Malenovický Dominik Torma dominoval v naší anketě o hráče kola, portál www.fotbalunas.cz se mu líbí, možná by jen upravil hlasování v sestavě kola

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 21. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Poprvé vyhrál v naší anketě fotbalista Malenovic Dominik Torma. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V úvodu gratulace k hráči kola, správce malenovické kasy Adam Juráň už si určitě mne ruce, co Tě to bude stát?
Děkuju moc, byl jsem hodně překvapený, že jsem v hlasování uspěl, když jsem se probojoval poprvé do sestavy kola a zrovna jsem se stal hráčem kola. Každého to potěší. Samozřejmě hlavně kluky z kabiny. Ti se o výsledek v tomto hlasování zasloužili. Nějaký ten litřík budu muset do kabiny přinést.
Tvůj výkon podle fotbalových expertů proti Veselé byl výborný, jak ho hodnotíš sám a také výkon Vašeho týmu
Tak výborný bych svůj výkon nenazval. Konečně mi to tam spadlo po dlouhé době, což je to jediné, co bych já nazval jako povedené z mého výkonu v tomto zápase. Naposledy jsem se trefil někdy ke konci podzimu, takže nezažívám z mojí strany zrovna povedenou sezónu. První gól jsem měl hodně velké štěstí, že jsem míč tečoval přesně tak, jak jsem chtěl. Druhý gól plynul po výborné samostatné akci Radima Střelce z pozice levého beka, kdy přešel přes 3 hráče a naservíroval mi to do prázdné brány prakticky. Jinak k výkonu našeho týmu. Náš výkon je citelně poznamenaný zraněními ať už to kanonýra Davida Bartoně, tak i zraněním Libora Brázdy, který prokazuje své zkušenosti ve středu hřiště. Hrají za nás dva mladí dorostenci, kteří jsou velice bojovní a tak to potom někdy není tak znát, že nám chybí tak důležité opory. Ale když přijde na rozhodující chvíle zápasu, tak se tento handicap velmi často projeví. Málo psychických i fyzických sil bych to možná nazval. První poločas se nám povedl náramně. Hráli jsme na to, co jsme měli a vyplatilo se to. Bohužel v 2. poločase, jak už jsem, řekl, chyběly zkušenosti a dostatek energie a fotbalově zdatná Veselá nás nenechala ani chvíli vydechnout. Nakonec naše vůle po vítězství stačila.
Kde jsi začínal s fotbalem a jaká je zatím Tvoje kariéra?
S fotbalem jsem začal v pěti letech v přípravce v Malenovicích. Prvním mým trenérem byl Filip Krejčiřík, na kterého rád doteď vzpomínám. Dal mi základy, které fotbalista potřebuje. Po přípravce jsem to šel chvíli zkusit do Zlína, ale neuspěl jsem. Poté jsem se vrátil do Malenovic a už jsem neodešel. Byl jsem zde spokojený. Vždy jsem měl skvělé spoluhráče, se kterými se hrálo skvěle. Například mi nejvíce sedí spolupráce s Davidem Bartoněm a Jakubem Bartoněm. S oběma jsem prošel mládežnickými soutěžemi a jsem rád, že s nimi hraji doteď. Jako největší svůj individuální úspěch považuji titul nejlepšího střelce krajského přeboru dorostu. Chtěl bych úspěchu dosáhnout i na týmové úrovni a to tento rok, kdy bych chtěl s kluky dosáhnout na vítězství v I. B třídě. To by byl můj největší týmový úspěch. Malenovice hrají tuto soutěž už 11 let a myslím, že tato sezóna je ta pravá pro dosažení úspěchu.
Jak se Ti hraje se svými spoluhráči, koho považuješ za největší tahouny Malenovic?
Máme skvělou partu. Není trénink, kde bychom se něčemu nezasmáli. Myslím, že tým pokud chce být úspěšný, měli by být tahouni mužstva všichni. Ale jako naše hra samotná musím přiznat, určitě stojí na hráčích jako Adam Juráň, který vždy v bráně podrží, Václav Gazda, který to šéfuje z pozice stopera a též musí mít tým někoho, na koho se může spolehnout v zakončení a to je u nás David Bartoň, který má navzdory nedávnému zranění úspěšnou sezónu.
Co Tvoje další zájmy, kromě fotbalu a práce, komu fandíš a kdo je Tvým fotbalovým vzorem?
Zatím ještě nepracuji, stále studuji. Ale když mám volno, tak je tu přítelkyně, se kterou se třeba jedeme projet na kole nebo si rádi zahrajeme badminton. Samozřejmě nemůžu zapomenout na kamarády, se kterými jdeme posedět nebo zasportovat. A já sám trávím hodně času sledováním sportovních událostí a výkonů sportovců ze sportu obecně. Jinak fandím hlavně útočnému fotbalu, nesnáším antifotbal, kdy je někdo zalezlý a jen brání. Ale oblíbený tým mám a to je Real Madrid v čele s Cristianem Ronaldem. To by se dalo říct, že je můj vzor. To jeho odhodlání jít za vítezstvím a být tím nejlepším je opravdu obdivuhodné.
Jak hodnotíš dosavadní kola, kdo Tě nejvíc ze soupeřů překvapil a co říkáš na Vaše postavení v tabulce?
Myslím, že soutěž je velice vyrovnaná. Vyhrát může prakticky každý s kýmkoliv. Nejvíce mě na jaře asi překvapuje Nevšová, z její formy jde opravdu respekt. Jinak s naším postavením jsem nadmíru spokojený, jen nepolevit a pokračovat v takových výkonech, co doposud.
O víkendu hrajete v Kostelci u Holešova, to bude asi těžký protivník, doma jen tak body nerozdávají?
Ano, určitě to nebude takový zápas jako u nás, kdy z toho byl debakl 8:1. Doma jsou velice nepříjemní, ale když každý odevzdáme na hřišti všechno, úspěch by se měl dostavit.
Co říkáš na naši ligu, její závěr a na opilecké vystoupení rozhodčích?
Abych pravdu řekl, zápasy naší ligy moc nesleduji, jen se podívám na výsledky a to je vše, protože nejsem určitě sám, komu se liga znechutila, potom co se v ní děje. Závěr ligy je u nás vždycky stejný. Čirou náhodou mají všechny mužstva ze spodních pater tabulky oslnivou formu anebo Sparta s Plzní se přetahují neférovými kroky o první místo. Čím to asi bude? To, ví asi každý. Opilecké vystoupení rozhodčího to vše podtrhlo. Můžeme se jen za to stydět, co to máme za fotbalové mecenáše, kteří tohle všechno řídí.
Jak vidíš vystoupení ČR na ME ve Francii, postoupíme ze základní skupiny?
Česká republika dostala, dle mého názoru hratelnou skupinu, ale jde o to, jak se k tomu postaví naši hráči. Pokud každý náš hráč předvede výkon na hranici svých možností v zápasech s Chorvaty a Španěly, tak by postup měl být reálný. Pokud tedy nejsem, až moc velký optimista a nepřeceňuju naše hráče, potom co předvedli v kvalifikaci.
Jak se Ti líbí náš nový portál o nižších soutěžích, od tohoto týdne zde jsou i statistiky jednotlivých hráčů, branky, karty, střídání - co bys ještě vylepšil na portálu fotbalunas.cz
Portál je super, protože nám hráčům umožnil, že si někdy můžeme připadat, jako profesionálové, o kterých se píše třeba na Eurofotbalu a podobných stránkách o fotbale. A hlavně informace o zápasech jsou zde velice rychle, což všem klubům hodně usnadní práci s hledáním výsledků. Jediné, co bych možná zvážil změnit je, systém hlasování hráče kola. Myslím si, že když by se mohlo hlasovat jen jednou z jedné IP adresy a ne po hodině, tak že by výsledky tohoto hlasování nebyly někdy tak zkreslené. To je jen můj názor. Přeji tomuto portálu hodně štěstí do budoucna, odvádíte skvělou práci. Děkuju jinak za rozhovor. Ať se Vám daří.
Taky díky za rozhovor Dominiku....

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 17 38:13 40
2 SFK Elko Holešov B 17 49:24 33
3 FC Fryšták 17 48:29 31
4 SK Březnice 17 40:37 31
5 TJ Sokol Veselá 17 48:35 30
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Tomáš Janíček 20
2 Josef Křenek 19
3 Jan Večeřa 14
4 Jakub Chudárek 13
5 David Dorazín 12
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 60 53,6% 1
2 Libor Adamik 45 53,6% 0
3 Jiří Kadlík 42 48,8% 0
4 Ladislav Beran 39 47,0% 0
5 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
Zobrazit celou tabulku