Suvenýr v podobě podepsaných kopaček Lamparda mají pro mne obrovskou hodnotu, říká hráč 15.kola Denis Valenta

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 15. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz, kterým se stal Denis Valenta z TJ Krupka. Zde si můžete přečíst zajímavý rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Pane Valento, v podzimní části podruhé hráč kola. Určitě tedy budete s odehraným průběhem této sezóny spokojený.
Velice mě těší, že jsem se stal podruhé hráčem kola. Ještě větší radost mám z toho, že hráčem 13. kola se stal můj nejlepší kamarád z Modré David Veselý a hráčem 14. kola byl zvolen můj bratr Dominik, který si to po těch všech vstřelených brankách určitě zasloužil. Myslím si, že se mi podzimní část povedla a jsem tedy s výkony spokojený. S umístěním v tabulce až tak spokojený nejsem, protože například v zápasech v Chomutově a v Modré jsme měli určitě bodovat, ale zase naopak v Horním Jiřetíně se hrálo vyrovnané utkání a my i se štěstím získali tři body.
V posledním kole jste porazili Proboštov 3:0, Krupka prozatím figuruje na pátém místě tabulky. Jaké jsou plány na jarní část?
Poslední zápas jsem čekal od Proboštova více, vzhledem k jejich postavení v tabulce, ale odehráli jsme dobré utkání a soupeře k ničemu nepustili. Zatím jsme o plánech nemluvili, ale určitě bude cílem získat minimálně stejný počet bodů jako v podzimní části.
Jak využijete zimní přestávku. Máte něco naplánovaného, co jste třeba i díky fotbalu nestihl?
Kvůli škole nemůžu odjet na delší dobu, ale v prosinci jedu alespoň na třídenní wellness. Jinak bych se chtěl dát hlavně zdravotně dohromady. Sice jsem odehrál kromě prvního kola všechny zápasy celých 90 minut, ale zdravotní problémy mě provázely celou podzimní část, tak bych se chtěl dát konečně do pořádku.
V Krupce hraje i Emil Rilke, pro mnohé známé jméno hlavně z ligových Teplic. Jaké to je hrát s takovým spoluhráčem? Má stále co na hřišti ukázat? Lze se od něj hodně naučit?
Emil je samozřejmě na hřišti velmi platný. Dobře se doplňovali s bratrem Dominikem a zařídili společně velkou část našich branek. Nebál bych se říci, že máme nejlepší útok v kraji. Určitě se dá od Emila hodně naučit. Jde příkladem i na tréninku, kde ze sebe vydá všechno.
Už vám trenér oznámil, jaký cíl je pro jarní část?
Jak už jsem zmínil, tak cílem by mělo být získání alespoň stejného počtu bodů a tedy umístění v předních příčkách tabulky.
Chystá se nějaké posílení kádru? Případně je někdo na odchodu z klubu?
Bylo nám řečeno, že na každou pozici by měl přijít nový hráč. Jestli zůstane a prosadí se, to už je otázka zimní přípravy. Odchody z týmu budou určitě také.
Jak probíhá v týmu Krupky zimní příprava?
V Krupce bychom měli nezvykle trénovat až do 18. prosince a pak začne zimní příprava 11. ledna. Určitě se bude pracovat hlavně na rozvoji kondice.
Máte nějaký předzápasový rituál?
Žádné rituály jsem nikdy neměl. Jdu na hřiště vyhrát a hlavně si to užít. To je nakonec to nejdůležitější.
Jaký je váš nejoblíbenější fotbalový klub a zároveň i hráč?
Nejoblíbenějším týmem je od dětství Chelsea. Ve 4 letech jsem dostal album Chelsea na sbírání kartiček a bratr Dominik dostal album Liverpoolu. Takže vždy, když hrály tyto kluby proti sobě, tak jsme se hecovali. Chelsea fandím dodnes. Mým nejoblíbenějším hráčem byl vždycky David Beckham a Frank Lampard, který byl pro mě vždy vzorem. Měl jsem to štěstí, když jsem byl v Londýně v roce 2011, tak jsem byl předem domluvený s Petrem Čechem, že přijedu do tréninkového centra Chelsea v Cobhamu a setkám se tam s ním a Frankem Lampardem. Kromě fotek, podpisu dresu a dalších suvenýrů jsem dostal od Lamparda jeho podepsané kopačky, které pro mě mají obrovskou hodnotu. Zatím nejlepší zážitek a den v životě.
Děkuji za rozhovor

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.