„Je mi úplně jedno, jestli padá sníh a mrzne nebo praží slunce a je 30 nad nulou.“... tomu se říká, mít fotbal opravdu rád!

Věkem sice patří ještě do dorostenecké kategorie, v zápase za áčko českobudějovické Lokomotivy však patřil Jaroslav Hruška k nejlepším hráčům na hřišti. Právem si tak vysloužil místo v sestavě kola a následně ovládl i hlasování o Hráče kola.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Překvapilo vás, že jste se stal Hráčem kola nebo jste čekal, že by se vám mohlo podařit hlasování ovládnout?
Určitě mě to překvapilo, vůbec jsem to nečekal. Hlavně chci poděkovat celé mojí rodině, spoluhráčům a všem kamarádům, kteří pro mě hlasovali, moc si toho vážím.
Získal jste už nějaké podobné ocenění?
Většinou jsem získával týmové ocenění, takže individuální ocenění to pro mě je úplně první.
V zápase s Bavorovicemi jste podal výborný výkon, popište nám, jak se vám hrálo a jaký to pro vás byl zápas?
Bavorovice mají velmi zkušené mužstvo, takže nás nečekalo nic jednoduchého, ale zápas jsme začali aktivně a ve 24. minutě jsme měli šanci kopat penaltu, kterou jsme proměnili a zápas jsme dovedli do konce s nejtěsnějším výsledkem 1:0. Bavorovice hrozily hlavně ze standardek. Já jsem nastoupil teprve podruhé v sezoně na levém kraji obrany, jinak jsem hrál pokaždé klasického předstopera a myslím, že jsme podali výborný výkon celé mužstvo, hlavně ve druhé půli jsme soupeře k žádné vyložené šanci nepustili.
Na podzim jste s Bavorovicemi remizovali 2:2, když soupeř vyrovnal ve druhém poločase z možná poněkud sporné penalty. Byli jste tedy na zápas speciálně namotivovaní nebo jste k němu přistoupili jako ke každému jinému utkání?
Zápasy s Bavorovicemi bývají pokaždé vyhecované a to se potvrdilo i tentokrát. Na podzim na jejich hřišti jsme dostali gól z penalty, která podle mě neměla být, a tak jsme měli teď na jaře o motivaci postaráno a jsem strašně rád, že jsme vyhráli.
Titul Hráč kola jste získal hned v prvním jarním kole, takže jste v zimě s Lokomotivou asi kvalitně potrénovali. Povězte nám, jak probíhala zimní příprava vašeho týmu?
Se zimní přípravou jsme začali na začátku února. Měli jsme posilovací tréninky tady v hale na Loko, jezdili jsme trénovat na umělku do Borovan a ještě byly klasické výběhy. Přátelská utkání jsme hráli ve Staré Hlíně, kde je nádherná umělka. Také jsem jezdil s dorostem hrát zimní ligu do Borovan, kde jsme obsadili 2. místo.
Patříte také mezi většinu hráčů, kteří nemají zimní dřinu moc v lásce, nebo vám to nedělá problémy?
Mně osobně zimní příprava nevadí. Je mi úplně jedno, jestli padá sníh a mrzne nebo praží slunce a je 30 nad nulou.
V kádru Lokomotivy patříte asi k nejmladším hráčům, plynou z toho pro vás v kabině nějaké speciální povinnosti, jak tomu u mladých bývá?
S áčkem nás chodí z dorostu víc, takže to nedělám všechno já (smích). Třeba když je před tréninkem klasické báčko, tak jde vždycky nejmladší do prostřed nebo nafukování míčů, to taky někdy děláme, ale to k tomu patří a nemám s tím problém.
Povězte našim čtenářům něco o vašich fotbalových začátcích…
Fotbal jsem začal hrát v 6ti letech tady v Suchém Vrbném. K fotbalu mě přivedli mamka s taťkou a moc jim za to děkuju. Hlavně jsem měl štěstí na trenéry a každý mi dal něco dobrého. Mojí největší motivací bylo a stále je, být lepší než můj starší brácha (smích), který kope okres v Neplachově.
Jak již bylo řečeno, jste stále velmi mladý hráč, máte nějakou představu o tom, jak by se měl ideálně váš fotbalový život vyvíjet dál, nebo nic takového neřešíte a jste na Lokomotivě spokojen?
Ideální by bylo, kdybych se dostal do Sparty, ale to už asi neklapne (smích). Samozřejmě si dělám legraci a uvidíme, co život přinese, ale dokud budu studovat v Budějovicích, tak budu hrát určitě za Loko.
Jaké máte osobní, ale i týmové cíle pro jarní část sezóny?
Tak osobní hlavně udržet si místo v sestavě a ještě někdy se objevit třeba i v sestavě kola. Jako tým se chceme pohybovat v horní polovině tabulky.
Jak tipujete nadcházející kolo, kdy zavítáte na horkou půdu Větřní, které teď navíc dokázalo porazit Slavii?
Bohužel ve Větřní nenastoupím, protože jsem dostal v týdnu antibiotika, tak se musím dát do pořádku do příštího kola a věřím, že kluci budou bojovat a uhrají tři body.
Odbočme trochu od fotbalu, co jiného kromě něj rád děláte ve svém volném čase?
Když nehraju fotbal na Loko, tak si ho jdu zahrát s kamarády na naše parádní hřiště, kde pak dáme taky dobré pivo, nebo si zahraju playstation s bráchou. Občas si jdu zaběhat, nebo pomůžu rodičům na zahradě něco udělat.
Děkuji za rozhovor a přeji mnoho dalších úspěchů.
Také moc děkuji.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.