Jakmile se objeví náš hráč v sestavě kola, tak se sníží pracovní nasazení a zvýší sledovanost fotbalunas.cz, odhaluje tajemství úspěchů hráčů Okříšek brankář a zároveň klubový trenér brankářů Libor Fiala

S pomocí našich čtenářů jsme si připravili další interview s Hráčem kola. Sami jsme měli obavy, jak bude pátý rozhovor s hráčem jednoho klubu v řadě atraktivní, ale musím konstatovat, že s vaší pomocí jsme vytvořili s Liborem Fialou jeden z nejzajímavějších rozhovorů, které jsme v naší soutěži udělali a rozhodně se ho vyplatí přečíst!!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Rekordní pátý rozhovor v řadě s hráčem jednoho klubu nás čeká po 23. kole. Vítám gólmana Okříšek Libora Fialu. Gratuluji k asi trochu očekávanému vítězství, že?
Dobrý den, děkuji za gratulaci a všem za hlasy. Kluci z kabiny to mají dobře “ošéfované“ a ihned když se dostane někdo z Okříšek do sestavy kola, tak začíná akce, rapidně se sníží pracovní nasazení a naopak zvýší sledovanost internetu :-)
Brodský Slovan nedal na jaře gól a nedokázal ho dát ani Vám. Někdo řekne, že to asi nebyl takový problém, když nedokáží skórovat celé jaro, ale asi to tak jednoduché nebylo?
Tento zápas nebyl z naší strany moc povedený, začali jsme špatně. Věděli jsme, že domácí budou dobře kombinovat a také to předvedli. My jsme ovšem dali šťastný gól, kdy Víťa Bastl využil nedorozumění v obraně. V druhé půli jsme se soustředili více na dobrou defenzivu a chodili do brejků. Podařilo se nám nepouštět soupeře do šancí a udrželi výhru.
Pro Havlíčkův Brod to asi byla poslední teoretická šance na záchranu – jak vidíte sestupové a naopak postupové pozice Vy?
Myslím si, že osud B týmu je zpečetěn už tím, že A tým Havl.Brodu spadne z divize, kde je do KP zřejmě doprovodí Ždírec. Ve hře je i další tým tzn., že z KP spadnou minimálně 3 týmy, možná 4. Tabulka je jasně daná-sestup HB B, Herálec a jeden (možná oba) z dvojice Žirovnice, Světlá. Velká Bíteš už vedení v soutěži neztratí a postoupí do divize.
Pojďme na chvíli od fotbalu – sledoval jste vystoupení našich hokejistů, kteří před pár chvílemi vypadli ve čtvrtfinále s USA? Co jste našim na mistrovství říkal..?
Jojo je to ještě hodně živé! Mistrovství jsem sledoval a výkony našeho týmu byly velmi dobré. Systém turnaje je takový, jaký je, takže rozhoduje jedno utkání o úspěchu či neúspěchu. Ve čtvrtfinále na naše hráče asi trochu dolehla tíha okamžiku a bylo vidět, že nejsou ve své kůži. Škoda, přál jsem úspěch především panu Vůjtkovi, který od týmu odchází.
Koho tipujete na vítězství v turnaji, a jak jako brankář vnímáte hokejové brankáře – mají to podle Vás těžší než fotbaloví gólmani?
Tipuji finále Rusko – Kanada a domácí asi dotáhnou turnaj do vítězného konce. Srovnání hokejového a fotbalového brankáře? Každý brankář to má těžké v každém sportu :-) Hokejový brankáři nyní mají velkou výhodu v rozměrech výstroje, když se podívám na Jirku Králíka v roce 1985, tak mě připadá spíš jak brankář z pozemního hokeje. U obou sportů musí být absolutní koncentrace po celý zápas, chyby se neodpouští!
A kdo je podle Vás Top brankář mezi těmi fotbalovými?
Jednoznačně Petr Čech, osobnost, která dokazuje už hodně let obrovskou kvalitu a především vyrovnanost výkonů, která je u brankáře podle mě nejdůležitější. Počet odchytaných zápasů za reprezentaci i v top klubech je toho důkazem! Někteří “odborníci“ ho kritizují za to, že tzv. “nemá centry“ ,já říkám kdo je má? Míče dnes lítají takovou rychlostí, že pojem malé vápno musí být tvoje, už je dávno lichý.
Vraťme se k Vám a klubu SK Huhtamaki Okříšky. Dali jsme prostor čtenářům a příznivcům Okříšek, aby se Vás na něco zeptali. Sešlo se několik dotazů a ve většině padla otázka – Jak dlouho ještě plánujete stát mezi třemi tyčemi a zda Vás láká pokračovat u fotbalu v podobě trenéra?
Asi zklamu ty „příznivce“, kteří čekají, že řeknu končím :-) Já neplánuju, dnes je dnes, musí to bavit, člověk musí být zdraví a hlavně být týmu prospěšný, až jedno z toho nebude(možná už není),tak se to samo nějak vyřeší! A v našem týmu nejsem zdaleka, zdaleka nejstarší :-) Hrát a trénovat nejde dělat zároveň. V Okříškách trénuju už pár let brankáře od přípravky po dorost a vcelku mě to baví, tak uvidíme..
Na to se ptala například i čtenářka Andrea, která přidává zajímavý dotaz – Na co byste se sám sebe zeptal jako čtenář našeho webu ? Nás napadá: co takhle nějaká veselá historka z kabiny..?
Čtenářka Andrea, tak se jmenuje moje žena, asi shoda jmen :-) Zeptal bych se co děti a manželka? Odpověděl bych, díky za každé nové ráno s Vámi! V kabině jsou samé veselé, proto tam chodíme. Nejlepší fórky jsou od našeho ,,mluvky,, Pet(e)ra Dub(ov)ského, někdy nejsou ani slyšet, ale všichni o nich víme :-) Líbí se mi krédo našeho předsedy klubu Petra Koláře-chtěl bych, aby klub byl OÁZOU, kam chodíme zapomenout na svoje trable, starosti…
Diváky také zajímá, jak se chystáte strávit léto a dovolenou?
Dovolenou míváme tradičně prvních 14 dni v červenci, jeden týden jezdíme s manželkou a dětmi na tábor do Opatova blízko Okříšek, kde se manželka vrací do dětských let, kde se psaly dopisy domů na papír a ne sms. Není tam elektrika, máme tam už 3 luxusní kadibudky, co víc si přát! Já jsem míval problémy ve stanu s podsadou, kde mi lezli nohy ven z objektu, ale pořídili jsme si už vlastní stan, tak už nám tam nic nechybí :-) Na pár dní vyrážíme do termálních koupališť, většinou na Slovensko, uvidíme, co děti letos vyberou.
Ten Opatov shodou okolností znám, tak vím o čem hovoříte - v dětství jsme jezdili rok co rok na Zlatomlýn a rád se tam vracím i dnes.. Nakonec necháme prostor Vašim spoluhráčům – po skončení bývalého trenéra jste se ujal na čas role kouče. Jak jste byl s přístupem spoluhráčů spokojen, a zda byste se, jako držitel A licence, cítil na roli trenéra A týmu Okříšek ?
V létě bylo hektické období, skončilo pár kluků i trenér Tesfay, který zde udělal fantastickou práci! V Okříškách byla vždycky dobrá parta, kluci k situaci přistoupili dobře, podařilo se udělat nový realizační tým, který si sedl. Trénovat v Okříškách není vůbec lehké, je potřeba být vyzrálá osobnost, kterou berou nejen hráči, ale i celá fotbalová veřejnost, která nám v Okříškách chodí ve velkém počtu fandit, a které za tým děkuji. Sám za sebe můžu říct, že když se podaří doma vyhrát, tak “závěrečná děkovačka“ je fakt fajn !!
Díky za bezva rozhovor, ať se vede..
Děkuju Vám za rozhovor a chválím Váš web !

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.