Trenér Třebovle, Josef Kocourek: "V kabině to je jako u doktora v čekárně"

SK Třebovle, loňská třetí pozice v okrese a letos předposlední příčka. Začátek úplně špatný nebyl, i když domácí porážka s Plaňany hned v prvním kole asi nebyla povzbuzující. Pak přišla dvoubodová výhra v Krakovanech a domácí vítězství s Konárovicemi. Další body si vybojovali až v druhé polovině soutěže, ale na víc než na třináctou příčku to nestačí. O tom, jak tým, který hrál před dvěma roky 1.B třídu, stárne a mládí nedorůstá, jsem si povídal s trenérem Josefem Kocourkem.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Co je příčinou tohoto nedobrého výsledku?
Začátek byl dobrý, nějaké body jsme udělali, ale pak přišla zranění, nemoce a byla to bída. Kádr máme hodně malý a těžko jsme to lepili.
Nasadili jste do hry pouze devatenáct hráčů a věkový průměr máte nejvyšší v okrese (přes 32 let).
No, je to tak. Potřebovali bychom to omladit, ale není kvalita, ale ani ti hráči. Z mládežnických celků nám hrají jen žáci a je tam veliká věková díra. Ani žádné dorostence někde na hostování nemáme, které bychom si mohli stáhnout. A tak to kopou staří matadoři, kteří mi stále vyhrožují, že se už na to vykašlou... Mladý všichni skončili, protože mají jiné zájmy. Když sestoupilo áčko, tak jsme to sloučili s béčkem a už to nešlo.
Starší kluci jsou ale tahouny týmu.
To jo. Když ono jim to pořád kope. Ta rychlost už tam není, ale nahrazují to zkušenostmi. A mladí, ti jsou většinou u nás na hostování a teď musíme řešit, jak to vlastně bude do jara. Jestli je udržíme nebo jak. Homolka, Andrašík, Blaščok, Dejl, Polanecký.... to jsou všechno mladí kluci, ale na hostování. Chtějí pokračovat, ale záleží jak se domluvíme.
Ale obranu máte celkem dobrou, protože máte pátý nejnižší počet inkasovaných branek.
Tak řídí to Milan Čáslava, Láďa Pokorný v brance je pořád dobrý gólman, Danek Richter, Jarda Němec a mladý na lajnách. Tam to tak špatný není, ale dopředu to jde hůř. Navíc se zranil Polanecký, který laboroval s kolenem a teď je po operaci. Přejeme mu, aby se mohl co nejdříve vrátit na trávník.
V několika utkáních nastoupil i exligista Radovan Hromádko.
Tak on tu kopal už když se hrála "B" třída, ještě s Jarolímem. Líbí se mu tady a rád nám pomůže. Ale teď je v Náchodě, trénuje mládež a času mu moc nezbývá. Ale když hrál, tak to je znát. Je pro nás hodně platný.
Jako jediný tým jste uhráli více bodů na cizích hřištích.
Tak asi se nám venku hraje lépe. Nic nás nesvazuje. Ale k bodům zvenku nám hodně pomohly penaltové rozstřely, v nichž jsme získali čtyři body. A další tři jsme doslova ubránili v Jestřabí Lhotě. I když ubránili... oni toho spoustu zahodili a nám se jeden podařilo dát.
Penalty vám jdou. Ze tří pokusů jste třikrát uspěli.
To se nám daří, to jo. Ale taky díky Pokornému, protože vždycky něco čapne.
Dostáváte málo karet, jste čtvrtí v soutěži slušnosti.
Tak to je pro nás jedině dobře, protože kdyby se přidalo ještě pauzírování za karty, tak k těm nemocným... Naštěstí se to dá i vyplatit, když je nejhůř.
Plánujete zimní přípravu?
Začneme hned po novém roce jako vždycky. Musíme něco naběhat. Oni kluci tedy reptají, ale spíš ti mladí. Ti starší vědí, že musí. Snad se nám na jaře budou vyhýbat zranění, protože letos to bylo v kabině jako u doktora v čekárně. Když kluci rozbalili vše, co si pak namotali na nohy :-)
Zachráníte se?
Určitě to chceme udržet. Loni jsme taky po podzimu byli dole a povedlo se jaro. Třeba se to letos alespoň částečně taky podaří. Potrénujeme a uvidíme.
Tak vám děkuji za rozhovor a přeji, aby se zadařilo.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.