ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - Je to pro mě zodpovědnost hrát pod vedením otcem pravil David Laub

Na podzim se stal hráčem kola jeho otec Jaroslav. Nyní ho následoval jeho syn David Laub. My jsme mu položili pár otázek.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dobrý den, gratuluji k výhře. Co na ní říkáte?
Dobrý den, děkuji Vám. Jsem velice rád, nečekal jsem to. Musím moc poděkovat za hlasy.
Sledujete náš portál?
Ano, sleduji celkem často. Myslím si, že to je skvělá stránka a je velice dobře, že někdo sleduje nižší soutěže.
Bude Vás výhra stát něco v kabině?
Určitě ano. Jelikož jsem byl zvolen hráčem kola a dal i branku, nezůstaneme u jedné lahvinky...
Jak jste viděl zápas se Slávii Opava?
Věděli jsme, že to bude hodně těžký zápas. Přijel úplně jiný tým, než měli na podzim. Tým, který má ambice na postup. Na jaře ještě neprohrál. Zápas byl hodně opatrný, nikdo nechtěl udělat chybu. Měli jsme více ze hry a taky proto jsme vstřelili první branku. V prvním poločase jsme je k ničemu nepustili a do šaten jsme šli s náskokem 2:0. V druhém poločase jsme přidali 3-tí branku a už to vypadalo, že se to dohraje v pohodě. Měli jsme dost šancí přidat další branky. Nestalo se tak a bohužel jsme se do konce zápasu strachovali o výhru. Ale důležité jsou 3 body a já jsem rád, že jsem mohl pomoci gólem.
Vsítil jste druhou branku v zápase. Popište nám ji.
Šel jsem na rohový kop, roh se nepovedl a první obránce to odhlavičkoval zpátky na spoluhráče, který to tam vrátil ještě jednou. Tentokrát to propadlo až ke mně na zadní a já se do toho opřel. Celkem z blízka jsem zakončil pod břevno. Jsem rád, protože patřím k těm svátečním střelcům. :-)
V neděli zajíždíte do Bělé, kde je vždy bouřlivé prostředí. Co od toho zápasu očekáváte?
Těžko říct, podle mě to bude pro nás velice těžký zápas. Sice Bělá hraje o záchranu, jestli se ale nepletu, tak v posledním zápase vyválčili 3 body v Jakartovicích. My nesmíme hledět na to, kteří jsou v tabulce, ale musíme hrát náš fotbal, jaký hrajeme doposud. Pokud budeme hrát tak, jak hrajeme, věřím, že si odvezeme všechny body.
Jaké ambice mají Suché Lazce?
Minulou sezonu jsme postoupili z nižší soutěže tady do Okresu. Chtěli jsme hrát pohledný fotbal a udržet se v Okrese. Máme dobře sladěný tým, zkušenosti, mládí, dravost. Podle mě předvádíme standartní výkony. Momentálně jsme sice první, ale chceme hrát pořád stejný fotbal a uvidíme, jak to nakonec dopadne.
Trénuje Vás vlastní otec? Jaké to je?
Trénoval mě před 2 lety v Dolní Lhotě a teď je hrajícím trenérem v Suchých Lazcích. Je to dobrý pocit hrát pod jeho vedením, ovšem pro mne větší zodpovědnost. Respektuji ho a vážím si toho, že můžu hrát vedle něj.
Váš otec hraje i stopera. Jak se Vám s ním hraje ve stoperské dvojici?
Hraje se mi s ním skvěle. Myslím si, že nejen mi, ale celému našemu týmu. Dokáže mě i celý tým dirigovat. Je to pro mě fantastický zážitek. Mnoha kamarádům se tohle nepoštěstí. Když je otec na hřišti, celý tým odvádí lepší výkony.
Chcete si zahrát vyšší soutěž?
Určitě bych chtěl. Uvidím, zda se mi v budoucnu něco naskytne a přijde nějaká nabídka…
Máte nějaký předzápasový rituál?
Ne, nemám žádný.
V kolika jste začal hrát fotbal? Popište nám svou kariéru.
Fotbal jsem začal hrát v 5 letech v Pustkovci. Z mladšího dorostu jsem odešel hrát do VOKD Poruby, asi na 2 sezony. Potom jsem měl půl roku přestávku s fotbalem. Můj brácha hrál fotbal za Dolní Lhotu, měl jsem tam spoustu kamarádů, tak jsem byl přemluven a začal tam taky hrát, odehrál jsem tam poslední 2 roky v dorostu a pokračoval 2 roky za muže. Nakonec mi přišla pracovní nabídka a já jsem nestíhal tréninky. Otec mi říkal, že jde hrát do Suchých Lazců, kde hrají nižší soutěž a chtějí postoupit…. I já neváhal a jejich nabídku přijal. Jsem rád, že hraji právě tam, máme skvělou partu.
Váš oblíbený fotbalista a tým?
Jelikož hraji celou dobu v obraně, jsou to převážně obránci. Kdysi to býval Roberto Carlos, ten byl skvělý. Momentálně se mi velice líbí Tiago Silva. Podle mě se nejlepší fotbal hraje v Anglii. Takže Chelsea.
Čemu se věnujete ve volném čase?
Hodně času trávím se svoji přítelkyni a přáteli.
Blíží se Euro. Jak si myslíte, že dopadne náš reprezentační tým? A koho vidíte za favorita šampionátu?
Máme velice těžkou skupinu a bohužel si myslím, že s ní nepostoupíme. Byl bych velice rád, kdyby jsme šli, aspoň z 2 místa. Přál bych si, aby se zvedla Anglie a hrála semifinále. Ale jako favorita bych viděl Španělsko.
Díky za rozhovor.
Také děkuji.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.