Hráč 20. kola 1. B. třídy Roman Manďák z Veselé fotbalově vyrůstal ve Slušovicích, v dorostu hrál ve Zlíně a vyzkoušel si i roli fotbalového rozhodčího

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 20. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Poprvé v naší anketě vyhrál fotbalista z klubu TJ Sokol Veselá a premiérovým vítězem je Roman Manďák. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V úvodu gratulace k hráči kola, co Tě to bude v kabině stát, jsi navíc premiérovým vítězem týmu z Veselé?
Děkuji, z hráče kola mám samožřejmě radost. Je to výsledek zlepšené hry celého týmu a určitě klukům do kabiny vezmu nějakou slivovici.
V sobotu jste vyhráli v Kostelci u Holešova a vypadá to, že už nebudete mít problémy se záchranou? Jak to utkání na Hané vypadalo?
To, že jsme se dostali poměrně rychle do vedení nás uklidnilo. Nenechali jsme si vnutit soupeřův styl ani po vyrovnávající brance. Trochu nás však trápila koncovka ve vyložených šancích hlavně ve druhém poločase, proto byl zápas dramatický až do konce. Nakonec se, ale štěstí přiklonilo na naši stranu a věřím že zaslouženě. Myslím, že rozhodlo nasazení celého týmu a větší touha po vítězství.
Kde jsi začínal s fotbalem a jaká je zatím Tvoje kariéra a kdo Tě trénoval a na které spoluhráče a trenéry nejraději vzpomínáš? Navíc působíš i jako fotbalový rozhodčí, dá se to všechno stíhat?
S fotbalem jsem začínal ve Slušovicích, od žákovských kategorií do dorostu jsem působil ve Zlínské Tescomě ( nyní Fastav) . Po zdravotních problémech jsem se vrátil do dorostu do Slušovic, kde jsem hrál dorosteneckou divizi a krajský přebor mužů. Při odchodu na vysokou školu do Brna a méně času na trénování, jsem se rozhodl hrát nižší soutěž. Pro mě nejsympatičtější fotbal se hrál na Veselé, kde jsem znal také spoustu kluků a funkcionářů. Protože téměř celý týden trávím v Brně a ve zbytku času pracuji jako programátor ve zlínské firmě, rozhodl jsem se z těchto i dalších důvodů ukončit před jarními odvetami činnost rozhodčího a dal přednost aktivnímu hraní. Z trenérů a funkcionářů, kteří ovlivňovali můj fotbalový růst bych vyzdvihl pana Musila, Gábu a Brachtla.
Jak se Ti hraje se svými spoluhráči, koho považuješ za největší tahouny týmu z Veselé?
Na Veselé jsem spokojený, jsou tady super kluci a taky lidé kolem fotbalu, kteří dělají pro Veselský fotbal hodně práce a stejně jako já milují fotbal. Tým samozřejmě táhnou starší hráči, ale jsou tu i mladí šikovní. Myslím si, že v příštích letech budeme hrát důstojnou roli v I.B. třídě.
Co Tvoje další zájmy, kromě fotbalu a práce, komu fandíš a kdo je Tvým fotbalovým vzorem?
Ze zájmů celkově jakýkoliv sport mě baví. Když najdu chvilku v mém nabitém programu, tak jsem s rodinou a přítelkyní. V českém fotbale fandím Zlínu, kde hrají kluci, se kterýma jsem hrával a pak Baníku Ostrava, odkud pochází můj taťka. Ve “velkém” fotbale pak Barceloně, která hraje technický fotbal a hraje zde i můj oblíbený hráč Messi.
Jak hodnotíš dosavadní kola, kdo Tě nejvíc ze soupeřů překvapil a co říkáš na Vaše postavení v tabulce? Koho favorizuješ na postup do 1. A. třídy?
Soutěž se vyvíjí podobně jako loni. Některé týmy posílily, u některých se projevila absence klíčových zkušených hráčů. Příjemně mě překvapily Příluky.
O víkendu hrajete v Malenovicích, tam to asi bude složité, domácí stále hrají o postup . . . .
Určitě jde o kvalitní tým s postupovými ambicemi, ale my už můžeme hrát uvolněněji a pokud budeme hrát svoji hru .. No uvidíme.
Jak se Ti líbí náš nový portál o nižších soutěžích, od tohoto týdne zde jsou i statistiky jednotlivých hráčů, branky, karty, střídání - co by jsi ještě vylepšil na portálu fotbalunas.cz
Portál se mi moc líbí, dodává nižším soutěžím něco navíc, co zatím chybělo. Informace jsou zde rychle k dostání a člověk ani nemusí kupovat noviny.
Dík za rozhovor a ať se Ti i nadále daří....

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 17 38:13 40
2 SFK Elko Holešov B 17 49:24 33
3 FC Fryšták 17 48:29 31
4 SK Březnice 17 40:37 31
5 TJ Sokol Veselá 17 48:35 30
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Tomáš Janíček 20
2 Josef Křenek 19
3 Jan Večeřa 14
4 Jakub Chudárek 13
5 David Dorazín 12
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 60 53,6% 1
2 Libor Adamik 45 53,6% 0
3 Jiří Kadlík 42 48,8% 0
4 Ladislav Beran 39 47,0% 0
5 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
Zobrazit celou tabulku