Filip Kubánek - „ Mám sádru a sedím doma na zadku, místo abych chodil do práce a dával góly "

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 18. kole a z vašeho hlasování vzešel vítězný Filip Kubánek z Dražkovic. Bohužel v tomto zápase utrpěl vážné zranění a sezona pro něho velice pravděpodobně skončila. Filipa jsme nechali trochu odpočinout a nyní už Vám Redakce fotbalunas.cz nabízí rozhovor, který najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V první řadě ti chci pogratulovat k vítězství v anketě o hráče kola. Co pro tebe znamená toto vítězství? Bude tě to něco stát v kabině?
Děkuji moc, samozřejmě mě to potěšilo. Určitě by mě ale toto oznámení o vítězství těšilo mnohem víc, kdybych při zápase, díky kterému jsem se dostal do této ankety a zároveň do pracovní neschopnosti ,neutrpěl zranění po zákeřném faulu Vyskočila...No,v kabině se teď raději chvíli neukážu:-).
Nyní se nám prosím trochu představ. Kdy a kde jsi začínal s fotbalem a v jakých klubech si působil?
Už to bude nějaký ten pátek, ale bylo to v bývalé Rudé Hvězdě AFK SKP na Dukle. Hrál jsem ve více klubech. Rád vzpomínám na Rozhovice a Valy. Hostoval jsem ale i na Paramu a ve Stolanech...
Jak bys popsal sám sebe jako fotbalistu?
Tohle raději přenechám ostatním,ale podle hodnocení ...:-)
Jaký byl tvůj nejlepší a nejhorší zážitek spojený s fotbalem?
Tak mezi nejhorší bych zařadil přípravný zápas za Valy proti Živanicím, kde mi vyskočilo koleno, tím pro mě fotbal na nějaký čas skončil. A také můj pravděpodobně poslední zápas jara v Mikulovicích. Nejlepší zážitek pro mě byl, když jsem si v Austrálii zahrál přípravný zápas za FC Bondi.
Vráťme se do 18.kola. Vy jste senzačně zvítězili v derby proti Mikulovicím. Jak bys nám tento zápas popsal? Co rozhodlo ve váš prospěch?
Tak určitě:-)....v první řadě jsme se sešli kompletní,do branky nastoupil Lichtner, a jako naše jednička zachytal opět výborně. Nastoupil i Komárek, který nebyl úplně fit a přesto byl na hřišti určitě znát. Všichni jsme byli při chuti a chtěli jsme Mikulovicím vrátit domácí prohru,což se nám povedlo.
Tobě se v tomto zápase hodně dařilo, ale bohužel pak přišlo zmiňované zranění po nevybíravém zákroku mikulovického Vyskočila. Co se přesně stalo?
Vzhledem k tomu, že v prvním poločasu Mikulovice prohrávaly doma 0:2 i s rozhodčím na své straně, tak toho bylo na kluky evidentně moc a přestali to zvládat. Vyskočil to asi psychicky neustál. Dostal jsem z rychlého protiútoku krásný balon od středních záložníků do plné rychlosti, obhodil jsem si obránce a potom už mezi další vstřelenou brankou a poločasem stál v cestě právě Vyskočil, který by mě nestíhal, tak mě prostě urval.
Mluvili jste spolu po tomto zákroku? Chtěl bys mu případně něco vzkázat?
Kdybych ho nepotkal ve sprše, tak se ani neomluví. Řekl mi : "Tak promiň, ale měl jsem jen dvě možnosti.Buď tě nechat utéct, nebo tě urvat, tak jsem tě urval." Vzkázal bych snad jen toto: Hochu, je to jen 3.třída a jestli už ani v této soutěži nestíháš, tak to pověs na hřebík, než někomu něco uděláš. V opačném případě se těším na naše příští setkání na hřišti.
Jak to vypadá s tvým zraněním v současné době?
Mám sádru a sedím doma na zadku,místo abych chodil do práce a dával góly...takže asi tak.
Koho tipuješ na celkového vítěze soutěže a na jaké příčce by mohly skončit Dražkovice?
Asi ty Mikulky, nerad to říkám, ale hrají celkem dobrý fotbal.I když se mi zdá, že začaly soupeře podceňovat. Dražkovice? Teď,když jsou oslabené o mou maličkost, tak nevím ,nevím...:-). Ne, teď vážně, nebudeme přehánět je to tam dost napěchované, 3. - 4.místo nám letos bude stačit;-)
Myslíš, že příští rok by váš tým mohl v příští sezoně jít na postup? Kvalita v Dražkovicích je, na tom se asi shodneme, ale překážkou by mohl být poměrně úzký kádr, že?
Kvalita určitě je a já osobně pro to udělám maximum. Jde jen o to, jak se sejdeme. Práce je práce a zdraví jen jedno. Kdyby jsi měl zájem, přijď si zatrénovat, určitě bychom tě uvítali a rádi kádr rozšířili (vezmi s sebou zelenou)...:-D
Na programu jsou v těchto dnech dvě velké sportovní akce. Na mysli mám samozřejmě MS v hokeji a fotbalové EURO ve Francii. Budeš sledovat obě tyto akce? Jak vidíš šance českých reprezentantů?
Určitě si zápasy nenechám ujít.Hokej zatím vypadá velice slibně, hoši válej ,tak snad nejhůře stříbro. Fotbal si netroufnu ani napsat.
Děkujeme za rozhovor, přejeme rychlé uzdravení a brzký návrat na trávníky
Já děkuji tobě a děkuji samozřejmě také všem za hlasy. Těším se na další rozhovor ;-)
Autor: L. N.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.