ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 24.kolo- Lukáš Lenk "Hlavně, že se daří týmu je jedno jestli dávám góly já nebo se jednou za rok trefí Ondra Husa."

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 24. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Olešnický Lukáš Lenk ve zpovědi fotbalunas

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k zisku hráče kola. Znamená to pro vás něco?
Děkuji. Znamená, ale nevím jak bych to popsal. Předně jsem rád, že máme jistou záchranu a, že budeme hrát v dalším ročníku 1. B třídu. Což si myslím, že je pro Olešnici optimální soutěž. Okres je málo a 1. A určitě moc. Takže jsem rád, že se nám to podařilo uhájit.
Vyhrál jste poměrně výrazným rozdílem. Kdo si myslíte, že vám poslal nejvíce hlasů?
Určitě to byla přítelkyně, která si myslím u toho seděla od rána do večera. Potom jistě spoluhráči, bratr Petr Fiala aby něco padlo do kasy za což bude Ondra Husa jako pokladník rád. Takže velký podíl mají určitě i spoluhráči.
Jaký byl zápas s Břilicemi vašima očima?
Břilice než k nám dorazily prohlašovaly jak se na nás chystají. Doplnili tým hráči z divizní Třeboně. Tím pádem jsme se chtěli ukázat, že nejsme žádní nazdárci a zaslouženě jsme je porazili. Pokud by se ovšem hrálo na umělce nebo rovném povrchu myslím, že by nás trochu potrápili, ale jinak neměli šanci.
Co naopak očekáváte od příštího zápasu ve Včelnici?
Bohužel jedu s kamarády na dovolenou na mistrovství evropy, takže kluci pojedou ve smontované sestavě. Myslím, že nastoupí i trenér Martin Havel a další hráči jenž běžně nehrají. Budu klukům přát aby se jim to tam vydařilo a nedostali nějakou šišku. Včelničtí jedou také na evropu. Remíza bude dobrá, třeba kluci něco přivezou. Hlavně nedostat výprask (smích) .
Jaká je vaše fotbalová kariéra a v kolika letech jste s fotbalem začínal?
Začínal jsem v nějakých šesti letech co byla přípravka. Děda dělal správce ve Svinech na hřišti. Táta hrál aktivně do zhruba 40ti let, takže jsem z fotbalové rodiny a začínal od malinka. Začátky byly ve Svinech, pak vlastně bratr přestoupil do Olešnice kam jsem ho následoval a hrál za mladší žáky. Poté jsem byl chvíli v Borovanech s Ondrou Husou. Následně si nás vytáhli do SKP kde jsem si akorát přivodil zranění kolene a dlouho tam nepobyl. Vrátil jsem se rozehrát do dorostu do Trhových Svinů za což jsem rád, že mi to umožnili. A v nějakých 16ti letech jsem nastoupil do 1. A třídy v Olešnici. Pak jsem si odskočil zpět do Svinů kde jsme se trochu nepohodli s trenérem a tak jsem odešel a jsem v Olešnici a jsem strašně rád.
Jaký je váš oblíbený klub a fotbalový vzor?
Oblíbený klub určitě Slavia Praha. A vzorem byl kdysi před pár lety Mario Gómez.
Napodzim jste dokonce v pěti zápasech zaskakoval v bráně. Co vás k tomu vedlo? Byl to váš nápad nebo rozhodnutí trenéra?
Můj nápad to nebyl. Myslím, že náš gólman nepodával takové výkony jako by měl a měl hodně špatných zápasů. V poli jsme se snažili, ale v bráně nám to moc nešlo, i když samozřejmě táhneme za jeden provaz. Ale bylo toho moc, takže to padlo na mě. Strýc chytával, Pavel Lenk byl vynikající gólman. Já i při tréninku, když není Michal Krauskopf se snažím jít do brány aby si kluci zastříleli. Myslím, že ten záskok dopadl docela dobře (smích). Mám zato, že jsem měl asi tři obdržené branky a tři vychytané nuly. Michal Krauskopf mi nedávno povídal, že v čistých kontech už mě dohnal. Snad se mu teď povede další.
Tím záskokem jste nejspíš přišel o lepší pozici k útoku na krále střelců. Nemrzí vás to nebo nelitujete toho?
Já jsem se vlastně ve druhém kole nechal vyloučit a přišel o tři zápasy a pak asi 4 kola v bráně, i když tam jsem branku dal z penalty. Jsem rád, že kluci ode mě očekávají, že góly dám. Jsem rád, že se nám daří bodově a je jedno jestli dám góla já nebo ho dá třeba jednou za rok Ondra Husa (smích) . Je jedno jestli dám 20 nebo 15 gólů. Hlavní je, že budou vítězné a, že se bude dařit týmu, a že nám to šlape.
Jak byste zhodnotil současnou téměř ukončenou sezónu?
Jako nováček soutěže jsme na tom v půlce byli mizerně, ale teď jsme se zvedli. Beru to tedy určitě pozitivně. Udrželi jsme 1. B třídu na máme na čem stavět v příští sezóně. Pro takovou malou vesnici jako je Olešnice je to pozitivum. Máme de facto všechny hráče místní a nemusíme nikoho platit nebo se doprošovat aby přijel na nějaký zápas. Jsme parta, scházíme se v nějakých 15ti lidech a je to takové kamarádské.
Chtěl byste prostřednictvím fotbalunas něco vzkázat rodině, přátelům, spoluhráčům...? Sledujete tuhle stránku?
Určitě, navštěvuji ji skoro každý den a koukám na novinky a dění od 1. B tříd až po divizi. Občas zabrousím i do nižších soutěží kde mám hodně kamarádů. Třeba komentářům Radima Petrů se někdy nestačím divit co dokáže vytvořit. Je to super, nikdy to tady nebylo aby si člověk mohl přečíst... Jsem rád, že to takhle děláte je to na super úrovni. Co bych vzkázal, tak kamarádům z fotbalu určitě zdraví aby nám to kopalo a uhráli jsme to i příští sezónu. Těším se asi jako všichni na dokopnou a chtěl bych pozvat všechny příznivce Olešnice aby přišli příští týden v sobotu. Mělo to být od dvou hodin pokud to nebude úředně změněno. A také všechny pozdravit ať jim slouží zdraví. Pozdravit kluky do Svinů ať příští sezónu zabojují o postup, protože pro takové město se to hodí. Pro ně je 1. B málo jsou tam šikovní hráči. Samozřejmě pozdravit svojí přítelkyni, rodinu, mamku a taťku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.