Martin Jasanský: Pro záchranu musíme udělat všechno!

Před dvěma týdny to Martinovi Jasanskému těsně nevyšlo, tentokrát však už ano a podruhé se stal Hráčem kola! Jak hodnotí utkání s Klatovy, které Malšanům moc nevyšlo? A podaří se Roudnému udržet se v divizi?

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Martine, gratuluji k druhé výhře v hlasování o Hráče kola. Činily se v hlasování především zase přítelkyně a rodina nebo se okruh pravidelných „klikačů“ rozšířil?
Díky. Zase hlasovali nejvíce přítelkyně, rodina a kluci z kabiny.
V našem prvním rozhovoru jste ještě nevěděl, kolik korun (a jestli vůbec) budete muset přispět do klubové kasy za ocenění Hráče kola. Teď už máte jasno?
Minule nebylo nic, tak doufám, že se nic nezmění (smích).
Dvě kola zpět jste v Sestavě kola sváděl těsný souboj s Martinem Psohlavcem, který jste nakonec prohrál. Jste rád, že teď to už vyšlo?
Jo, jo. Právě z toho minulého souboje byla přítelkyně už naštvaná, že jsem ho prohrál, a teď už nechtěla ani hlasovat. Nakonec jí to ale nedalo a jsem rád, že to teď vyšlo. Snad ještě bude nějaká možnost.
Popište nám utkání s Klatovy, které vám nevyšlo a prohráli jste doma 1:3. V čem vás hosté předčili?
Předčili nás asi tím, že z minima vytěžili maximum. Vystřelili třikrát a dali tři góly. Dostali jsme hned gól v první minutě po chybě našeho gólmana, potom jsme je přehrávali a vyrovnali na 1:1. Čekali jsme, že to musíme otočit. Ale udělali jsme v obraně dvě hloupé chyby a dostali z nich dva góly a už bylo po zápase.
V posledních týdnech jste se rozstřílel, především díky pětigólovému odpoledni se Sedlčany. Věříte si, že předeženete karlovarského Psohlavce v tabulce střelců?
Nevím, jestli předeženu, to by nesměl dávat góly. Určitě chci ale každý zápas dát minimálně jeden gól. Teď chci ale hlavně pomoct mužstvu k důležitým bodům, abychom byli v klidu a zachránili se. Pro to teď musíme udělat všechno.
V útoku momentálně nastupujete s Jakubem Píšou. Jak vaši spolupráci hodnotíte?
Teď nám ty poslední zápasy vycházejí, funguje nám to, takže spokojenost.
Ve svých šestadvaceti letech patříte k nejstarším hráčům v týmu. Jaká je v něm vaše role?
Když trenéři ukazují, podle koho se mají mladší hráči řídit a koho poslouchat, tak jmenují Rudu Otepku, který je z nás nejzkušenější. Jako druhého určují mě, abych odřídil zápasy a tak.
Na domácí zápasy pravidelně chodí také vaše přítelkyně s dcerkou, která má navíc i váš dres. Jak se vám před jejich zraky hraje?
Cítím, že tam jsou, ale že by to mělo nějaký velký vliv na můj výkon, to asi ne. Takhle to nepociťuji.
V boji o záchranu máte čtyřbodový náskok na třinácté Milevsko. Udržíte na E.ON Stadionu divizi?
Věřím a doufám, že jo.
Když jste vyhrál poprvé, ptal jsem se vás na podzim budějovického Dynama, který nebyl zrovna optimální. Ani jaro však zatím nevypadá dvakrát růžově, že?
No, teď poslední zápasy jen remizují, doma nevyhrávají. Těžko se to může zlepšit, když se nedělají body ani doma.
V následujícím kole jedete na hřiště nevyzpytatelných a silných Rokycan. Co od utkání očekáváte?
Jedeme tam s tím, že potřebujeme vyhrát nebo přivézt alespoň nějaké body. Uvidíme, snad se tam nebudou dít nějaké věci skrz rozhodčí a tak. Když jsme tam hráli minule a vyhráli 3:0, tak to tam bylo v pohodě. Doufám, že nám zápas vyjde a nějaké body přivezeme. Byly by hodně důležité pro záchranu, protože Milevsko hraje doma s Hradcem a očekáváme, že ho porazí.
Děkuji za váš čas a hodně štěstí nejen do víkendového zápasu!
Také vám děkuji.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.