Kdyby přišla nabídka výš, byl bych rád, přiznává Martin Jasanský

Potřetí v sezóně ovládl hlasování o Hráče kola útočník Roudného Martin Jasanský. Svými góly drží Malši v boji o setrvání v divizi a s formou je spokojen. Jak hodnotí zvládnuté utkání s Třeboní, koho pasuje do role favorita EURA? 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Martine, gratuluji k dalšímu vítězství v naší anketě. Hráčem kola jste se stal už potřetí a táhnete Roudné k udržení divize. Jste spokojen se svou formou?
Děkuji. Jsem rád, že se mi teď daří i střelecky. Na začátku jara jsem neměl štěstí v zakončení, takže jsem nedával moc gólů. Teď se to na konci sezóny obrátilo a jsem rád. Hlavně, že to pomáhá týmu, abychom udělali nějaké body a udrželi se v divizi.
Zápas s Třeboní jste si bez větších problémů pohlídali, vy konkrétně jste měl prsty ve všech gólech Malšanů. Jak utkání hodnotíte, v čem jste Jiskru předčili?
Asi bych řekl, že ve všem. Nepustili jsme je k ničemu. Ze začátku nám párkrát zahrozili, byli jsme laxní v dostupování hráčů. Pak jsme proměnili jednu šanci a na začátku druhé půle jsme dali na 2:0, pak jsme už hráli v klidu. Přidali jsme ještě třetí gól a bylo jasno.
Dle slov trenéra Šolce jste působili nervózně, než jste vstřelili první branku. Vy jste byl blízko gólu už v první minutě, ale gólovou ránu vám zblokoval spoluhráč Píša. Nevyčítal jste mu to v kabině po zápase?
Ne, nevyčítal (smích). Jen jsme si z toho dělali srandu, ale že bych mu to vyčítal, to ne.
Na třinácté Milevsko máte náskok pěti bodů. Rozhodující bude rozhodně vzájemné utkání příští týden v Roudném, souhlasíte?
Rozhodující může být už teď, když nevyhrají doma a my bychom překvapili v Karlových Varech. Ale pokud to nevyjde, tak budeme muset ve vzájemném zápase hrát tak, abychom jim nebo někomu dalšímu nedali nějakou šanci.
Teď vás však čeká výlet do Karlových Varů. Věříte si?
Jinak bychom tam ani nejeli. Kdybychom tam jeli, že dostaneme nějakou nálož, tak to ani nemá cenu. Věřím, že můžeme uhrát plichtu a vyhrát na penalty. Určitě si tam jedeme minimálně pro bod.
Ať už závěr sezóny dopadne jakkoliv, pauza se blíží. Máte už nějaké plány na léto?
Zatím ne. Ještě jsme to neřešili, nevíme, jak to bude po sezóně, co bude dál.
Asi je zbytečné se ptát, jestli budete sledovat EURO. Komu nejvíce věříte a kdo by mohl být „černým koněm“ turnaje?
Nejvíce věřím Německu. Kdo by mohl být černým koněm, nevím. Nejvíce fandím Čechům, doufám, že postoupíme ze skupiny. Pak už se může stát cokoliv.
A kdo bude nejlepším střelcem turnaje?
To vůbec nevím, žádné jméno, které by mohlo hodně vyčnívat, mě nenapadá.
Zpět k divizi. Kdo je podle vás nejlepším útočníkem Divize A?
Nejlepším útočníkem je asi karlovarský Psohlavec.
Svou výkonností a fotbalovou kvalitou divizní úroveň rozhodně převyšujete. Podíval byste se rád ještě do vyšších soutěží?
Určitě bych se chtěl podívat ještě výš. Kdyby přišla nějaká nabídka, tak bych byl rád.
Kdo je bavičem kabiny Roudného, kdo stmeluje partu?
Asi Ruda Otepka a Jakub Píša.
Fotbalovým vládcem jihu se po dlouhé době stalo Táborsko, jež s přehledem předčilo budějovické Dynamo. Vy jste v obou klubech působil, dokázal byste je nějak srovnat?
Na hostování v Táborsku to bylo lepší než v Dynamu. Tam jsem byl rád a klidně bych se do Táborska rád vrátil. Dynamo si letos nechalo utéct začátek sezóny, Táborsko sbíralo body stabilně, drželo se celou sezónu. Bylo jasné, že bude letos lepší.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.