Vedoucí týmu FC Jevany, Jan Lahoda: "Naše působení lze označit za úspěšné"

FC Jevany, loni šestý tým okresního přeboru, si po letošní podzimní části o jednu příčku polepšil a přezimuje na pátém místě. Jevanští získávali body hlavně v domácím prostředí, kde podlehli pouze Zásmukám a jen dva body získali s Ratboří. Domácí ztrátu kompenzovali nejtěsnější výhrou v Jestřabí Lhotě. V tabulce domácích zápasů jsou tak na třetím místě, tabulka "venku" jim přisoudila až třetí příčku od konce. O výkonech Jevan v podzimním díle soutěže jsme si povídali s vedoucím mužstva Janem Lahodou.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jaké jsou vaše pocity po odehraných třinácti podzimních kolech?
Naše působení v první polovině druhé sezóny v okresním přeboru lze označit za úspěšné. Na post trenéra vstoupil Roman Marušák a dal týmu hráčský řád. V letní části jsme tým posílili o několik kvalitních hráčů a tím zlepšili naši obrannou činnost. Předváděli jsme útočný fotbal, ale zároveň udrželi pětkrát čisté konto zásluhou výborného Tolstikova.
Doma jste vybouchli pouze se Zásmuky. Venku se vám (možná nečekaně) podařilo uspět v Jestřábce. Jak byste zpětně zhodnotil tyto dvě utkání?
V domácích zápasech jsme většinou plně bodovali. Venkovní zápasy ale už tak slavné nebyly. V prvních poločasech jsme dostávali laciné branky, a co naplat, že jsme v druhém poločase soupeře většinou zatlačili, když jsme své vyložené šance neproměňovali. Na domácí zápas s týmem Zásmuk jsem bohužel nebyl přítomen, tak to hodnotit nemohu. V zápase s Jestřabí Lhotou jsme udělali několik změn v sestavě a vyšlo to.
Věkově máte čtvrtý nejstarší tým (28,87 let). Možná je to způsobeno tím, že máte většinu hráčů (jako jeden z mála týmů v soutěži) na hostování. Jak se vám pracuje? Udržíte kádr i pro jaro nebo se obmění?
V týmu se nám prolíná mládí se zkušenými hráči a to je náš záměr. Hrát jen s mladými hráči nejde, podívejte se např. na Velký Osek. Co se týče hostování, přestupy jsou drahou záležitostí a to si náš malý oddíl nemůže dovolit. Snad tomu napomůže nový přestupní řád od příští sezóny. Kádr týmu zůstává stejný, jednáme o možném posílení o jednoho či dva hráče.
Nejmladší pravidelně nastupující jsou třiadvacetiletí Krákora a Popelka.
Krákora i Popelka jsou velmi dobří hráči, určitě mají výkonnostně ještě na vyšší soutěž, než je okresní přebor. Ale našli tu dobrou partu a tak tu hrají rádi. Obecně hráče chválím za to, jak v zápasech drží pospolu a vzájemně se povzbuzují.
Jak jste na tom s mládeží v Jevanech?
Co se týká mládeže, velice úzce spolupracujeme s týmem Vyžlovky, který žáky má. Tito u nás 2x týdně trénují. Až tito žáci dorostou, budeme v Jevanech zakládat dorostenecký oddíl.
Koula a Popelka to je útočná dvojice, kterou by vám mohl leckdo závidět. Jak se jim spolupracuje?
Útočníci Koula s Popelkou jsou fotbalově velmi kvalitní. Každý z nich je trochu jiný typ hráče a spolupráce mezi nimi velmi dobře funguje. Až na to neproměňování šancí. Kdyby jich 50% proměnili, tak jsme v tabulce na druhém místě.
Patříte k nejslušnějším týmům fair play. Pouze dvacet žlutých, žádná červená. Je to tlak trenérů hrát bez faulů nebo zkušenost hráčů?
Máme technické hráče a žádné řezníky. Bohužel se nám stává, že v některých zápasech nás soupeři rozkopou.
V sestavě jste protočili jen dvacet hráčů. To je téměř nejmenší číslo ze všech týmů OP...
Máme jen jeden tým a tak by větší počet hráčů nedostával šanci si zahrát. Mužstvo je ustálené a sestava pokud možno stálá. Dáváme prostor i náhradníkům.
Co byste řekl závěrem?
Mé velké poděkování patří všem fanouškům, funkcionářům, sponzorům a OÚ Jevany za podporu, bez které bychom se neobešli. Závěrem bych také rád poděkoval R. Marušákovi a P. Moravcovi. Bez jejich přítomnosti v našem oddíle bychom okresní přebor nikdy nehráli. Zároveň pevně doufám, že budou i nadále s naším oddílem spolupracovat.
Pane Lahodo, děkuji za rozhovor a přeji minimálně stejnou formu i v jarní části.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.