jsem začínal. Od mala je to můj vzor a neboť chytal, i já jsem se cpal s rukavicemi na rukách do brány.
Jak vypadala tvoje kariéra?
Jako malý jsem strávil tři roky v bráně za Třebíč. Jelikož jsem hrál zároveň s fotbalem hokej, ve starším věku jsem se rozhodl právě pro led a fotbal u mě na pár let zamrzl. Byť i ten hokej jsem po pár letech opustil a vrátil se na rok zase k fotbalu, tentokrát jako hráč. V sedmé třídě jsem veškeré styky s těmito sporty utnul a rozhodl se naplno věnovat florbalu, který se mě drží dodnes a před rokem a půl jsem ho okořenil ještě o fotbal právě v Koněšíně, kde jsem spokojený.
Máš v klubu nějakou přezdívku?
Sykec.
Kdo je v kabině největší šprýmař?
Asi všichni, vyloženého komedianta v kádru nemáme, i když občas toto označení na sebe bere rozhodčí.
Stává se někdo častým terčem žertíků?
Opět bych řekl, že asi všichni. Utahujeme si ze sebe navzájem, jednou to odnese ten, příště někdo jiný, hlavně že je sranda.
Jací jsou fanoušci v Koněšíně?
Proměnlivý jako mé "góly". Občas je možné vidět chorál jako na Santiago Barnabéu, v těch ostatních případech se sleze několik postarších u lajny a v sychravém počasí hulákají s kelímkem piva v ruce na špatné verdikty rozhodčího. Obojí skrývá svou krásu, důležité ale je, že za jakéhokoliv počtu cítíme oporu.
Máš nějakého soupeře na kterého se nejvíce namotyvuješ?
Každý zápas je pro mě obrovskou motivací. Na hřiště chodím s tím, že chci podat nejlepší výkon, ať už se jedná o tým z posledního místa, nebo z prvních příček.
Máš oblíbeného fotbalistu?
Ze zahraničí je to Zinédine Zidane, bývalý výborný francouzský záložník, který stál v popředí při zisku titulu mistrů Evropy i světa. Škoda té hlavičky, i když tenkrát na to vyšlo hodně vtipných reklam(úsměv). Z České Republiky je to určitě Roman Bednář, který měl ve Spartě pověst žolíka. Pokaždé, když v 60 minutě střídal Lafatu, dokázal hru svým způsobem zpestřit a oživit. Díky skvěle formě Davida, ale moc prostoru nedostával a nyní je v Příbrami, kde stojí na hrotu a předvádí neuvěřitelnou práci, je to dříč a za to ho uznávám.
Kterému fotbalovému klubu fandíš?
Sparta Praha, jedině! Zároveň tímto posílám pozdrav pro všechny odpůrce do Studence(smích).
Kdo podle tebe vyhraje domácí titul?
AC Sparta, i když Viktorka ji dýchá celkem na paty a i hru Liberce považuji za výbornou. Jaro bude zajímavé jak v synot lize, tak i na trávnících III.A třídy(smích).
Jak si myslíš, že dopadnou naši reprezentanti na Mistrovství Evropy?
Jejich hra je nevyzpytatelná, pokud ukážou co doopravdy umí, můžou si vykopat pěkné umístění. Pokud budou překvapovat jako při domácím zápasu s Lotyšskem, vykopou si předčasnou letenku domů. Samozřejmě jim ale fandím a přeji jim, aby došli co nejdále.
Podporuje tě nějak tvoje rodina? A co říká na tvoje výkony?
Přítelkyně mě podporuje v jakémkoliv případě, táta se chodí dívat na zápasy a máma jednou za čas vypere dresy(smích). Ne vážně, určitě za mnou stojí a podporu cítím.
Jakou muziku posloucháš?
Nejradši mám rap a hip hop, ale od věci není ani muzika, co se dá poslouchat a strhne moji pozornost. Například Korni, na albech této skupiny jsem vyrostl.
Sleduješ naše webové stránky?
Ano, velice často. Jsou přehledné a najdu zde vše, co k naší soutěži potřebuji.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.