Jan Košťál: Nepostup by byl v naší situaci zklamáním

Dlouho se v naší anketě Hráč kola nemohli prosadit nikdo z vedoucího celku FK Libochovice. Vše prolomilo 21. kolo, kdy zvítězil obránce Jan Košťál.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Honzo, gratulace k ocenění Hráč kola. Máte z toho radost?
Velice mně potěšilo už jen fakt, že jsem první libochovický hráč, který získal toto ocenění. Hodně si ho vážím a děkuju všem, co pro mě hlasovali.
Máte vůbec ponětí, kdo vám posílal hlasy?
Vím, že hlasovala moje mamka, přítelkyně a pár kamarádů. Jinak opravdu nevím.
Do sestavy kola vás nominoval trenér Řezníček. Myslíte si, že to od něj bylo správné rozhodnutí?
Podařilo se mi utkání proti Litoměřicím B. A vlastně i to poslední proti Lukavci. Ale určitě jsem nebyl jediný hráč z týmu, kterému se v zápase dařilo. Jsem rád, že se trenérovi a fanouškům můj výkon líbil. Moc si toho vážím.
Lukavec jste doma udolali 1:0. Jak těžký to byl zápas?
Lukavec má rychlé krajní záložníky. A nebezpečené standardní situace, hlavně rohové kopy. A také šikovnou stoperskou dvojici. Byl to těžký zápas. Ale věděli jsme, že když se vyhraje, tak bude první místo zase o kousek blíž.
Aktuálně máte na prvním místě náskok osmi bodů. Jak je podle vás blízko vaše vítězství v soutěži?
Postup máme ve vlastních rukou. Dá se vlastně říct, že už ho skoro držíme (smích). Ale musíme makat až dokonce. Kopisty maji zápas k dobru, takže to bereme spíše jak náskok pěti bodů. Budeme dřít a snad se nám podaří vyhrát soutěž. Do konce máme čtyři zápasy, jedno kolo máme volno. Těžké bitvy budou v Oldřichově a v Hrobu.
Co vás v této sezóně, jako tým, zdobí?
Dali jsme dohromady mladý tým, možná nejmladší v soutěži , který chce vyhrávat a neustále se zlepšovat. Zdobí nás hlavně rychlý přechod do útoku a dobrá kondička.
V dalším zápase na vás čeká těžká šichta v Oldřichově. Jak se těšíte na ostrostřelce Pavla Sedláčka?
Jak už jsem říkal. Bude to velice těžký zápas. Na Pavla Sedláčka si dáme veliký pozor, je to určitě výborný fotbalista a rychlostně na tom bude velice dobře. Takže úkol je jasný - nedat mu prostor k tomu, aby mohl ohrozit naší bránu.
Můžete prozradit, co děláte ve volném čase?
Svůj volný čas převážně věnuji přítelkyni a kamarádum. Mimo jiné rád vařím a občas i něco upeču (smích).
Byl by pro vás na konci sezóny nepostup velkým zklamáním?
Když už jsme došli takhle daleko, tak si myslím že ano. Před sezónou by nám stačila vrchní část tabulky. Nyní, když máme vše ve svých rukách, by byl nepostup spíše zklamáním.
Máte nějaký fotbalový vzor?
Vzor? Ten úplně nemám. Ale moc se mi líbil Ronaldinho.
Jak se vám líbí webový portál fotbalunas.cz?
U nás v týmu je tato stránka velmi oblíbená. Jsou to krásně zpracované webové stránky a je vidět, že se o ně opravdu staráte. Jen tak dál!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.