Oslavy ještě neproběhly, ale dokopná bude velká, ujišťuje gólman Rožmitálu Martin Zrno, hráč 23. kola okresního přeboru

S fotbalem začal v šesti letech v Rožmitále. Nejprve hrával stopera, ale pro svou výšku později přešel do brány. V dorostu začínal chytat a postupnou dřinou se Martin Zrno vypracoval ve stálou brankářskou jedničku fotbalistů Spartaku Rožmitál. Cesta k tomu byla dlouhá a trnitá, ovšem dnes působí díky svému věku a zkušenostem mezi tyčemi velice jistě, což potvrdil svým výkonem na Dobříši. Ve střetnutí nejlepších týmů soutěže pochytal spoustu šancí domácích, což fotbalistům Rožmitálu přineslo výhru a jistotu návratu do I. B třídy. Jejich brankáři, který je v soukromí motorkář a velký pohodář, co nezkazí žádnou legraci, to vyneslo ocenění pro hráče 23. kola okresního přeboru.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluju, jako první fotbalista jsi se podruhé na jaře stal hráčem kola. Těší tě to?
Ano, samozřejmě mě to moc těší.
Sledoval jsi sestavu kola a hlasování? Komu z těch jedenácti bys dal hlas ty?
Ano. Sledoval jsem hlasování a byl jsem napnutý, kdo z nás zvítězí. Já osobně jsem dal hlas Víťovi Škáchovi. V zápase podal perfektní výkon a jako vždy byl velmi platným hráčem.
Při svém prvním vítězství jsi říkal, že tě to bude motivovat k lepším výkonům, ale od té doby jsi inkasoval 11 gólů a tvůj průměr šel přes 2 branky na zápas. Máš pro to nějaké vysvětlení?
Přesné vysvětlení na tuto otázku asi nemám. Ale je pravda, že jsem si moje výkony představoval trochu jinak. Do budoucna na sobě budu muset zapracovat a vyvarovat se takových výkyvů. Doufám, že se mi podaří podávat stabilní výkony.
Na Dobříši jsi si asi zachytal? Který z těch mnoha zákroků povazuješ za nejtěžší, a který za nejdůležitější?
Ano, na Dobříši to byl jednoznačně nejtěžší zápas vůbec celé sezóny. Dá se říct, že všechny zákroky, které jsem předvedl, považuji za důležité. Za nejtěžší považuji ten, kdy se mě domácí útočník snažil přelobovat, ale já jsem situaci na dvakrát vyřešil a nedovolil mu srovnat skóre.
Utkání prý mělo parametry I. B třídy. Neukázalo se, že obrana před tebou není tak dobrá, jak se mohlo předtím zdát?
Přesně tak, soupeř byl velmi kvalitní a myslím, že bylo na co koukat. Jinak naše obrana dokázala, že i když hrajeme s takovým týmem, dokáže si s ním poradit a právem patříme do I. B třídy.
Výhrou jste dotáhli vaše snažení k návratu do I. B třídy. Čekal jsi, že budete v okresním přeboru tak suverénní a postup budete mít jistý tři kola před koncem?
Přiznám se, že tak jednoduché jsem to nečekal.
Jak bouřlivé a dlouhé byly postupové oslavy? Kde proběhly? Šel jsi v pondělí do práce?
Oslavy zatím pořádně neproběhly. Vlastně jen bezprostředně po zápase na hřišti soupeře proběhla malá oslava. Po zápase jsme zašli s klukama na jedno vítězné pivko a povídali si o průběhu zápasu, v pondělí jsem šel normálně do práce, ale dokopná bude stát určitě za to (smích).
Na jaře jste prohráli jediný zápas, ale k údivu všech na Kovohutích, které do té doby nevyhrály? Čím to bylo a nemrzi vás, že jste odvety neprojeli bez porážky?
Kovohutě jako tým měly silovou i výškovou převahu a nám chybělo pár opor v kádru, takže v tom vidím hlavní problém. Samozřejmě nás to všechny mrzelo hlavně kvůli postavení v tabulce. Prohrát v té době s posledním týmem nikoho nenadchlo a už vůbec ne naše fanoušky.
Čekají vás ještě tři utkání. Budete v nich mít potřebnou motivaci? Jak vůbec chcete soutěž dohrát?
Myslím, že motivace nám chybět nebude. Budeme se snažit vyhrát všechny zbývající zápasy a stavět do základního kádru i mladší kluky.
V sobotu doma přivítate Nečín, v jejichž brance na jaře září Kubín. Všímal jsi si během sezony tvých konkurentů, kdo z nich je nejlepší gólman v soutěži?
Přiznám se, že svých konkurentů se moc nevšímám a ani je nesleduji, ale zrovna Kubín je velmi dobrý brankař, který podává dlouhodobě vyrovnané výkony.
Co vám jako mužstvu vůbec dal a co sebral rok v okresním přeboru? Jaká je jeho úroveň v porovnání s I. B třídou?
Pro náš tým byla sezóna v okresním přeboru dost důležitá. Myslím, že hlavně pro mladé hráče je to určitě dobrá zkouška, jak se připravit na velký fotbal. A úroveň okresního přeboru proti I. B třídě? Nedokážu úplně odhadnout, ale co jsi pamatuji, myslím, že rozdíl tam určitě je. Jak v kvalitě hráčů, tak i v rychlosti celé hry.
Bylo něco co tě v soutěži zaskočilo nebo překvapilo či snad šokovalo?
Přemýšlím, ale na nic si pořádně nevzpomínám. Možná občas byly překvapující některé verdikty rozhodčích (úsměv).
Vracíte se do I. B třídy, kam jako město patříte. Co musíte udělat pro to, abyste zase nesestoupili?
Hlavně musíme zlepšit docházku na treninky, protože ze své zkušenosti vím, že v této soutěži to bez nich nejde. A musíme podávat stabilní výkony jako tým.
Jaké budou vaše a tvé osobní cíle ve vyšší soutěži?
Doufám že se v této třídě udržíme delší dobu. Časem bychom se možná mohli pokusit o případný postup do ještě vyšší třídy, ale to se teprve uvidí.
Děkuji za rozhovor. Ať se vám o soutěž výš daří.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.