V kabině Nových Hodějovic se šancí na postup nevzdávají, říká Muž kola Martin Hřib

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 12. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k výhře v anketě Muž kola. Bude vás stát toto ocenění něco do klubové kasy?
Děkuji moc. Určitě mě to bude stát nějakou tu korunu do kasy. Už při vychytání mé první nuly za mnou přišel pokladník, ať počítám s nějakým tím přihozením do klubové kasy.
Ještě než se dostaneme k samotnému zápasu, jak probíhala zimní příprava? A jak jste s ní byl vy osobně spokojen?
Naše zimní příprava začala prvním tréninkem v hale, kde jsme si dali fotbálek. Při mé smůle jsem si ale ihned vykloubil palec, tudíž jsem se do zimní přípravy zapojil až ke konci, kdy se už začalo trénovat na hřišti. Zimní příprava, co vím od kluků, byla velmi náročná. Ale co si budeme povídat, naběhané kilometry se v průběhu sezóny vždycky hodí.
Start do podzimní části jste měli famózní (4 zápasy/4 výhry), ale pak jste z posledních šesti kol uhráli jen 2 body, co bylo dle vás příčinou?
Start byl opravdu parádní, takový jsme si asi ani nepředstavovali. Možná jsme si až moc zvykli na výhry a mysleli si, že půjde všechno samo. Největší problém byl v neproměnění mnoha gólových šancí.
Chtěli jste vítězně odstartovat i jarní část? A je dána nějaká meta, co se týče umístění v tabulce?
Ano, do sezony jsme chtěli vstoupit dobře, což se nám i podařilo. Náš trenér má představu umístění do 3. místa. My hráči ale věříme, že by se mohl zadařit i postup.
Na úvod jara vás nečekal jednoduchý soupeř. Štěpánovice doma ještě neprohrály a v tabulce byly na 2. místě. Jaké byly plány před zápasem?
Plány před zápasem byly jasné, přivézt domů 3 body. Abych řekl pravdu, to že doma Štěpánovice ještě neprohrály, jsem nevěděl. O to víc nás výhra těšila.
Jak jste viděl průběh zápasu z branky?
Do zápasu jsme vstoupili aktivně a hned si vytvářeli střelecké šance, první gól padl celkem šťastně po rohovém kopu, kdy po nezdařilém zákroku domácího brankáře padl míč za brankovou čáru. Poté už hra probíhala poměrně vyrovnaně se šancemi na obou stranách. Druhou půli zápasu jsme však ovládli. Většinu zápasu jsme byli v držení míče a soupeře nepouštěli do šancí. Měl pouze několik centrů do vápna a střel, které šli mimo bránu nebo byly zblokovány dobře bránícími spoluhráči. Dlouho se nám ale nedařilo vstřelit druhý gól. S tím nám však pomohl hráč domácích, který po nahrávce po zemi od rohového praporku nešťastně kopl míč do vlastní brány. Poté už jsme si pohlídali výsledek.
V utkání jste si připsal vychytanou nulu, dle slov trenéra Aibla, první mezi muži. Jaké byly pocity a jak se vám chytalo? Byla v zápase nějaká zapeklitá situace, kterou jste musel řešit?
Ano, je to má první nula mezi muži. Pocity po zápase byly výborné a radost byla velká. Každopádně rád jsem byl především za 3 body do tabulky a dobře odehraný zápas. Jediná vážnější situace byla po odraženém míči na velkém vápně, kdy na mě šel domácí útočník sám. Stihnul jsem ale včas vyběhnout a zneškodnit jeho šanci.
V dalším kole přivítáte mladíky z Trhových Svinů. Jak se budete připravovat na toto utkání?
Na utkání se budeme připravovat jako na každý jiný zápas. Budeme chtít hrát svoji hru a posunout se v tabulce zase výše.
Jaké byly vaše fotbalové začátky a kterými kluby jste prošel?
S fotbalem jsem začínal v šesti letech na Slavii v Českých Budějovicích, kde jsem chytal po dobu osmi let a vždy se dokázal propracovat na pozici jedničky. Díky tomu, že se mě i mému týmu dařilo, jsem se ve 12ti letech dostal do výběru Českých Budějovic, což je ostatně můj největší fotbalový úspěch. O rok později jsem s fotbalem skončil a začal jsem zase chytat teprve před 2 lety v Nových Hodějovicích.
Máte nějaké fotbalové ambice vy sám osobně? Nebo je práce/škola a fotbal jako koníček?
Pokud to bude možné a mé výkony půjdou nahoru, chtěl bych si zachytat i ve vyšší soutěži.
Kdo patří mezi vaše fotbalové vzory a kterou soutěž nejraději sledujete?
Mými fotbalovými vzory jsou Iker Casillas a Joe Hart.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.