Dlouhodobě se nám nedaří s mužstvy ze spodní části tabulky, říká hořický Dominik Palm

Hráčem uplynulého kola se stal hořický obránce Dominik Palm.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V posledních dvou zápasech vstřelily Hořice jeden gól a získaly pouze jeden bod. Jak si vysvětlujete takové výsledkové trápení?
Bohužel se nám dlouhodobě s mužstvy ze spodní části tabulky nedaří a v posledních utkáních také v ofenzivní fázi. Nejprve jsme na domácí půdě podlehli Novému Hradci Králové (0:1), který byl na utkání velmi dobře připravený, vycházel ze zabezpečené defenzívy a podal velmi dobrý výkon. My jsme ovšem soupeři jeho situaci notně ulehčili hlavně v prvním poločase, kde z naší strany chybělo téměř vše. Po poločasové „bouřce“ v kabině jsme se sice trochu zlepšili, ale z převahy bohužel nevytěžili branku. V Třebechovicích jsme směrem dopředu opět mnoho nepředvedli a kromě dvou šancí, kdy vždy zazvonilo břevno domácí branky, jsme si téměř žádnou další vážnější šanci nevytvořili. Na ofenzivní fázi musíme do dalších utkání hodně zapracovat.
Hořice přitom mají třetí nejproduktivnější útok v soutěži (50 vstřelených gólů) a nejpevnější obranu (22 inkasovaných gólů). V čem je tedy třeba se zlepšit, abyste se v tabulce umisťovali ještě výš?
Pevně věřím, že branky opět začneme dávat a doufám, že to protrhneme již v zítřejším domácím utkání s Českým Meziříčím. V posledních dvou duelech jsme se málo tlačili do zakončení, nepodstupovali potřebné osobní souboje v pokutovém území soupeře, chyběl nápad, větší pohyb.
Právě v posledním zápase s Třebechovicemi ses v poslední minutě zápasu postaral alespoň o vyrovnání na 1:1. Jak vypadaly okamžiky před tvým vyrovnávacím gólem?
V první řadě jsem rád, že jsme nakonec urvali alespoň bod. Branku jsem vstřelil po trestném kopu zhruba z pětatřiceti metrů, kdy náš záložník Honza Rozsévač poslal pěkný centr do pokutového území, já se dostal k hlavičce a podařilo se mi jí trefit mimo dosah vyběhnuvšího brankáře Cejnara. Je škoda, že jsme pak neuspěli v následných penaltách a nezískali ještě bod navíc. Zde už je to ale vždy loterie. Spíše než nad ztrátou dvou bodů je ale třeba se zamyslet nad naším výkonem, který musíme do dalších zápasů zlepšit.
V příštích dvou kolech se Hořice střetnou s posledním Českým Meziříčím a předposledním Miletínem. Asi by bylo alibistické, kdybyste se v těchto zápasech nepovažovali za tříbodové favority. Věříte, že by vás případný zisk šesti bodů vrátil do boje o druhé místo?
Jak už jsem říkal, zápasy s papírově slabšími celky nám příliš nevycházejí. Do obou utkání ale jdeme jednoznačně s cílem získat plný počet šesti bodů. To, zda by to případně stačilo na opětovné navrácení se do boje o druhé místo, netuším. Aktuální osmibodovou ztrátu na druhé Libčany, které disponují vysoce kvalitním kádrem, bude ale dohánět velmi těžké. Stát se však může cokoliv, budeme bojovat do posledního kola, abychom získali co největší počet bodů a tím i co nejlepší umístění.
Po třiadvaceti kolech máš na svém kontě tři vstřelené branky a jednu žlutou kartu – pro obránce dobrá vizitka. Zapojuješ se často do útočných akcí Hořic?
Pokud mi to situace v utkání na pozici stopera dovolí, do ofenzivní fáze se vždy velice rád zapojím. Doufám, že se nám nyní směrem dopředu začne opět dařit a s tím pak přijdou i lepší výsledky.
Jak již bylo zmíněno výše, v příštím kole Hořice čeká České Meziříčí. Jaká máš od tohoto zápasu očekávání?
Očekávám boj. České Meziříčí v minulém kole potvrdilo v domácím duelu s Libčany, že se bude prát o každý bod až do konce soutěže, a to i přesto, že s největší pravděpodobností 1. A třídu opustí, bodová ztráta už je propastná. My však hrajeme na domácí půdě a musí to být vidět. Věřím, že se náš výkon zlepší a připíšeme si tři body.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.