"Na Veselé máme super partu mladších i starších hráčů", říká hráč 24. kola zlínské 1.B. třídy skupiny B Martin Dlabaja

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 24. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V úvodu gratulace k hráči kola, co Tě to bude v kabině stát, jsi navíc po Romanu Manďákovi dalším vítězem týmu z Veselé?
Děkuji, z ocenění mám samozřejmě radost. Do kabiny budu muset donést asi jako každý vítěz této ankety flašku vlastní pálenky. Můžeme pak s Romanem udělat soutěž o lepší slivovici.
O víkendu jste vyhráli doma s Roštěním, dal jsi dvě branky, jak to utkání z Tvého pohledu vypadalo?
Už od začátku jsme chtěli diktovat tempo zápasu a vstřelit rychlý gól, abychom si v klidu mohli hrát naši hru. Ale už ve 2. minutě jsme mohli prohrávat a jen díky skvělému brankáři Márovi Dlouhému jsme nemuseli dohánět manko. Celkově se náš mladý brankář ukázal při svém debutu v tom nejlepším světle. Poté jsme měli více ze hry my a tak přišla první branka, kterou jsem vstřelil po dorážce střely z kopačky Milana Šumšala. Hosty to nejspíš nabudilo a začali více běhat a my jsme zaostávali ve všech ohledech. Paradoxně jsme to byli ale my, kdo si vytvářel více brankových příležitostí. Po půl hodině jsem mohl uklidnit domácí fanoušky a navýšit skóre na 2:0, ale bohužel jsem z jasné gólovky přestřelil branku. Ve druhém poločase jsme mohli rychle dát další gól, jenomže jsme zahazovali obrovské šance. Hosté potom vystrčili růžky a my jsme jim pomohli tím, že jsme byli zalezlí až skoro u svého velkého vápna. Bohužel pro ně jejich náznaky velkých šancí končili nepřesnostmi. Až 10 minut před koncem, se po dalším breaku prohnal vápnem znovu Šumšal a nabídl mi přihrávkou na malé vápno skórovat. Tuto nabídku jsem neodmítl a zvýšil na 2:0 a tím uklidnil celý tým. Potom se zápas už jen dohrával.
Kde jsi začínal s fotbalem a jaká je zatím Tvoje kariéra a kdo Tě trénoval a na které spoluhráče a trenéry nejraději vzpomínáš?
S fotbalem jsem začínal tady na Veselé. V posledním roce přípravky jsem šel na hostování do Zlína, kde jsem strávil i celý svůj žákovský fotbalový život. Za dorost jsem nastupoval pak za Slušovice. No a teď jsem se vrátil zpátky na Veselou, při studiu je to ta nejlepší volba. Z trenérů a funkcionářů bych chtěl určitě vyzdvihnout pana Poláka, Gojše, Poslušného, Žůrka, Brachtla a v neposlední řadě mého taťku, který se mnou má trpělivost už od mala. Co se týče spoluhráčů, tak rád vzpomínám na všechny, jak na kluky ze Zlína, Slušovic, tak i z Veselé samozřejmě.
Jak se Ti hraje se svými spoluhráči, koho považuješ za největší tahouny týmu z Veselé?
Na Veselé máme super partu mladších i starších hráčů, takže jsem nadmíru spokojen. V takovýchto soutěžích je hlavní parta a tu si myslím, že máme. Jako tahouny týmu bych asi označil celý tým, samozřejmě starší jsou tahouni častěji, ale občas na sebe vezmou zodpovědnost i ti mladší.
Co Tvoje další zájmy, kromě fotbalu a práce, komu fandíš a kdo je Tvým fotbalovým vzorem? Jak vidíš nadcházející Euro a český tým?
Baví mě i ostatní sporty, rád si jdu občas zahrát s rodinou a přáteli například volejbal nebo tenis. Jsem fanouškem Celticu Glasgow, když jsem byl na turnaji ve Skotsku, tak jsem si tam tento tým zamiloval. Z hráčů se mi líbí styl hraní Iniesty z Barcelony. Co se týče šancí českého týmu na EURU, tak si myslím, že mají na to postoupit ze skupiny smrti. Líbí se mi, jaký styl hraní se snaží prosadit trenér Vrba, takže nezbývá nic jiného než sednout k televizím a fandit.
Jak hodnotíš dosavadní kola, kdo Tě nejvíc ze soupeřů překvapil a co říkáš na Vaše postavení v tabulce? Koho favorizuješ na postup do 1. A. třídy a kdo sestoupí do OP?
Soutěž je neskutečně našlapaná. Bodové rozdíly jsou od 3. do 11. místa minimální. Jde tedy vidět, že každý může porazit každého. Naše postavení by mohlo být klidně lepší, občas nám chybělo trošku toho fotbalového štěstíčka, abychom si odvezli nějaký ten bod. Ze soupeřů mě na jaře asi nejvíce překvapily Příluky, které nás doma opravdu přejely.
O víkendu hrajete v Otrokovicích, tam to asi bude složité, domácí ale na jaře nemají podzimní formu, ale možná chtějí postoupit výše?
Otrokovice mají velmi mladý tým, kluci se snaží prosadit skrze B-tým do „Áčka“, které hraje MSFL, takže do toho jdou vždy naplno. My se budeme snažit hrát naši hru a přivézt nějaké body. Bude to zápas, kde budou výsledek určovat maličkosti.
Jak se Ti líbí náš nový portál o nižších soutěžích, od tohoto týdne zde jsou i statistiky jednotlivých hráčů, branky, karty, střídání - co bys ještě vylepšil na portálu fotbalunas.cz
Určitě super nápad zprostředkovat tento web. Jsou zde rychle informace o utkáních, ohlasy zástupců klubů. Díky tomu si lze udělat obrázek o soupeřích a lépe se na ně připravit.
Dík za rozhovor...

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 17 38:13 40
2 SFK Elko Holešov B 17 49:24 33
3 FC Fryšták 17 48:29 31
4 SK Březnice 17 40:37 31
5 TJ Sokol Veselá 17 48:35 30
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Tomáš Janíček 20
2 Josef Křenek 19
3 Jan Večeřa 14
4 Jakub Chudárek 13
5 David Dorazín 12
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 60 53,6% 1
2 Libor Adamik 45 53,6% 0
3 Jiří Kadlík 42 48,8% 0
4 Ladislav Beran 39 47,0% 0
5 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
Zobrazit celou tabulku