Rozhovor s mantovskou nadějí Angelem Ulčem

Vyzpovídali jsme nejlepšího hráče 13. kola Angela Ulče. Tento mladý útočník, který bydlí v Chotěšově a učí se na zámečníka, kope za Baník teprve druhým rokem. Mimo to si přidává i v dresu stodského dorostu, se kterým hraje krajský přebor. 

 

A jak svého svěřence vidí trenér Housar? "Angel je slušný, hodný a také tichý kluk.Objevil jsem ho před dvěma lety, když si chodil kopat k nám na hřiště. Oslovil jsem ho a on neváhal a připojil se k týmu. Hned v prvním přáteláku proti Hlohové skóroval a již ve třetím mistráku proti Lučině Ptenín dal svůj druhý gól.To mu bylo pouhých 15 let! V současné době má Angel celkem jedenáct zářezů, pečlivě vedu jeho statistiku. Angel má potenciál nadějného střelce, má slušnou techniku s míčem a tvrdou střelu. Navíc je poměrně urostlý, takže adaptace mezi dospělé dopadla dobře."

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ahoj Angeli, před týdnem Michal Šimandl, teď ty. To vám v týmu jeden metr piv nestačil?
Metr piv od Michala jsme ještě neviděli, snad ho dostaneme teď po zápase se Smolivcem. (smích)
Anebo budeš výhru splácet v jiném pití? Přeci jenom, je ti pořád sedmnáct…
Kluci z týmu si musí počkat až mi bude 18, nebo jim koupím deset piv nealko, možná tatranku. (smích)
Na tvůj věk upozorňuji záměrně, stal jsi se nejmladším vítězem naší ankety. Jaké to je, hrát proti vesměs dospělým soupeřům?
Je to super pocit, hlavně když se mi podaří dát gól. Ale někdy je težší se proti zkušenějším fotbalistům prosadit.
Jaké jejich kvality ti osobně na hřišti chybí? Pokud vůbec nějaké.
Trenér říká, že přehled a větší klid. Také spoustu zkušeností. Chci se ale zdokonalovat ve fotbalových technikách a chtěl bych být lepším hráčem než jsem teď.
Máš jako mladík v týmu nějaké extra povinnosti?
Tak povinosti mám určite. Vždy musím zkontrolovat nové míče, pověsit na zápas vlajku a tak dále...
Jaká je tvá role v týmu?
Jsem mlaďas, kluci mě ale berou bez rozdílu mezi sebe. Někdy si ze mě pochopitelně dělají srandu. Občas mi to trošku vadí, ale ne moc, jsme dobrá parta.
Předpokládám, že dva góly potěšily. Přeci jenom, za jediný zápas jsi jich vstřelil stejně jako za celou dosavadní sezónu. Proč zrovna nyní a zrovna proti Neurazům?
Potěšily mě hodně! Kluci mě podpořili a slova trenéra mě nabudila, tak jsem mu chtěl dokázat, že i nejmladší kluk se může taky prosadit!
Jakého z těch dvou si ceníš více?
Oba dva se mi líbily, ale asi ten první více. Utekl jsem obraně, podíval jsem se, kde je brankář a dal to kolem něj. Přesně tak, jak mě to učí na tréninku.
Ptal jsem se na to Michala Šimandla a zeptám se i tebe. Formu máte jako hrom, ale postup je daleko. Jaká je motivace do dalších zápasů?
Chtěli bychom hlavně hrát dobrý fotbal a někdy snad postoupit do třetí třídy.
A tvůj osobní cíl? Dal sis například nějakou vysněnou metu v počtu gólů?
Počet gólů asi ne, nepřemýšlel jsem nad tím. Je jedno, kdo je dává, hlavně abychom je jako tým dávali. Jednou bych si ale rád zahrál s nějakým slavným fotbalistou (úsměv). A přál bych si, aby náš trenér Houska nepřestal trénovat. Snad bude trénovat, co nejdéle to půjde.
Díky za rozhovor a ať se i nadále daří!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.