Miroslav Suchan bouchal šampaňské

Velká radost, dva tituly Hráče kola (každý z jiné soutěže) během dvou týdnů a v Milevsku teklo šampaňské proudem. S Miroslavem Suchanem nejen o nadcházejícím klíčovém utkání s Roudným a o plánech na léto!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Míro, gratuluji k ocenění Hráče 28. kola. Obstál jste i v těžké konkurenci karlovarských fotbalistů, kteří jsou vehementně svými fanoušky popoháněni. Co na to říkáte?
Je to pro mě určitě překvapení, vůbec jsem to nečekal, že bych mohl vyhrát. Když jsem před týdnem vyhrál hráče kola v 1. A třídě, tak jsem byl překvapen, ale že bych měl vyhrát hráče kola v divizi, to jsem opravdu nečekal.
Koho jste nejvíc urgoval, aby pro vás každou hodinu klikal?
Nikoho jsem neurgoval. Když se to kamarádi a spoluhráči dozvěděli, tak mi o tom sami psali, ale že bych vyvíjel nějakou iniciativu k tomu, aby mi posílali hlasy, to určitě ne. Samozřejmě všem, kteří mi poslali hlasy, bych chtěl poděkovat.
Minulý týden, jak jste zmínil, jste pro změnu ovládl hlasování v 1. A třídě, kde působí milevské béčko. Úspěchy tedy nadále pokračují, co přijde příští týden?
Jelikož jsme farma Táborska, tak se nabízí nastoupit ve druhé lize za Táborsko, což je ale nereálné. Ale to, co mě a tým čeká tento víkend, je boj o záchranu v Roudném, kde chceme uspět, domácí tým tam jakýmkoliv způsobem porazit a pokusit se prodloužit naše účinkování v divizi.
Do nejlepší jedenáctky kola jste se dostal především díky vyrovnávacímu gólu na 1:1, kterým jste výrazně přiblížil Vzduchotechniky k záchraně. Popsal byste nám jak gól, tak velkou šanci o pár minut později?
Po centru Pepy Knotka se ke střele dostal Jirka Michalec, který trefil tyčku, posléze se balón odrazil mezi stopery, kde jsem byl sám a balón jsem uklidil do brány. Ta další situace byla po zatáhnutí balonu po levé straně Martina Málka, který odcentroval, a já jsem zakončoval k levé tyči, ale hostující brankář balón chytil. Bohužel z toho gól nebyl, zápas skončil 1:1 a mužstvu jsem plusový bod zařídil v penaltách.
Výhru v hlasování jste slavil se svými nejbližšími a sklenkou vína. Kdo oslavoval nejvíce?
Když jsem si přečetl, že jsem vyhrál, tak jsem to vzal doslova a bouchl šampaňské, jak jste psali na stránkách. Kdo slavil nejvíce, popsat nejde, dá se říct, že jsme to všichni řádně zapili.
Rozhodující zápas v Roudném se blíží. S čím do něj jdete a jak se těšíte?
Určitě tam jedeme vyhrát, nic jiného nám ani nezbývá. Bude to velice těžký zápas a každá chyba nás může stát vítězství, proto na tento zápas musíme být koncentrovaní. Těším se na poločasové bago a až tam přijdu tak přibližně v 70. minutě a budu moci rozhodnout!
Patříte mezi impulzivní typy fotbalistů, prý dokonce při zápase nosíte chránič na zuby. Jak jste k tomu dospěl?
Ano, považuji se za impulzivního hráče, každý hráč by měl jít do zápasu zdravě vyhecovaný. Co se týče chrániče, tak ho nosím proto, že už nemám své zuby a něco už mě stály, tak bych o ně nerad přišel. Ale určitě ne proto, že bych chtěl někoho pokousat.
Takže ani kapka Luise Suáreze ve vás není?
To určitě ne, on má zuby jako králík a vždy se snadno zakousne do soupeře. Zrovna s tímto hráčem bych se srovnávat nechtěl.
A kdo je naopak vaším vzorem?
Žádný vzor nemám, jsem vzorem sám pro sebe. Ale určitě bych nemohl mít za vzor chodce Lafatu.
I když často nastupujete jako žolík, spoluhráči se trochu bojí, abyste díky vaší výbušnosti nedostal červenou kartu. Už se vám to někdy povedlo?
On se někdo bojí (smích)? Povedlo se mi to jen v nižší soutěži, ale to byl vyhecovaný zápas, ke kterému to patřilo. I když jsem impulzivní hráč, tak vím, co si můžu dovolit.
Sezóna se chýlí ke konci, jak budete trávit volné letní dny bez fotbalu?
Tak bez fotbalu určitě nezůstanu. 6. srpna pořádáme turnaj v Milevsku, kde bude 24 týmů z celé republiky (více na turnajvmilevsku.cz - pozn. red.), tímto bych chtěl všechny pozvat. Další volné dny budu trávit s přáteli třeba u bazénu, kde hrajeme naše oblíbené pršíčko.
Můj kolega redaktor pro 1. A třídu sk. B se vás ptal, jak dopadne naše reprezentace ve Francii. Mě by pro změnu zajímalo, koho vnímáte jako černého koně turnaje?
Popravdě to ani nevnímám, tak tedy nevím, kdo se tohoto Eura zúčastní. Ale náš tým je docela mladý, proto by mohl být černým koněm.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.