Na sobotu jsme natěšení, říká Pavel Plechatý před důležitou bitvou o druhé místo

Už tento víkend hodně napoví, kdo doprovodí Hořovicko do České fotbalové ligy. Přímý duel o druhé místo mezi Karlovými Vary a Motorletem Praha čeká i Pavla Plechatého, Hráče uplynulého divizního kola. Dozvíte se, proč se vrátil z Německa, co říká na příchod Mourinha do United nebo koho tipuje za vítěze EURA.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Pavle, gratuluji k výhře v hlasování. Je ocenění Hráče kola vaším prvním takovýmto individuálním úspěchem nebo jste už nějaké v minulosti posbíral?
Díky. Pár týdnů zpátky jsem byl Hráčem kola, ale to bylo pouze v rámci okresního kola. Na divizní úrovni je to poprvé.
Sledoval jste velice napínavý souboj v hlasování, který jste sváděl ještě s dalšími dvěma soupeři?
Musím říct, že jsem průběh hlasování nesledoval. Moji spoluhráči ale byli v tomto směru důslední a touto cestou bych chtěl jim a všem, co mi poslali hlas, poděkovat.
O víkendu vám utkání s Novým Strašecím vyloženě sedlo a měl jste prsty pomalu ve všech gólech Buldoků. Byl jste nějak speciálně motivován?
Myslím, že motivace nebyla jiná než kdykoliv jindy. Chtěli jsme s klukama natáhnout šňůru našich vítězných zápasů a dotáhnout se na Motorlet. Mně se tuto sezónu herně zatím moc nedařilo, takže se každý zápas snažím odvést co nejlepší výkon. Jsem rád, že se konečně trochu zadařilo, a pomohl jsem nám k výhře.
Vzpomenete si na svůj nejpovedenější zápas, který jste odehrál?
Já už si dlouho nevzpomněl na žádný povedený zápas, natož pak ten nejpovedenější (smích). Ale když zapátrám v paměti, tak myslím, že minulou sezónu byly některé zápasy, co se mi povedly, ale poslední zápas se Strašecím bude určitě patřit k těm nejpovedenějším.
Jste karlovarský odchovanec, zažil jste i sestup z ČFL. Jak byste zhodnotil dvě sezóny v divizi?
Po sestupu z ČFL se ve Varech vytvořilo plně nové mužstvo postavené hlavně na hráčích z Karlovarska. Pamatuju si, že první rok v divizi nám nikdo nevěřil a tipovali nás snad až na 11. místo. Vytvořili jsme ale dobrou partu a na hřišti to pak také šlapalo. Na začátek druhé sezóny jsem ve Varech nebyl, ale kluci skvěle navázali na konec minulé sezóny, přilákali fanoušky a podzim odehráli suverénně. Začátek jara byl pro nás složitý, měli jsme rozsáhlou marodku a ještě jsme nebyli ideálně sehraní. Poslední měsíc jsme ale zabrali a stále máme ke konci sezóny o co hrát. Jak budeme úspěšní, ukážou následující zápasy.
Teď máte s týmem však druhé místo znovu ve svých rukách. Těšíte se na zápas s Motorletem?
Myslím, že mluvím za všechny, když řeknu, že jsme na sobotu natěšení. Osobně si nepamatuju, kdy jsme měli možnost si to rozdat v přímém souboji o druhé místo.
Prozraďte nám něco z karlovarské kabiny. Kdo je v týmu největším „šupákem“?
Vybrat „šupáka“ kabiny je u nás hrozně těžký úkol. Všichni se snaží držet si úroveň, aby se nikdo nestal terčem posměchu (smích). Ale módní policii bych rád upozornil třeba na elegantní sladění ponožek Míry Švece neb na moderní tréninkové tepláky zvonového střihu Káji Plachého (smích).
Studujete Filozofickou fakultu na Karlově univerzitě. Jaký obor? Baví vás studium?
Studuji obor Veřejná správa. Studium mě baví a jsem na univerzitě spokojený, škoda jen, že to je na úkor většiny tréninků.
Podzimní část sezóny jste strávil v Německu. Co vás přimělo k návratu?
Hlavním důvodem bylo dojíždění. Byl jsem pořád na cestě mezi Německem a Prahou. Jsem ale za tu zkušenost rád. Vím, co obnáší hrát v zahraničí.
Máte nějaký klub, jehož barvy byste jednou chtěl hájit?
Nic mě nenapadá. Chci hrát co nejlépe za Vary.
Fandíte Manchesteru United. Co říkáte na příchod trenéra Mourinha?
Je to skvělá zpráva. Mourinho je podle mě nejlepší trenér. Teď je konečně v nejlepším týmu (smích).
Jaké posily byste rád v řadách Red Devils viděl?
Doufám, že teď v létě přivedou Ibrahimovice. Pogba by se mi v Man U líbil taky.
Blíží se nám také fotbalové EURO. Jaký tým považujete za favorita a jak daleko dojde naše reprezentace?
Myslím, že kdybychom postoupili ze skupiny, tak by to byl úspěch. Na vítězství tipuji domácí Francii.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.