Rád bych byl na hřišti, ale i pivo a klobása vypadá lákavě, směje se Lukáš Dudek

Hráčem 21. kola KP se stal Lukáš Dudek, s nímž jsme si pěkně popovídali a vy si to nyní můžete přečíst. Kvůli zlomenému nosu bude chybět minimálně následující dvě kola, ovšem spolu s týmem bude, tentokrát v pozici "chytrého" s pivem a klobásou.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Lukáši, vyhrál jste v hlasování o hráče kola. V první řadě gratuluji a v druhé bych se chtěl zeptat, komu zejména vděčit za hlasy? Stal jste se navíc prvním hráčem svého týmu, který letos toto ocenění získal.
Děkuji za gratulaci. Tak za hlasy poděkuji v první řadě fotbalunas.cz, protože ta mediální kampaň, co se rozjela po mém zranění vzbudila vlnu solidarity. A pak samozřejmě kamarádům, spoluhráčům, rodině, budoucí tchýni a přítelkyni, která sbírala hlasy ve škole.
Své postavení v sestavě kola jste si zasloužil vynikajícím výkonem proti Soběslavi, kde jste vstřelil jediný gól a rozhodl tak utkání. Můžete nám popsat gól i utkání ze svého pohledu?
Tak gól padl po nacvičeném signálu. Sice si myslím, že se Červovi (Luboš Červenka) ten rohový kop nepovedl, ale Mluvka (Dominik Heller) míč parádně vrátil zpět do ohně a já zůstal volný na zadní tyči a hlavou poslal do protipohybu brankáře. Dokonce si myslím, že to byl můj první gól hlavou po třech letech co jsem v Olešníku (smích).
Vždyť proporce na hlavičkáře máte. Jak je možné, že ji u fotbalu nepoužíváte?
Sám si říkám, čím to je. Možná to je i stylem jakým hrajeme, protože na krajích máme rychlostí hráče, kteří ne moc často volí centr ze strany. I když já celkově těch gólů hlavou moc nedal. Na druhou stranu, když už se hlavou trefím tak to stojí za to.
U zápasu se Soběslaví ještě zůstaneme. V 79. minutě Vás knokautoval soběslavský kapitán Jan Boháč a vy jste nedohrál. Z článku, který vyšel v týdnu, víme, že máte zlomený nos. Jak vypadá Váš stav po necelém týdnu?
Stav je dobrý a po včerejšku i optimistický, protože by ta pauza zase nemusela být tak dlouhá, jak jsem si myslel. Ale s největší pravděpodobností vynechám nejbližší dvě kola. Uvidíme jak se to bude vyvíjet. S ochranou maskou by bylo možné hrát už tento víkend, ale není to zrovna levná záležitost. Jinak bych chtěl zmínit i omluvu, která přišla od Honzy Boháče, postavil se k tomu čelem.
Čekal jste omluvu? Nebo Vás překvapila?
Upřímně, po shlédnutí záznamu překvapila.
Po shlédnutí záznamu překvapila? To nechápu ...
Na záznamu to vypadalo, že se Boháč diví proč ležím. Přitom ten zákrok byl evidentní a mě do teď "s*re", že kvůli zranění nebudu moct hrát. Druhá věc je, že to neposoudil ani jako faul rozhodčí. Pokud to neviděl hlavní, tak pomezní to měl před očima a když je to vidět na 70 metrů z tribuny. Pak nevím kam koukal pomezní. Ale těch zákroků tam bylo víc.
Momentálně se Vám střelecky i herně daří, týmu určitě budete znatelně chybět. Má za vás trenér Borový adekvátní náhradu do základní sestavy?
Těžko říct, jde o to v jakém rozestavení se nastoupí. Ale po Soběslavi se těch zranění na sebe nakumulovalo víc, takže se přes týden dokonce ještě netrénovalo. Snad se dají kluci dohromady, byla by škoda doma s Veselím nepotvrdit body z venku.
Jaké cíle jste měli před sezónou? Jako nováček jste po celou část v horních patrech a vzhledem k prohlubni, která se v úvodu jara v tabulce vytvořila, byste tam měli i zůstat. Věřili jste si, že hra o udržení se vám vyhne?
Tak hlavní cíl byl nespadnout, ale reálně jsme si věřili i na první osmičku. Pořád se koukáme pod sebe vzhledem k situaci v divizi. Doufám, že své postavení udržíme a v závěru soutěže se nebudeme muset strachovat sestup.
V dresu svého bývalého klubu jste získal pomyslnou korunku pro krále střelců. Vzpomenete si ještě na tu sezónu?
Vzpomenu, protože to byla moje poslední sezona v Kraji. Shodou okolností to bylo pod trenérem Borovým a jsem rád, že zrovna pod ním ten kraj hraju zase. Tehdy to byla vydařená sezona jak pro Hlubokou, tak pro mě osobně.
V minulosti jste oblékal dres právě zmíněné Hluboké nad Vltavou, které jste byl věrný až do léta 2013. Pokud se nemýlím, tak na Hluboké stále bydlíte. Co se stalo, že jste opustil svůj mateřský tým hrající krajský přebor a putoval do Olešníku, jenž se nacházel o soutěž níž?
Jsou to sice už tři roky, ale to, že jsem do Olešníka nešel na hostování, ale na přestup je otazníkem i pro mě. Chtěl jsem svoje kroky směřovat do Rakouska, to nějak nedopadlo, místo pauzy od fotbalu jsem kontaktoval pana Vařáka a chtěl jít hostovat do Olešníka. Dodnes si pamatuji, že jsem den před generálkou se Čtyrákem podepisoval lístky na hostování. Po generálce se Čtyrákem, už bylo vše jinak a bylo mi sděleno, že Hluboká chce přestup. Nikdo mi na Hluboké nic neřekl, takže jsem to neřešil a přestup podepsal. Na Hluboké bydlím dál a když je čas jdu se kouknout na své bývalé spoluhráče se kterými jsem stále v kontaktu.
Takže váš návrat do mateřskéeho klubu není v blízké době na pořadu dne, že?
Pokud nezakončím svou fotbalovou kariéru v Olešníku, tak jsou už jen dvě varianty kde skončím. Rakousko a nebo Slavia Praha. Uvidíme kdy to Jarda tweetne (smích).
Kdo je podle největším favoritem v letošním boji o postup do divize a kdo naopak nejvyšší krajskou soutěž opustí?
Vím, že na kdyby se nehraje, ale je škoda, že body ztrácí hlavně na domácí půdě Soběslav, protože se mi její herní projev líbí asi nejvíc. Nicméně pro postup si dojde Jankov a je možné, že o tom rozhodne až v posledním kole doma s Katovicemi. Kdo sestoupí bude záležet na divizi. Prachatic mi bude líto, mají mladý kádr s budoucností, to samé platí o Veselí. Třetím budou zřejmě Dražice, ale může se tam namočit ještě kdokoli. Možná by nikomu nevadilo, kdyby kraj opustila Sedlice.
Zajímavostí je, že jste také redaktorem našeho serveru. Můžete nám přiblížit, které soutěže máte na starosti?
Mám na starost III. třídy A i B skupinu českobudějovického okresu. Je to zábava sledovat druhou nejnižší soutěž, hlavně výsledky bývají často spíše hokejové. Občas bývají vtipné i ohlasy ze zápasů, člověk se u toho nenudí.
Určitě je to náročné, když sám hrajete a navíc děláte redaktora ...
Ze začátku to náročné bylo, ale teď se trochu zjednodušilo. Navíc si myslím, že fotbalunas se dostává, čím dál tím více do podvědomí všech fanoušků fotbalu. Kluci co mi pořizují info ze zápasů fungují výborně a touto cestou bych jim chtěl poděkovat. Stejně jako já, tak i každý další fotbalista amatér si o sobě rád něco přečte.
V následujícím kole přivítáte na svém hřišti předposlední Veselí nad Lužnicí. Zmínil jste, že máte rozsáhlou marodku. Určitě se přijdete podívat a povzbudit své spoluhráče, že? Co od utkání očekáváte?
Mnohem radši bych byl na hřišti! Ale i varianta s pivem a klobásou u klandru je lákává (smích), já doufám, že kluci navážou na poslední dva venkovní zápasy a na jaře si zařveme hymnu i na domácím hřišti. Jenomže nás nečeká nic jednoduchého. Když budeme hrát to na co máme a umíme, body zůstanou doma. Nesmíme se koukat, kde Veselí je.
Přeji mnoho úspěchů jak na hřišti, tak i mimo něj. V tento okamžik i brzké uzdravení.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.