Fotbalu nemám nikdy dost, fotbal je můj život, říká útočník Nové Vsi Procházka

Vítěz hlasování o Hráče 22. kola Radomil Procházka je absolutní fotbalový nadšenec, možná i jak sám v rozhovoru říká: fotbalový "magor". Není soutěž, kterou by tento hráč neměl v merku a k tomu se ještě stará o druholigové fotbalisty Dynama, kde působí jako kustod. Velmi trefně i popisuje situaci kolem sportovních fanoušků v Českých Budějovicích. Procházka zkrátka fotbalem žije 24 hodin denně. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V sestavě kola jste se objevil vícekrát, nyní jste dokázal zvítězit. Kdo na tom má největší zásluhu?
Myslím si, že pro mne hlasovali jak spoluhráči z Nové Vsi tak určitě i kluci ze šatny SK Dynamo, včetně mého kolegy maséra Jirky Rotbauera. Náš brankář Kamil Hajdušek určitě pobláznil celé Katovice. Poté kapitán SK Slavia Č.B. Tomáš Dvořák, který neustále sledoval stav mého hodnocení, a v neposlední řadě Petr Benát, který tento týden studoval v Praze trenérskou licenci, při níž mi neustále posílal hlasy, takže ani nevím, jestli zkoušky kvůli mně udělal, je vidět, že je to kapitán na správném místě. Všem za podporu mnohokrát děkuji.
V utkání s Borkem jste měl hokejovou terminologií řečeno bilanci 3 + 3. Za takovou produktivitu by se nemusel stydět Jágr ve svých nejlepších letech.
Jééé, kéž bych byl jako Jágr.
Zažil jste v dospělé kategorii podobně „produktivní zápas“?
Jednou ještě v dresu SK Mladé, si vybavuji, že jsem "snad" dal v jednom utkání asi pět gólů, ale to už je hodně dávno a byl jsem o dost let mladší. Zeptejte se statistika SK Mladé Jana Frieda. (úsměv)
I ve vašem pokročilejším fotbalovém věku z vás na hřišti neustále sálá energie a chuť do hry. Do kolika plánujete aktivně hrát?
Říkal jsem do 35 let, jenže ta hra (fotbal) mě tak neskutečně baví, a je to něco, co mě naplňuje celý život. Takže budu hrát, dokud budu moc a zdraví dovolí samozřejmě.
Taky jsem si všiml, že i akce vašich spoluhráčů prožíváte velmi emotivně, nemají z vás občas těžkou hlavu?
Mají a všichni, jsem fotbalový "magor". Pořád od spoluhráčů slýchávám, ať to tak neprožívám, ale je to marný, je to marný, je to marný...už jsem prostě takový, musí si zvyknout.
Koukáte po očku i na korunu krále střelců OP? Nyní vám chybějí dvě branky na boršovského Píchu.
Určitě ne. Píchy je kvalitní střelec a on si tu pozici ohlídá. Je pravda, že jeden cíl mám, dát 400. gól v okresních a krajských soutěžích, ke kterému jsem velmi blízko a pak klidně, možná, snad, bych mohl skončit.
Mám informace, že vy osobně postupu Nové Vsi do vyšší soutěže nakloněný příliš nejste. Proč?
V první řadě jsem si šel do Nové Vsi fotbalově odpočinout, hráli jsme čtvrtou třídu a říkali si, že to je málo, postup do třetí třídy by byl fajn a stačí, ale že se z toho nakonec stane skoro postup do krajské soutěže, jsem opravdu nečekal. Vidím problém hlavně ve financích, v malém počtu hráčů a to cestování, to už pro mě asi nebude. Ještě to musíme ve Vsi všechno probrat. Na druhou stranu by to bylo pro Novou Ves (takový malý klub), hrát tak vysokou soutěž určitě velký úspěch.
Tahounem jste nejen na hřišti ale i v pozápasových oslavách. Bude oslava vítězství v OPněčím speciální? Nikdo si asi již nemyslí, že by vám vítězství mělo uniknout.
Nemám rád, když mám psát o něčem, co není ještě hotové. Ale jestli se to opravdu podaří, byl to již můj sedmý postup a každý z nich byl něčím speciální. Tento by byl zvláštní tím, že by se nám to podařilo doma, v naší malé vesničce a můžu Vám s jistotou říci, že na tento postup obec Nová Ves a její obyvatelé nikdy nezapomenou. Bude to prostě "masakr".
Fotbalem žijete i v práci, neboť jste kustodem v Dynamu ČB. Co vaše práce obnáší?
Strašný nervy. (úsměv) Ale opravdu strašný. Ale teď vážně. Každodenní příprava věcí hráčům na tréninky, zápasy, atd. Moje práce je hodně časově vytížená a proto bych chtěl poděkovat své manželce Vlaďce, že to s tak fotbalovým bláznem vůbec vydrží.
Jak byste vlastně hodnotil aktuální sezónu ve druhé lize?
Hodnotil bych to kladně, Dynamo se nějakou cestou vydalo a myslím si, že to bude každý rok lepší a lepší. Věřím tomu.
Máte nějaké vysvětlení, proč jsou návštěvy na Střeleckém ostrově tristní? Přitom jsme krajské město se 100.000 obyvateli.
Možná se na mě někdo bude zlobit, ale myslím si, že jihočeský fanoušek je fanouškem jen, když se daří! Zažil jsem na Dynamu doby, kdy tu byli hráči vesměs na hostování a všichni říkali, proč to nehrajeme s našima, no a teď, když to hrajeme s našimi odchovanci, tak je to najednou taky špatně. Každý snad musí pochopit, že ti kluci potřebují čas a já věřím tomu, že jednou Dynamo bude hrát opět 1. ligu. Nedokážu pochopit chování některých fanoušků, kteří neustále jen kritizují, místo toho, aby přišli na stadion, který si myslím, je jeden z nejkrásnějších v celé republice a ty naše kluky podpořili.
Můžete brát Motor i jako vzor? Přeci jen také hrají druhou nejvyšší soutěž a návštěvy jsou diametrálně odlišné.
Jako vzor bych neřekl, ale jsem od narození Budějčák a vím, že hokej v tomto městě byl vždy jako sport na prvním místě.
Existují ve vaší profesi cíle typu: rád bych dělal kustoda ve špičkovém týmu?
Proč ne? Ale já ho přece ve špičkovém týmu dělám.
Nemáte fotbalu někdy už příliš? Koukáte například doma ještě v televizi na fotbalové zápasy?
Fotbalu nemám nikdy dost, takže samozřejmě koukám. A když je čas, tak objíždím i nižší soutěže, fotbal je můj život.
Prozradíte nakonec našim čtenářům původ vaší přezdívky larva?
(smích) Kde jste to zjistili? Tato přezdívka vznikla před cca 15-ti lety a občas mi tak říkají, ale jen v Nové Vsi. Pod touto přezdívkou mě v Budějcích neznají. Tato přezdívka je ve spojitosti s mojí maminkou, kterou vymysleli moji kamarádi - Radim Bachratý a Libor Mazák. Proč tomu tak je, se můžete zeptat přímo jich a to v hospodě U Nádraží v Nové Vsi, kde sedí každý den, podotýkám, každý den. (úsměv)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.