Hráč 24. kola OP, Tomáš Krutský: Chytat jsem začal až v devatenácti

Tomáš Krutský, gólman nučického týmu, vychytal ve druhém zápase za sebou nulu. Udržet čisté konto je pro gólmana něco jako pro útočníka vstřelit hattrick. Tomáše jste vybrali za hráče kola a nyní si můžete přečíst krátký rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Nejdříve gratuluji k zisku tohoto ocenění Hráč kola. Co pro vás toto ocenění znamená? Jaké ceny jste dosud za svoji kariéru získal?
V první řadě bych chtěl poděkovat všem, co pro mě hlasovali. Vážím si toho, je to anketa, kde vás volí lidi, co fotbal sledují. Před dvěma lety jsem vyhrál v minutové neprůstřelnosti.
Sledujete web Fotbal u nás? Poraďte, co byste na něm ještě rád našel?
Abych pravdu řekl tak nesleduji. Do minulého týdne jsem nevěděl, že existuje. Teď mě nic nenapadá k vylepšení...
Jaké bylo utkání proti Kouřimi?
Utkání začalo ve svižném tempu s několika šancemi na obou stranách. Po půl hodině hry tempo opadlo a byl to boj mezi vápny. Je to derby a oba týmy vždy chtějí vyhrát. A já jsem rád, že jsme Kouřimi vrátili podzimní porážku, i když až po penaltách. Atmosféra odpovídala průběhu zápasu, diváci neměli co slavit, branka nepadla.
Jak se chytalo vám osobně?
Nechytalo se mi moc dobře, byl jsem nějaký unavený a bez šťávy. Nejtěžší zákrok jsem měl, asi když na mě běžel uplně sám Martin Snížek. Musel jsem rychle vyběhnout až na hranici velkého vápna, kde jsem se musel skluzem vrhnout Martinovi pod nohy a zmařit jeho šanci na skórování. Na čisté konto načekal od 8.kola...
A co penalty? Jak jste je prožíval?
Penalty jsou už loterie, kde můžou vyhrát obě mužstva. Do penalt chodím s klidnou hlavou. Tam je na střelcích, aby se předvedli.
Myslíte, že jste penaltový specialista? Daří se vám je chytat?
Specialistou bych se nenazval, ale baví mě je chytat. Taktiku neprozradím, sám jsem na ni ještě nepřišel. Také je zkouším kopat. Na podzim jsem kopal tři a dvě nedal, tak už se tam teď necpu. Zkusím štěstí až na podzim.
Kde všude jste ve své dosavadní kariéře hrál?
Nučice-žáci, Stříbrná Skalice-dorost. Tady byla super parta a ještě lepší trenér p.Pícha. Pak Český Brod-dorost a nyní Nučice-dospělí.
Kdo, kdy a kde vás přivedl k fotbalu?
Začátky byly všelijaké, jelikož mě do osmi let fotbal nic moc neříkal, pak jsem začal chodit na hřiště s bráchou a kamarády a chodím tam dodnes :-) Začínal jsem jako útočník, pak záložník a obránce a do branky jsem se dostal v 19-ti letech, když mi dal šanci vyzkoušet si post brankáře můj táta, který v té době trénoval nučický ''A'' tým..
Mluví vám brácha - trenér do chytání? Jak vás koučuje?
Do chytání mi moc nemluví, jenom po zápase vždy pronese: Ta popelnice nic nechytne nebo Konečně ten poušťák něco chytnul :-)
Co je váš další koníček mimo fotbalu?
V zimě jezdíme místo fotbalu hrát hokej na nymburský stadion.
Tradiční otázka na závěr - jakou příhodou okolo fotbalu byste pobavil čtenáře?
Ještě v dorostu se mi stala taková věc, že se měnil letní čas na zimní a trenér nás v pátek po tréninku na změnu času upozorňoval, abychom nepromeškali nedělní zápas. Popletl jsem si nejen čas, ale hlavně den a čekal na spoluhráče už v sobotu a oni mě nevyzvedli. Tak jsem to zkusil v neděli znovu a už to vyšlo. Nutno ještě podoknout, že doba mobilních telefonů a sociálních sítí ještě nebyla.
Tomáši, díky za rozhovor a přeji vám další krásné okamžiky s kulatým nesmyslem

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.